Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi\'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Sanıklardan Varol Bülent Aral, duruşmaya Elbistan'daki cezaevinden video konferans sistemiyle katıldı

30.10.2013 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazı kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davaya devam edildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Ruhi Abat, Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Hüseyin Yelki hazır bulundu.

Elbistan'daki cezaevinden video konferans sistemiyle duruşmaya dahil olan sanık Varol Bülent Aral, Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'ya, uygun şartlarda ifadesinin alınması halinde çok fazla şeyin ortaya çıkacağını ileri sürdü.

"Uygun şartlar ortaya konulmadan bir şey söyleyemem. Mahkum insanın ifadesinin çok daha özel şartlarda alınması lazım" diyen Aral, şöyle konuştu:

"Bu davayla ilgili silahlı bir hesaplaşma olacak, savcı, hakim ve polislerden intikam alacaklar. İbrahim Tatlıses suikastinin olacağını olaydan 3 gün önce söylemiştim. Zirve Yayınevi davasının Ergenekon davasına bağlanacağını da önceden söylemiştim."

Cinayetler olmadan ilgili yerlere haber verdiğini ancak önlem alınmadığını iddia eden Aral, davanın aydınlanması için savcının kendisiyle görüşmesi gerektiğini savundu.

Sanık Murat Göktürk de TÜBİTAK tarafından gönderilen ses kayıtlarının kendisine ait olmadığını söyledi.

Göktürk, "Bilmediğim kişilerin ses kaydının bana ait olduğunun söylenmesi, davanın seyrini değiştirmekten, kasıtlı olarak ses kayıtlarına beni eklemeleri mahkemeyi etkilemekten başka bir şey değildir. Bu ses kayıtları bana ait değil, bunları kabul etmiyorum. Yüzlerce defa dinledim" diye konuştu.

Göktürk, ses kaydının çözülmesi için TÜBİTAK'a gönderilmesini talep etti.

Göktürk'ün savunmasının ardından Mahkeme Başkanı Kısa'dan söz alan sanık Levent Ercan Gelegen, sanık Hüseyin Yelki'ye soru sormak istediğini söyledi.

Gelegen'in, Yelkin'in elektronik posta hesabında sakladığı gizli bilgiler ve PKK vaftiziyle ilgili belgelerin çıktılarını adliyeye yakın bir internet kafeden aldığını ileri sürmesi üzerine, Yelkin, "Bir arkadaşın gönderdiği suçlayıcı belgeyi çıktı olarak aldık. Başka da çıktı almadık. Benim en ufak bir bilgim yok" dedi.

Sanık Haydar Yeşil de kendisi ve arkadaşlarının bu dosyaya, davaya, isimsiz mektup ve elektronik postalar yüzünden dahil olduğunu iddia ederek, "Savcı birçok kaynaktan aldığı bilgilere dayanak oluşturmadan, bir CD'ye dayanarak nasıl Zirve Yayınevi'ndeki cinayetleri bizim yaptığımızı düşünür?" ifadesini kullandı.

Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, sanık Ruhi Abat'ın rahatsızlığı nedeniyle, sanıklardan Salih Gürler, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker'in görüş günleri olduğu için yarın ki duruşmaya katılmama taleplerini uygun gördü.

Duruşmaya, tutuklu sanık Haydar Yeşil'in savunmasıyla yarın devam edilecek. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement