Zonguldak-Ambulanssız Sevke Soruşturma İzni Yok-Hd - Son Dakika
Güncel

Zonguldak-Ambulanssız Sevke Soruşturma İzni Yok-Hd

Zonguldak-Ambulanssız sevke soruşturma izni yok-HD(1)Ambulanssız sevke soruşturma izni yokZONGULDAK Valiliği İl İdare Kurulu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin nöbetçi doktoru A.Ö.

14.04.2018 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak-Ambulanssız sevke soruşturma izni yok-HD(1)

Ambulanssız sevke soruşturma izni yok

ZONGULDAK Valiliği İl İdare Kurulu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin nöbetçi doktoru A.Ö. tarafından muayene edildikten sonra doğumun başladığı söylenerek başka bir hastaneye ambulans tahsis edilmeden sevk edilen ve ameliyatla alınan 25 haftalık bebeği 7 gün sonra ölen Emel Berber'in (23) Cumhuriyet Savcılığı'na şikayeti üzerine başlattığı inceleme sonucunda soruşturma izni vermedi. Karara tepki gösteren Berber çifti, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti.

Geçen 18 Aralık'ta meydana gelen olayda 6 aylık hamile Emel Berber, evinde rahatsızlanması üzerine ailesi tarafından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Emel Berber'i muayene eden nöbetçi doktor A.Ö., iddiaya göre erken doğum olabileceğini söyleyerek hastaneye yatışını yapacağını söyledi. Doktor A.Ö., bir süre sonra ise Emel Berber'i başka bir hastaneye sevk etmeye karar verdi. Doğumu başlayan Emel Berber, ambulans tahsis edilmeden kendi araçlarıyla Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Acil ameliyata alınan genç kadının dünyaya gelen erkek bebeği 'Barış Ada' 7 gün sonra hayatını kaybetti. Emel ve Aykut Berber çifti, bebeklerini Çaycuma ilçesine bağlı Yazıbaşı köyünde toprağa verdi.

VALİ SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

Berber ailesi, bebeklerinin ölümüyle ilgili acil serviste nöbetçi doktor A.Ö.'nün ihmali olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Emel Berber, doktorun ambulans tahsis edemeyeceklerini, kendi araçları veya taksi ile sevk edeceği hastaneye gitmesini söylediğini ileri sürdü. Savcılığın soruşturma izni istediği Zonguldak Valiliği İl İdare Kurulu, olayla ilgili inceleme raporu hazırladı. Raporda yer verilen bilirkişi, doktorun tıp kurallarına uygun olarak hastayı muayene ettiğini ve sevkini gerçekleştirdiğini belirtti. Raporda, doğumun başladığı ifade edilmesine rağmen hastanın ambulansız sevk edilmesi konusuna ise değinilmedi. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, yapılan inceleme sonucunda doktor A.Ö. hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verdi. Berber çifti, karara tepki göstererek Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulundu.

ANNE EMEL BERBER KARARA TEPKİLİ

Acılı anne Emel Berber, BEÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinin hazırladığı ön tanı raporunda kanaması olan hastanın ambulanssız sevk edilmesinin, 'Erken doğum yapabileceği söylenerek yeni doğan bakım ünitesinde yer sorgulanmadan ayaktan sevk ile yönlendirilmiş' cümlesiyle belirtildiğini söyledi. Doktor A.Ö.'nün kendisiyle ilgilenmediğini, araçlarının olmadığını söyleyince 'o zaman taksi çağırın' dediğini söyleyen Emel Berber, şöyle dedi Eşim o zaman işteydi ve uzaktaydı. Eşim bir şekilde geldi. Aradan vakitte geçti. Sevk edildiğimiz hastaneye kendi imkanlarımızla gittik ve doğum yaptım. Bebeğim hayatını kaybetti. Biz suç duyurusunda bulunduk. Gelen raporda doktorun yaptığı muayenenin doğru olduğu yazıyor. Ancak ambulanssız sevk konusunda bir şey yazmıyor.Valilikte soruşturma izni vermedi. Üstünü kapattılar olayın. Başlayan bir doğum var ve kendi aracımızla hastaneye sevk ediliyoruz. Ben bu doktorun yaptığı muayeneyi kabul etmiyorum. Doktor ambulans tahsis etmesi durumunda hastaneye geç kalacağımızı söylemiş. Benim eşim işten gelmesi ve tıp fakültesine gitmem yine zaman kaybı oldu. Maden beni düşünüyordu o zaman hastane kurum aracını tahsis etseydi hastaneye acil gönderseydi. Belki yine oğlum yaşamayacaktı ama sonuçta en azından 'bizim için mücadele etmiş' diyecektim. Kesinlikle doktor ihmali olduğunu düşünüyorum

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Baba Aykut Berber ise haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi. Başka ailelerin mağdur olmaması için mücadele edeceğini ifade eden Aykut Berber, Benim işten çıkıp hastaneye ulaşmam yarım saati buldu. Yarım saatte bir ambulans gelemez mi hastaneye Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bir ambulans bize neden tahsis edilmiyor. Hamile bir bayanın doğumu başlamış. Bu ambulans için yeterli bir gerekçe değil mi Başka ailelerin, hastaların canı yanmasın diye bunun peşini bırakmayacağım. Soruşturma izni verilmedi. Biz Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz ettik. İnşallah oradan bizim lehimize karar gelecek. Bir kurum bir yer bizi anlayacaktır dedi.

Zonguldak-Ambulanssız Sevke Soruşturma İzni Yok-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak-Ambulanssız Sevke Soruşturma İzni Yok-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 112 Kilogram Sentetik Uyarıcı Ele Geçirildi, 5 Şüpheli Gözaltına Alındı
    12:06 İzmir'de 112 Kilogram Sentetik Uyarıcı Ele Geçirildi, 5 Şüpheli Gözaltına Alındı

    İzmir'in Bornova ilçesinde yapılan operasyonda bir evde kristal ve sıvı halde toplam 112 kilogram sentetik uyarıcı ele geçirildi. Operasyonda 2'si yabancı uyruklu 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Projelerini Anlattı
    12:05 AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Projelerini Anlattı

    AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları, kent merkezinde düzenlenen bir programda projelerini anlattı. AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, iktidarları süresince köylere hizmet götürdüklerini ve yeni projelerle köylerin gelişimini sürdüreceklerini belirtti. Milletvekili Necmettin Erkan ise Kırşehir'e bir dizi proje ve hizmet kazandırdıklarını söyledi ve gelecek yıllarda daha fazla hizmet getirme yarışında olduklarını vurguladı. İl Genel Meclisi üyesi adayları da projeleri hakkında bilgi verdi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi
    12:05 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul etti. Kabulde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in de yer aldığı kaydedildi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti
    12:03 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunmak üzere iken, AK Parti Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı olan aile dostunun ölüm haberini alarak programlarını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Tekin, öğrencilere çanta hediye etti ve öğretmenler ile bir araya geldiği ziyaretlerini iptal ederek özel aracıyla Ankara'ya döndü. Aile dostu olan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı
    12:01 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenmesi planlanan barış zirvesinin Rusya'nın katılımı olmadan ve bazı temelleri değiştirilmeden başarılı olamayacağını belirtti. Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in 'barış formülü' temelinde müzakere yapmaya hazır olduklarını ancak bazı kabul edilemez kavramlara dayanan Ukrayna'nın barış planının anlamsız olduğunu ifade etti.

  • Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi
    12:01 Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi

    Edirne'de yapılan bir aramada, gümrük kaçağı 17 oyun konsolu ve 2 robot süpürge ele geçirildi. Sürücü hakkında adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca, çalınan motosiklet polis uygulamasında yakalandı. Keşan'da ise ziynet eşyası çalınan kişi polise başvurdu ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.


Advertisement