Zonguldak'ta 2 gemi tersanesine irtifak tapuları teslim edildi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta 2 gemi tersanesine irtifak tapuları teslim edildi

Zonguldak\'ta 2 gemi tersanesine irtifak tapuları teslim edildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde iki gemi tersanesi irtifak tapularını teslim aldı.

12.08.2020 15:37  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde iki gemi tersanesi irtifak tapularını teslim aldı.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yazılı açıklamasında, Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ustaoğlu Yat ve Gemi Sanayi ile Ereğli Gemi İnşa Sanayi Şirket yetkililerine Ereğli Tapu Müdürlüğü tarafından irtifak tapularının verildiğini bildirdi.

6 Şubat 2004 yılında yürürlüğe giren 5084 sayılı yatırımların ve istihdam teşviki hakkındaki yasa gereği deniz kıyı kenar çizgisinden onaylı projeler kapsamında deniz doldurularak kazanılan tersane ve tersane limanı alanlarının yasa gereği, daimi, bağımsız ve bedelsiz kullanım hakkı elde ettiğini hatırlatan Çorumluoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Kazanılan bu hak oluşturulan hazine arazisi üzerine kurulan irtifak hakkı tesisi ile tapulara işlenerek yatırımcılara teslim edildi. Yürürlüğe giren yasa kapsamında ülke genelinde sadece Ustaoğlu Yat ve Gemi Sanayi ile Ereğli Gemi İnşaa Sanayi Şirketinin yatırım şartlarını yerine getirerek devletin desteği ile bedelsiz kullanım hakkı elde etmiştir"

Çorumluoğlu, çalışmalara katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yöneticilerine de teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta 2 gemi tersanesine irtifak tapuları teslim edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement