Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 75.duruşmasının öğleden sonraki bölümünde "Deniz Uygar" kod adıyla bilinirken kimliği deşifre olan davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın...

27.05.2013 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 75. duruşmasının öğleden sonraki bölümünde "Deniz Uygar" kod adıyla bilinirken kimliği deşifre olan davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın çapraz sorgusuna devam edildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan eski Malatya İl Jandarma Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, İlker Çınar'a, "Ben Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesine (TUSHAD) ıslak imzalı belge sundum mu veya yazdım mı?" diye sordu. Çınar ise "Ben senin gibi sahte belge üretemem. Gönderdiysen sendedir" yanıtını verdi.

Ülger'in JİTEM'e bağlı beyaz istihbarat birimi olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Çınar, böyle bir birim olmadığını, kendisinin JİTEM'le TUSHAD'a bağlı koordineli çalıştığını ifade ettiğini söyledi. Ülger, Çınar'ın Başbakanlığa gönderdiği dilekçede JİTEM'e bağlı beyaz istihbarat birimi olduğunu yazdığını savundu.

Ülger, halk nezdinde yargılandıklarını, dinsizlikle itham edildiklerini ileri sürdü.

Ülger, Behnan Konutgan'ın duruşmaya ifade vermek üzere geldiğinde herkesi Hristiyanlığa davet ettiğini belirterek, "Papa da aynısını Mehmet Ali Ağca'ya yaptı" dedi. Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, Hristiyanların dini inançları gereği müjdeci, misyoner olduğunu ifade ederek, bir Müslüman'ın da insanları kendi dinine davet edebileceğini söyledi. Ülger, mahkemede bunun yapılmasının doğru olmadığını savundu.

Ülger, Cüneyt Ateşman'ın kim olduğunu sorunca Çınar, "Misyonerlikle ilgili belge ver. Senin Gölcük'e genderdiğin. Bu belge harddiskte de var. Sen daha iyi bilirsin. Onun orada adı var" diye konuştu.

Ülger, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) fethullahçı olarak fişlendiğini iddia etti.

Ülger, 28 Ocak 2008'de oluşturulan bir dijital dosyayı kendisinin nasıl 11 Ocak 2007'de teslim ettiğini sorunca Mahkeme Başkanı Kısa, Ülger'e, "Sen bilgisayardan anlamıyordun değil mi?" diye sordu. Ülger, anlamadığını söyleyince Çınar da Ülger'in bilgisayardan iyi anladığını öne sürdü.

Ülger, Çınar'a kendisinin 1. çalıştay adı altında bir çalışma başlattığını nereden bildiğini sordu. Çınar da Ruhi Abat ve Haydar Yeşil'den duyduğunu söyledi.

Ülger, Çınar'a Malatya'daki çalışmaları için neden TUSHAD'dan para almadığını sordu. Çınar, sadece Malatya'da istihbari ödenekten para verildiğini, bunu de Mehmet Ülger eliyle aldığını, aynı zamanda TUSHAD'dan da para almaya devam ettiğini kaydetti.

Ülger, İnönü Üniversitesi ile ilgili çalışma yapıp yapmadığını sordu. Çınar, yapmadığını söyledi. Ülger, kayıtlar yaptığının görüldüğünü belirtti.

Ülger, Roman açılımının ne zaman yapıldığını sordu. Çınar cevap vermeyince Ülger, "2010'da yapıldı ancak İlker Çınar bizim 2007 yılında bu açılımın aksine Romanlarla Hristiyanları işbirliği içinde gösterir maniplasyan yaptığımızı savundu" diye konuştu.

Sanık Hüseyin Yelki de Çınar'a dava dosyasında olmadığı halde Çınar'ın kendisinin telefonunda olduğunu belirttiği Mehmet Çolak'a ait telefon numarasını nereden bildiğini sordu. Çınar, bu numaranın dava dosyasında olduğunu söyledi.

Sanıklar Murat Göktürk ve Mehmet Çolak da Çınar'a sorularını yöneltti.

Mehmet Çolak'ın avukatı Aysel Bulut ise Çınar'a Mart 2012'de TUSHAD'ı ve illegal bir örgüt olduğunu öğrendiğini hatırlattı. Bulut, "Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) primleriniz yatmadığı için dava açmışsınız. Mağdur olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Aradan bir yıldan fazla süre geçmiş. O kadar zamandır neden TSK'dan atılmanıza sebep olan sahte olduğunu savunduğunuz belgeler için yargıya başvurmadınız?" diye sordu. Çınar ise böyle bir dava açabileceğini belirterek, "Neden açmayayım, açarım" dedi.

Duruşmanın 76. duruşmasına yarın devam edilecek. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi
    01:57 Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Göle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı tespit ve inceleme sonucunda, şahısların M.K. ve M.T.Ç. olduğu belirlendi. Şüphelilere Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

  • Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri
    01:53 Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri

    Gürcistan'da iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin yabancı etkinin şeffaflığı konulu yasa tasarısını tekrar sunmasına karşı düzenlenen protesto gösterisinde 11 kişi gözaltına alındı. Gösteriler, yasa tasarısının parlamentoda görüşülmesine tepki olarak devam ediyor.

  • İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı
    01:50 İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen kaza sonucu, sürücüleri öğrenilemeyen iki otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı
    01:42 Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak içeride yiyecek aradı ve tesislere maddi hasar verdi. Konuyla ilgili olarak Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaptı ve can güvenliğini tehdit edecek bir durum olmadığını belirtti.

  • Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı
    01:38 Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı

    Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Dedeoğlu'nun 'İstanbul'dan Anadolu'ya' başlıklı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel ve doğal manzaralarını gözler önüne seriyor ve 2 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
    01:22 Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor

    Antalya'da domates üretimi yapan ihracatçılar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracat kaybını Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yapan Antalya, savaşın etkisiyle pazardaki satış oranının yüzde 70 düştüğünü belirtiyor. Üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.

  • Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi
    01:20 Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya'nın Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba'yı Dışişleri Bakanlığı'nın Resmi Konutunda ağırladı.

  • Adıyaman'da kavşakta meydana gelen kaza sonucu 4 kişi yaralandı
    01:18 Adıyaman'da kavşakta meydana gelen kaza sonucu 4 kişi yaralandı

    Adıyaman'ın Atatürk Bulvarı Valilik Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada Ahmet Can B., Gülsüm B., Müslüm B., ve Remziye K. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Muş'ta 40 bin TL'ye çoban bulunamıyor
    01:11 Muş'ta 40 bin TL'ye çoban bulunamıyor

    Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor. Gençlerin kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş'un besicilik anlamında iş gücü eksikliğine yol açıyor. Muş'un besicilik geleneğini sürdürmek ve sektörün geleceğini güvence altına almak için çoban bulma sorununun etkili bir şekilde ele alınması gerektiği belirtiliyor.

  • Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkanı olarak ilk nikahı kıydı
    01:09 Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkanı olarak ilk nikahı kıydı

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinden aday olan ve 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen oyuncu Erdal Beşikçioğlu, başkan olarak ilk nikahını kıydı. Belediyenin hesabından yapılan paylaşımda, Beşikçioğlu'nun Berkay Dinçsoy ve Mine Kaya çiftinin nikahını kıyarak, çiftimize ömür boyu mutluluklar dilediği ifade edildi. Paylaşımda ayrıca çiftin ve ailesinin Erdal Beşikçioğlu ile fotoğrafları da yer aldı.


Advertisement