Zirveye 'Gol' Vedası - Son Dakika
Spor

Zirveye 'Gol' Vedası

Zirveye \'Gol\' Vedası

Trabzonspor’un son haftalarda bitmeyen gol çilesi sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Lige havlu atan bordo-mavililerin istatistikleri ışık vermiyor.

21.02.2018 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor'da son Medipol Başakşehir yenilgisi bütün keyifleri kaçırdı. Ligde 6 maçtır kazanamayan ve artık şampiyonluk yarışına havlu atan bordo-mavililerde herkesin ortak görüşü, gol bölgesindeki sıkıntı oldu.
Teknik direktör Rıza Çalımbay'ı da kara kara düşündüren bu durumla alakalı istatistikler de ışık vermiyor. Bordo-mavililer savunmada yaşanan krizi bitirse de bu durumu sonuçlara yansıtamadı. Trabzonspor, kazanılamayan son 6 lig maçında kalesinde sadece 5 gol gördü. Gol yeme ortalaması 0.9'a kadar inse de bu adım 3 puana dönüşmedi.
Çünkü gol bölgelerinde sıkıntı çıktı. Bu 6 maçta 4 gol atabildi. Trabzonspor son 3 lig maçında gol dahi atamadı. Yine ikinci yarıdaki 2 maçta 2 kez öne geçen Trabzonspor, galibiyet almayı başaramadı.
Düşük ortalama
Bu sezonun genel ortalamasında da maç başına 10.6'lık şut ortalaması yakalayan Rıza Çalımbay'ın takımı yalnızca 1.6'lık gol ortalaması çıkarabildi.
Öte yandan, bordo-mavili takımda 17 maçta 17 gol atan Burak Yılmaz dışındaki forvetlerin verimsizliği de üzüntü yarattı. Hugo Rodallega ve Dame N'Doye, Çalımbay'ın beklentilerini karşı layamadı.
Rodallega, 16 maçta 4 gol atarken, N'Doye 14 maçta 3 gol buldu.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Zirveye 'Gol' Vedası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement