Ziraat Odası Tarafından Tarım Konseyi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ziraat Odası Tarafından Tarım Konseyi Toplantısı Yapıldı

Ziraat Odası Tarafından Tarım Konseyi Toplantısı Yapıldı

Sivas Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Tarım Konseyi toplantısı yapıldı.

25.10.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Tarım Konseyi toplantısı yapıldı.

Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen toplantıya Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Tarım Kredi Kooperatifi Sivas Bölge Müdürü İsmail Köse, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ile birlik ve kooperatif başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ konsey hakkında bilgi vererek,"Tarım konseyi olarak ortak hareket etmek, sorunlarını sıkıntıları birlikte tespit etmek, bunları siyasilerimize ulaştırmak ve raporlar hazırlamak amaçlıyoruz. Sivas'ın tarım ve hayvancılıkta nasıl ileriye götürürüz konusunda, birbirimizi daha yakından tanımak amacıyla bu toplantının ilkini düzenledik. Bu toplantıları ayda bir kez düzenleyerek şehrimizi hak ettiği yere taşımayı ve kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlayarak tarım konseyinin ilk toplantısını ziraat odasında gerçekleştirdik. Amacımız Sivaslı çiftçimizin tarımını daha ileriye nasıl götürürüz inşallah ileride güzel şeyler olacak. Toplantımıza katılım gösteren il müdürlerimize, oda temsilcilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi Sivas Bölge Müdürü İsmail Köse ise Tarım Konseyi sayesinde kurumlar arasında yaşanan koordinasyon sorununun ortadan kalkacağını ifade ederek,"Sivas bildiğiniz gibi tarım ve hayvancılık şehri. Önceliğimiz şu olmalı yaklaşık 2006 yılından beri devletimiz projeli destekler vermekte. Bunlar kırsal kalkınma, TKDK oldu IPAC, ORAN değişik kaynakları kullandı yani devlet diyor ki vatandaşa 'gel ortak olalım yüzde 50 si benden yüzde ellisi senden olsun.' Sivas'ın bu konuda ses getirmesi lazım bazı yörelerimiz özellikle Şarkışla çok ileride bu konuda. Oradaki başarı bizim Sivas'ın geneline yayılır hibe destekli projeli işleri en iyi yapan en iyi uygulayan ve en iyi sonuç alan il olmayı canı gönülden istiyoruz. Bunun içinde koordinasyon ve ortak hareket etmek gerekiyor, bilgi gerekiyor, birbirimize bu konuda destek olup Sivas'ı projelerde ön plana çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız da bakanlık tarafından verilen hibe desteklerinden Sivas'ın azami derecede yararlanması gerektiğini ifade ederek,"Bakanlığımızın çok çeşitli konularda desteklemeleri var bununla ilgili il müdürlüğü olarak biz Sivas'ımıza en fazla hibe desteğini nasıl alırız bunun çabası içerisindeyiz. Bununla ilgili çalışmaları başlattık. Sivas DAP kapsamına alınan iller arasında ve bu konuyla ilgili biz proje ekibini oluşturduk ve proje ekibi şuanda eğitim çalışmalarına başlayacak. Birinci ayın birinden itibaren de Mart sonuna kadar bu proje kabulüne başlayacağız. Aynı zamanda ekonomik yatırımlarla ilgili tebliğ yayınlandı onun çalışmaları başladı inşallah bakanlığımızın yeni desteklemelerinden beş yüz baş düve gibi bu desteklemelerden faydalanacak Sivas'ımız. Bu konu ile ilgili tabi müdürümüzün de söylediği gibi koordineli çalışmak hepsinden önemli. Birlikte Sivas için varız burada. Sivas için ne kadar fazla hibe desteği alınırsa buraya destek ne kadar fazla gelirse bu hepimizin başarısı olacak. O yüzden tabi bizde il müdürlüğü olarak elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili zaman zaman sizlerle de görüşüyoruz ilçelerle görüşüyoruz, ilgili kurumlarla görüşüyoruz çitçimize daha hızlı hizmeti nasıl verebiliriz bununla ilgili il müdürlüğümüzde yeşil masa uygulamasını başlattık. Çiftçimiz artık geliyor bir ÇKS belgesi sevk raporudur bunları il müdürlüğünün girişinde yeşil masada hemen vezne de orada hemen işlemleri tamamlayıp yukarılarda dolaşmasına gerek kalmadan hızlı bir şekilde bu çalışmaları yapıyoruz. Tabi bundan sonra daha iyi çalışmalar olacak Özel İdareye projelerimizi sunduk onlar kabul görürse desteklemeleri olacak. Sivas için ne kadar fazla ne yapabiliriz bunun çabası içerisindeyiz. Bu toplantıların düzenli olarak yapılmasını cani gönülden istiyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda başkanlık oylaması yapıldı. 7 kişiden oluşan Tarım Konseyi Başkanlığına ise Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ seçildi. Çetindağ'ın yardımcılıklarını ise Kırımızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Çetin Yıldırım ile Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özcan Karataş yapacak. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ziraat Odası Tarafından Tarım Konseyi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement