Zonguldak Köprü Faciasında Ölen 15 Kişi Anısına Anıt - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Köprü Faciasında Ölen 15 Kişi Anısına Anıt

Zonguldak Köprü Faciasında Ölen 15 Kişi Anısına Anıt

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, 6 Nisan 2012'deki köprü faciasında hayatını kaybeden 15 kişinin anısına, yıkılan köprünün yanına anıt yapıldı.

28.01.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, 6 Nisan 2012'deki köprü faciasında hayatını kaybeden 15 kişinin anısına, yıkılan köprünün yanına anıt yapıldı. Çaycuma Belediye Başkanı CHP'li Bülent Kantarcı, "Anıtlar ya güzel olayları ya da acı olayları hatırlamak içindir. Biz ibret olsun diye yaptık" dedi.

İlçenin girişindeki 252 metrelik köprünün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle o sırada köprüden geçen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, alttaki Filyos Çayı'na düştü. Aralarında dönemin Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen'in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in de bulunduğu 11 kişinin cesedi bulundu. Mithat Gülşen'in yeğeni üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu'na ise hala ulaşılamadı.

Faciayla ilgili sorumlular hakkında ise soruşturma izni verilmedi. Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, bilirkişi raporu doğrultusunda faciada sorumlulukları bulunmaları nedeniyle soruşturma izni istediği Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü için Kastamonu Valiliği, DSİ 232'nci Şube Müdürlüğü için Zonguldak Valiliği, Çaycuma Belediyesi için de İçişleri Bakanlığı izin vermedi.

Ölenlerin yakınlarının soruşturma izni verilmeyen 3 kurum aleyhine Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı tazminat davaları sürerken, Çaycuma Belediyesi ölen 15 kişi anısına anıt yaptırdı. Yıkılmasının ardından yeniden yapılan köprünün yanındaki kavşağa yapılan '6 Nisan Anıtı'nın üzerinde ellerini havaya kaldırıp yakaran kadın heykeli bulunuyor. Heykelin ayaklarından akan su ise faciada ölenlerin isimlerinin yer aldığı anıtın üzerinden alttaki havuza dökülüyor.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, facianın hatırlanması ve ölen insanlara saygı ifade etmek üzere anıtı yaptırdıklarını söyledi. Her 6 Nisan'da anıtta toplanıp ölen 15 kişiyi yad edeceklerini belirten Başkan Kantırcı, şöyle dedi:

"Kollarını açmış Tanrı'ya yalvaran bir kadın, bir ana. Bu isyanını dile getiriyor. ve onun ayakları altından süzülen sular da ölen vatandaşlarımızın isimlerinin üzerinden akarak Filyos Çayı'nı temsil eden havuza dökülüyor. Anıtlar ya güzel olayları ya da acı olayları hatırlamak içindir. Biz ibret olsun diye yaptık. Avrupa'nın bir çok yerinde de buna benzer anıtlar vardır. Mesela veba salgınında ölenler için bir anıt vardır. Bu da bizim için ibret verecek bir olaydır. Günahsız insanlarımızın ölümlerinin yaşanmaması için ve hatırlamak için yaptık. Ben zaten şehirlerin de tıpkı insanlar gibi hafızası olduğuna inanıyorum ve bu hafızayı yaşatmak gerektiğini düşünüyorum. Umarım bir daha böyle acılar yaşanmaz."

Başkan Kantarcı, anıtın 5 metre yüksekliğinde, üzerindeki heykelin de 2 metre boyunda olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Köprü Faciasında Ölen 15 Kişi Anısına Anıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.


Advertisement