Zırhlı Aracın Çarparak Ölümüne Yolaçtığı Şahin Öner'in Dosyası Ağır Ceza'da Görülecek - Son Dakika
Güncel

Zırhlı Aracın Çarparak Ölümüne Yolaçtığı Şahin Öner'in Dosyası Ağır Ceza'da Görülecek

Zırhlı Aracın Çarparak Ölümüne Yolaçtığı Şahin Öner\'in Dosyası Ağır Ceza\'da Görülecek

DİYARBAKIR'da 10 Şubat 2013 tarihinde 19 yaşındaki Şahin Öner'e zırhlı araçla çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla polis memuru S.K.'nın 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına bugün başlandı.

29.06.2017 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'da 10 Şubat 2013 tarihinde 19 yaşındaki Şahin Öner'e zırhlı araçla çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla polis memuru S.K.'nın 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına bugün başlandı. İfadesi alınan görgü tanığı L.C., zırhlı aracın çarpmasından sonra polislerin Şahin Öner'i tekmeleyip küfür ederek araca bindirdiğini iddia etti. Avukatların talebi üzerine 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi, olayın 'Kasten öldürme' suçu olabileceğini belirterek, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde 10 Şubat 2013 tarihinde, çetebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getiriliş yıldönümü protestosu sırasında Şahin Öner ağır yaralandı. Yaralandıktan sonra zırhlı araçla polis merkezine götürülen, buradan da ambulansla hastaneye sevk edilen Öner, yolda hayatını kaybetti. Dönemin Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Şahin Öner'in el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybettiğini açıklarken, ailesi ise çocuklarının zırhlı aracın çarpması sonucu öldüğünü söyledi.

Otopsi sonucu hazırlanan raporda, Öner'in araç dışı trafik kazasında göğüs ezilmesine bağlı, göğüs iç kanaması nedeniyle öldüğü ve üzerinde patlayıcı izi tespit edilemediği belirtildi. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede Şahin Öner'e çarparak ölümüne yol açan zırhlı aracın sürücüsü polis memuru S.K.'nın 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle yargılanması talep edildi. Savcılık, Öner'i ağır yaralıyken polis merkezine götüren zırhlı aracın sürücüsü polis memuru R.Ü. hakkında ise, sehven soruşturma açıldığını ve suç oluşturabilecek bir eylemi olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararının kaldırılmasına ilişkin yapılan itirazın Sulh Ceza Hakimliği'nce reddedilmesi üzerine, Öner ailesinin avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı.

"OĞLUMU KARAKOL YERİNE HASTANEYE GÖTÜRSELERDİ BELKİ YAŞARDI"

Şahin Öner'e çarparak ölümüne yol açan zırhlı aracın sürücüsü polis memuru S.K.'nın tutuksuz yargılanmasına 4 yıl sonra Diyarbakır 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın bugün görülen ilk duruşmasına tutuksuz sanık S.K. katılmazken, Şahin Öner'in ailesi ve avukatları katıldı. Duruşmada ilk söz hakkı verilen Şahin Öner'in babası Mehmet Şirin Öner, olay günü oğlunun traş olmak için berbere gittiğini belirterek, "Amcamın kızı telefonla arayıp, oğluma zırhlı aracın çarptığını söyledi. Kazadan sonra hastane yerine karakola götürmüşler. 40-45 dakika karakolda beklettiler. Hastaneye götürülseydi belki yaşardı" dedi.

"YARALIYI ARACA BİNDİRİRKEN TEKME ATIP KÜFÜR EDİYORLARDI"

Duruşmada daha sonra olayın görgü tanığı L.C.'nin ifadesi alındı. Olay günü Şehitlik semtinde bir toplumsal olay olduğunu ve evinin balkonundan izlediğini belirten L.C., "7-8 kişilik genç bir grup yola çıktı. 5-10 dakika sonra iki zırhlı araç geldi. Bu sırada o gençler sokağa doğru kaçtı. Zırhlı araç çok süratli bir şekilde sokağa girdi. O kadar hızlıydı ki, karşı duvara çarpacaktı. Zırhlı araç gelince ölen çocuk, 5 metre kadar kaçtı. Zırhlı araç hızlı bir şekilde gelince çocuk iki elini havaya kaldırıp, teslim olma pozisyonunda durdu. Zırhlı araç hiç hızını kesmeden çocuğun üzerine gitti ve göğsüne vurdu. Çarptıktan sonra çocuk hemen aracın önüne düştü ve zırhlı araç maktülü altına aldı. Yaklaşık 5 metre kadar sürükledi ve durmadan yoluna devam etti. Arkadan gelen zırhlı araç çocuğu görünce durdu. Polisler silahlarını çıkarıp araçtan indi. Yaralanın yanına gidip, "Sen daha ölmedin mi?" diye bağırıp küfür ettiler. Polislerden biri amirini arayıp, çocuğun elinde bomba patladığını söyledi. Ben net bir şekilde olayı gördüm. Elinde herhangi bir cisim yoktu. Yaralı 10 dakika kadar yerde kaldı. Daha sonra yerden kaldırdılar. Bu sırada yaralıya tekme atıp, küfür ediyorlardı. Aracın içine fırlatıp götürdüler" dedi.

DOSYA AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NE GÖNDERİLDİ

Daha sonra söz alan Öner ailesinin avukatlar Abdullah Zeytun ve Rahşan Bataray Saman, işlenen suçun cinayet olduğunu belirterek, yargılamanın kesilerek, dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini istedi. Ara kararlarını açıklayan mahkeme, olayın 'Kasten adam öldürme' suçunu oluşturabileceği kanaatine varıldığından görevsizlik kararı vererek, dosyanın üst dereceli Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zırhlı Aracın Çarparak Ölümüne Yolaçtığı Şahin Öner'in Dosyası Ağır Ceza'da Görülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement