Zonguldak'ın Tek Kadın Başkan Adayı DYP'den - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ın Tek Kadın Başkan Adayı DYP'den

Zonguldak\'ın Tek Kadın Başkan Adayı DYP\'den

DYP'li Öztürk, 16 yaşından bu yana siyasetin içinde olduğunu belirterek "Zonguldak'ın tüm sorunlarını ve hizmetleri programımıza aldık." dedi.

02.01.2014 16:25  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın tek kadın belediye başkan adayı olan Doğru Yol Partili Hülya Öztürk, 16 yaşından bu yana siyasetin içinde olduğunu belirterek, "Zonguldak'ın tüm sorunlarını ve ihtiyaç duyduğu hizmetleri programımıza aldık. Bu kentin yaşanabilir bir şehir olması bizim göreve gelmemizle birlikte hayal olmaktan çıkacaktır" dedi.

DYP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hülya Öztürk, İhlas Haber Ajansı (İHA) Zonguldak Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Adaylığı ve Zonguldak'la ilgili projelerinden söz eden Öztürk, Anavatan Partisi'nin gençlik kollarından başlayarak 16 yaşından bu yana siyasetin içerisinde olduğunu söyledi. Eski bakanlardan merhum Veysel Atasoy'un da desteği ile siyasette aktif görevler alan Öztürk, Doğru Yol Partisi Ankara kurultay delegeliği ve son dönem milletvekilliği adaylığına kadar yükseldiğini anlattı. Zorluklarla mücadele ederek bu günlere geldiğini belirten Öztürk, "Yaşım 39. Zonguldak'ın sorunlarını iyi bilen, çözüm yollarını belirlemiş, boş vaatlerde bulunmayan, asla tutamayacağı sözleri vermeyen bir belediye başkan adayı olarak bir süredir seçimlere yönelik çalışıyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren daha yoğun bir şekilde vatandaşlarımızla biraraya geleceğiz." dedi.

Zonuldak'ı güvenli ve yaşanabilir bir kent haline getirmek istediklerini ifade eden Öztürk, "Kent merkezindeki iki köprümüz ve 12 katlı iş merkezimizle ilgili üniversitelerin teknik inceleme raporlarına göre güvenli değil. Buraların güçlendirilmesi, dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor. Bu iş bizim öncelikli projelerimiz arasında. Belediye başkanlığına seçilmem halinde; şehrimizin ortasından geçen ve limana bağlanan demir yolu var. Limanın kömürle ilgili kısmını Kilimli'ye taşıyıp mevcut limanımızı halkımızın kullanımına açacağız. Burayı yeşillendirip, çeşitli tur hizmetleriyle turizm alanında değerlendirmemiz gerekiyor. Bu proje kentimiz için olmazsa olmaz bir hizmettir. Bununla birlikte ulaşım problemlerimiz var. Bir çevre yoluna ihtiyacımız var. Kent içindeki bazı cadde ve yolları araç trafiğine kapatmamız gerekiyor. Bunun için de ulaşım problemini hem çevre yolu hem de alternatif yol çalışmalarıyla çözeceğiz. Boşanmaların yoğun olduğu, kadına şiddetle ilgili olayların sıkça yaşandığı kentimizde kadınlarımızın güvenliği ve sosyal hayata tutunabilmesi amacıyla projelerimiz var. Kadın sığınma evimizi daha da büyüterek burada kalan kadınlarımızı bazı el becerileri ile üretime yönlendirip ekonomik hayata adapte etmek istiyoruz. Katı atıkların geri dönüşümüyle ilgili projemiz var. Mevcut çalışmada, katı atıkların yüzde 40'ı geri dönüştürülüyor. Biz her binamızın önüne katı atık kutuları yerleştirerek geri dönüşüm hizmetini geliştirip, buradan elde edilecek gelirle sosyal yardımlara ayırmayı planlıyoruz." dedi.

Bir kadın aday olarak Zonguldak'a yapmayı planladığı hizmetleri gerçekleştirebilmek için her kesimden destek isteyen Hülya Öztürk, adaylığını açıkladıktan sonra çok olumlu tepkiler aldığını belirterek, "Her geçen gün şahsıma olan ilginin ve güvenin arttığını görüyorum. Bu da beni fazlasıyla memnun ediyor. Bana güvenen ve bu yolda yanımda olan herkese teşekkür ediyorum. 30 Mart gününe kadar yılmadan, yorulmadan heyecanla çalışıp kendimizi, projelerimizi halkımızla paylaşacağız. Zonguldak'ımız için hayırlısı olsun" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ın Tek Kadın Başkan Adayı DYP'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement