Zirve Yayınevi Davasında 65. Duruşma - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Davasında 65. Duruşma

Zirve Yayınevi Davasında 65. Duruşma

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin boğazlarının kesilerek öldürülmesiyle ilgili görülen davada sanıklar hakim karşısına çıkarıldı.

13.05.2013 11:18  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 18 Nisan 2007'de 1'i Alman 3 kişinin boğazlarının kesilerek öldürülmesiyle ilgili görülen davada tutuklu sanıklar 65'inci kez hakim karşısına çıkarıldı. Bugünkü duruşmada davanın hem sanığı hem de gizli tanığı olan İlker Çınar'ın dinlenmesi bekleniyor.

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi, Adileye önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Sabah erken saatlerde, Adliye'ye getirilen sanıklar, jandarma ekipleri tarafından tutuklu girişinden içeri alındı. Duruşma, sanık ve müdahil avukatların yerlerini almasıyla başladı. Öldürülen Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske de duruşmayı izledi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 3 Mayıs'ta görülen son duruşmada, tanık ve sanık İlker Çınar'ın bir sonraki duruşmada hazır edilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Daire Başkanlığı'na, gizli tanığın dinlenmesi için ilgili sistemin kurulması bakımından Adalet Bakanlığı'na ayrı ayrı yazılar yazılmasına karar verilmişti.

Mahkeme heyeti ayrıca, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 'Kozmik Oda Soruşturması' kapsamında yapılan aramalarda elde edilen deliller arasında Zirve Yayınevi davasıyla alakalı bir dosyanın olması durumunda bunların soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenmesi için yazı yazılmasına karar vermişti.

6 yıldır süren davada olay anında yakalanan Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir'in yanı sıra sonradan davaya ilişkilendirilen Orgeneral Hurşit Tolon, Varol Bülent Aral, emekli Albay Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Abdullah Atılgan, Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adil Akçay ve Adem Gedik, Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen ve Hüseyin Yelki halen tutuklu bulunuyor. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon Ergenekon davasında tutuklu olması nedeniyle Silivri'de bulunurken, diğer tutukluların tamamı Malatya'da bulunuyor. - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Davasında 65. Duruşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement