Ziya Paşa ve Nurullah Ataç'ın Ölüm Yılı - Son Dakika
Güncel

Ziya Paşa ve Nurullah Ataç'ın Ölüm Yılı

Ziya Paşa ve Nurullah Ataç\'ın Ölüm Yılı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, şair, yazar ve devlet adamı Ziya Paşa'nın 133.yazar, şair, eleştirmen ve denemeci Nurullah Ataç'ın vefatının ise 56.yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

17.05.2013 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, şair, yazar ve devlet adamı Ziya Paşa'nın 133. yazar, şair, eleştirmen ve denemeci Nurullah Ataç'ın vefatının ise 56. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Çelik, mesajında, Ataç'ın, dilde yalınlaşma ve özleştirme deviniminin savunucularından olduğunu belirtti.

Türk yazın hayatında eleştirileri ve denemeleriyle tanınan Ataç'ın, Türkçe'deki yabancı sözcükleri kullanmayarak yazı diliyle konuşma dili arasındaki uçurumu kapatmak için çaba sarf ettiğini vurgulayan Çelik, "Kullandığı özgün Türkçe ile hem dönemin yazarlarını hem daha sonraki kuşakları etkilemiş değerli bir edebiyatçımızdır. Türkçe'ye ve yazın hayatımıza yaptığı katkıları asla unutulmayacak olan Nurullah Ataç'ı ölümünün 56. yılında saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Çelik Osmanlı İmparatorluğu'nun önemli devlet adamlarından olan Ziya Paşa'yı da rahmetle andığını bildirerek, Ziya Paşa'nın Tanzimat Dönemi'nin en çok eser veren yazarlarından biri olduğuna değindi. Batılılaşma hareketinin öncülerinden olan Ziya Paşa'nın hem sanat alanında hem de devlet kademelerinde kendine yer edinmiş çok değerli bir kültür adamı olduğuna işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen, yazdıkları ve hizmetleriyle milletimizin hafızasında kalıcı bir yer edinen Ziya Paşa'yı ölümünün 133. yılında saygı ve rahmetle anıyorum." - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ziya Paşa ve Nurullah Ataç'ın Ölüm Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement