Zirve Üniversitesi Rektörü Kısa'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Zirve Üniversitesi Rektörü Kısa'ya Ziyaret

Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Zirve Üniversitesi Rektör Prof.Dr.Adnan Kısa'yı makamında ziyaret etti.

05.12.2011 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Zirve Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa'yı makamında ziyaret etti.

Öztan, ziyareti sırasında bir süre önce yayımlanan Gaziantep Yemekleri Kitabı isimli kitap konusunda da Rektör Kısa ile görüştü.

Doğan Yayıncılık tarafından yayınlanan ve kısa bir süre önce lansmanı gerçekleştirilen Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri Kitabı'nı da inceleyen Rektör Prof.Dr Adnan Kısa, Öztan'ı kutlayarak "Sanayici ve iş adamlarımızın kültürel çalışmalarda yer alarak eser bırakması sadece Gaziantep için değil ülkemiz içinde çok büyük önem taşıyor" dedi.

Kısa, kitabın yemek kültürüne önemi katkı sağlayacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"Gaziantepli değilim ama Gaziantep mutfağını çok seviyorum. Bu güzel eseri eşime armağan edecek ve ondan bu yemekleri mutlaka yapmasını isteyeceğim. Türk milli kültürünün en önemli eğeleri arasında şüphesiz yemeklerimiz gelir. Türk mutfak kültürü zengin bir alt yapıya sahip olup gelişen teknoloji ve değişen dünya koşulları zaman içerisinde bu kültürün yok olmasına neden olmaktadır. Gençlerimize Türk milli kültürümüzün bütün eğelerini doğru öğretmek ve onlara bu yönde yazılı kaynaklar bırakmak zorundayız. Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri Kitabı büyük bir akademik çalışmanın ürünü gibi. Sizleri kutluyorum.

Mükemmel bir alan çalışması ve konunun uzmanlarından oluşan bir komisyon böyle güzel bir eseri ortaya çıkarmış. Dünya yemekleri arasında şüphesiz Türk yemekleri ve özellikle Gaziantep mutfağı bütün özellikleriyle dikkat çekicidir. Bunun turizme kazandırılması için önemli çalışmalar yapılmalıdır. Bizler Zirve Üniversitesi olarak bu alanda ciddi bir çalışma içerisindeyiz ve önümüzdeki günlerde bu konuyu kamuoyu ile paylaşarak gastronomi ağırlıklı bir çalışma yürüteceğiz. Bu yemeklerin tescillenmesi ve gelecek nesillere aktarılması kadar günümüzde bu yemekleri doğru ve doğasına uygun yapabilmekte önemlidir. Bizler bu konularda ciddi bir çalışma yürütmekteyiz. Sizleri kutluyorum bu eser Gazianteplilerin ortak bir kitabı olmuş."

Üniversite sanayici iş adamı ilişkilerinin bir çok sorunu kısa vadede çözdüğüne dikkat çeken Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ise şunları anlattı:

"Zirve Üniversitesinin başarılı çalışmalarını kamuoyundan takip ediyor ve gurur duyuyorum. Gaziantep'te bu gün üç üniversite el ele vererek önemli projelere ve çalışmalara imza atıyor. Sanayici, iş adamı ve üniversite işbirliği sektörel başarıları beraberinde getirdiği gibi akademisyenlerin olaylara bakış açısını da değiştiriyor. Yani karşılıklı bilgi alış verişi pratiği daha da geliştiriyor. Sizlerin yapacağı her türlü çalışmaya destek vereceğimizden şüpheniz olmasın."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zirve Üniversitesi Rektörü Kısa'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement