Ziylan Grup, Kontrollü Olarak Büyüyor - Son Dakika
Advertorial

Ziylan Grup, Kontrollü Olarak Büyüyor

Ziylan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ziylan, grubun faaliyet alanlarındaki istikrarlı ve kontrollü büyümenin sırrını açıkladı. Misyon olarak benimsedikleri "kendimiz büyürken yer alınan sektörün de büyümesinin desteklenmesi" sağlam ve emin adımlarla ilerlemenin ilkesi kabul ediliyor.

26.01.2018 14:32  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Ziylan Grup ikinci kuşak yöneticileri arasında bulunan Mahmut Ziylan, grup faaliyetlerine ve benimsediği misyon ilkelerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Ziylan, grubun aileden gelen önemli değerlere sahip çıktığını ve yeniliklere açık bir şekilde çalıştıklarını aktardı. Grup olarak çağı yakalayan ve aşmaya çalışan bir ruhla girişimcilik, inovasyon ve vizyon ahlakına sahip olduklarını ifade eden Ziylan, "Grubumuz tecrübelere önem veriyor. Ama gençlere de güveniyor. Geleneklerine bağlı kalırken, yenilikçiliği de benimsiyor. Kendi büyürken sektörü de büyütmeyi misyon edinmiş bir gruptan haber veriyorum. Bu yüzden de adımlarımız hep sağlam oldu, kontrollü olarak büyümeye devam ediyoruz" dedi.

Türkiye'deki en büyük ayakkabı satış noktası haline gelen FLO Mağazaları ile bilinen Ziylan Grup, Türkiye'deki ayakkabı perakende liderliğinin yanı sıra; Avrupa ve yakın coğrafyada da güçlü bir perakende ağına sahip şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye'nin yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren en önemli grubu ifade eden Ziylan Grup; kimya, gayrimenkul ve gıda gibi sahalarda da iştiraklere sahip.

50 yıllık Ziylan Taban ve Kimya sanayi

Ziylan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ziylan, perakende sektörü dışındaki iştirakler hakkında da bilgi verdi. 50 yıldır Ziylan Taban ve Kimya ile günlük 150 bin çift taban üretimin gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu rakamın Avrupa'nın en iyi üretim rakamı olduğunu aktaran Ziylan, grubumuzun taban üretimi konusunda lider bir marka olduğuna işaret etti. Ziylan Grup; 60 ton hammadde üreten, Türkiye ve başka ülkelerde fabrikası bulunan Ziylan Taban ve Kimya ile değer yaratmaya devam ediyor.

Dondurulmuş gıda Sanpa markasıyla faaliyette bulunuyoruz

Ziylan, şehirleşmeyle beraber gıda alışkanlıklarında da değişik tercihlerin ortaya çıkmaya başladığını ve özellikle dondurulmuş gıdalara ilginin arttığından bahsetti. Ziylan Grup olarak, bu alandaki ihtiyacın karşılanması için donmuş gıda sektörüne girme kararı aldıklarını ve şu anda faaliyetlerini hızla sürdüren Sanpa şirketini kurduklarını ifade etti. Şirketin ürün portföyüne de değinen Ziylan, "Sanpa ile dondurulmuş patates, pizza, börek, lahmacun, içli köfte, taze fasulye, katmer, yuvalama vs. gibi ürünler hazırlıyoruz. Bunların üretimini Afyon ve Gaziantep'teki fabrikalarda gerçekleştiriyoruz" bilgisini verdi.

Yurt içi ve yurt dışında perakendecilikte çok güçlüyüz

Ziylan Grup iştirakleri arasındaki FLO Mağazacılık, Türkiye'nin en önemli ayakkabı satış noktaları arasında yer alıyor. Ziylan, yurt içi ve yurt dışındaki perakendecilik ağının güçlenmeye devam edeceğini ifade ederek şunları söyledi: "Mağaza açılışlarımız hız kesmeden sürüyor. FLO ve SportInStreet perakende mağazalarımızı yılsonunda yurt içi ve yurt dışı olarak 650 mağazanın üzerine çıkaracağız. Şirketimiz yurt dışında da sürekli büyüyen bir yapıya sahip. 2012 yılında satın alımı gerçekleşen İtalyan Lumberjack,İtalya'nın en hızlı büyüyen ayakkabı markalarından biri ve İtalya'da en büyük dört ayakkabı markası arasında yer alıyor. Ayrıca Ziylan Grup olarak,2016'da satın alımını gerçekleştirdiğimiz, Almanya'nın yüz yıllık ayakkabı perakende devi HR Group "RENO" Mağazaları'nı bünyemize katarak yolumuza devam ediyoruz. Satın alımını yaptığımız grubun Avrupa'nın 6 ayrı ülkesinde 550 mağazası,13 ayrı ülkede 1800 toptan satış noktası bulunuyor. Bu satın almayla yurt dışında en çok ayakkabı perakende mağazası olan Türk firması haline geldik."

2018 perakende ciromuz 5.5 milyar liranın üzerine çıkacak

Yurt içi ve yurt dışındaki güçlü perakendecilik ağı sayesinde bu yılki ciro hedeflerinin artacağını aktaran Ziylan, "FLO Mağazacılık ve HR GroupReno'nun toplam mağazacılık cirosunun yıl sonunda 5.5 milyar lira üzerinde olacağını öngörüyoruz" açılmasını yaptı.

Keyifli bir sektör olduğuna inandığım gayrimenkule de 2014'de girdik

Ziylan, Gayrimenkul sektörünün sürekli yenilenen ve gelişen yapısının olduğunu söyledi. Grubun ise, 2014'de gayrimenkul alanındaki faaliyetlere başladıklarını ifade etti. Türkiye'de büyümeyi destekleyen lider sektör olarak gayrimenkul yatırımlarının önemine dikkat çeken Ziylan, gayrimenkul sektörüne giriş sebeplerini oldukça cazip fırsatları değerlendirmek olarak niteledi. Dört büyük projenin hali hazırda devam ettiğini belirten Ziylan, "Şu anda dört proje var. Biri Kazlıçeşme'de Büyükyalı projesi, bir diğeri Sultanbeyli'de Atlas Park AVM, Watergarden İstanbul ve Adana'da ParkAdana AVM projeleri" dedi.

Son Dakika Advertorial Ziylan Grup, Kontrollü Olarak Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement