Zonguldak Maden Ocağında Göçük: 1 İşçi Öldü - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Maden Ocağında Göçük: 1 İşçi Öldü

Zonguldak Maden Ocağında Göçük: 1 İşçi Öldü

Maden ocağında göçük: 1 işçi öldü (ek) OCAK KAÇAK ÇIKTI Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekibinin incelemesinde, maden işçisi Turgut Yılmaz'ın göçükte hayatını kaybettiği kömür ocağının kaçak olduğu belirlendi.

23.06.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maden ocağında göçük: 1 işçi öldü (ek)

OCAK KAÇAK ÇIKTI

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekibinin incelemesinde, maden işçisi Turgut Yılmaz'ın göçükte hayatını kaybettiği kömür ocağının kaçak olduğu belirlendi. TTK Sözleşmeli Sahalar Şube Müdürü Tevfik Baş, söz konusu ocakla ilgili daha önce bir işlem yapılmadığını, soruşturmanın tamamlanmasından sonra ocağı dinamitle patlatıp kullanılmaz hale getireceklerini söyledi.

POLİSE HABER VERİLMEMİŞ, İŞÇİLER KALP MASAJI YAPMIŞ

Öte yandan ocak sahibi olduğu ileri sürülen E.D.'nin yakınları ve diğer işçiler, sabahın erken saatlerinde meydana gelen göçüğün ardından polis ve 112 Acil Servis dahil ilgili kurumlara haber vermeden kurtarma çalışması yaptığı belirlendi. Polisin yaptığı araştırmada işçiler, Turgut Yılmaz'a saat 11.15 sıralarında ulaşarak ocaktan çıkardı. Ocak önünden yaklaşık 20 metre uzağa taşınan Turgut Yılmaz'a burada işçiler tarafından kalp masajı yapıldı.

Yerel bir gazetede çalışan muhabirin, ocağın yakınında oturan bir yakını vasıtasıyla olayı öğrenip haber vermesiyle olay yerine giden 112 Acil Servis ekibinin yaptığı kontrolde Turgut Yılmaz'ın öldüğü belirlendi. Turgut Yılmaz, hastanede yapılan müdahaleye rağmen de hayata döndürülemedi.

'ZAMANINDA BİLGİ VERİLSEYDİ KURTULABİLİRDİ'

Ölen madencinin kardeşi Tuncay Yılmaz, olayı öğrenince hemen ağabeyinin çalıştığı ocağa koştuğunu belirterek, "Orada ne ambulans ne polis vardı. Hiçbir yardım gelmemişti. Çünkü haber vermemişler. Ağabeyimi masanın üzerine yatırmışlar kalp masajı yapıyorlar. Göçükte kaç saat kaldı bilmiyorum. Yetkililere haber verilmemiş. Sonra gazeteciler bilgi veriyor, öyle ambulans geliyor. Eğer zamanın bilgi verilseydi kurtulma ihtimali oluğuna inanıyorum. Bunu Allah bilir ama buna inanıyorum. Kimseye bilgi vermemişler. Kimseyi bilgilendirmemişler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Maden Ocağında Göçük: 1 İşçi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement