Zonguldak'ta 30 Sanıklı Fetö Davasının Duruşmasında İkinci Gün - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta 30 Sanıklı Fetö Davasının Duruşmasında İkinci Gün

Zonguldak\'ta 30 Sanıklı Fetö Davasının Duruşmasında İkinci Gün

ZONGULDAK'ta dün başlayan, 22'si tutuklu, 30 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasına bugün de devam edildi.

11.07.2017 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZONGULDAK'ta dün başlayan, 22'si tutuklu, 30 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasına bugün de devam edildi.

Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, dün başlayan duruşmanın ikinci gününde aralarında İl Emniyet eski Müdürü Metin Seyfi Sazak, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) eski Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, kapatılan Aktif Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Yıldıray Uysal ile emniyet mensupları, öğretmen, memur ve sendikacıların bulunduğu 22'si tutuklu, 30 sanık hazır bulundu. Dünkü duruşmada, 'Silahlı terör örgütüne üye olma', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Silahlı terör örgütünü yönetme', 'Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli sürelerde hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkan sanıklardan 7'si dinlendi. Bugünkü duruşmada da 9 sanık ifade verdi.

BAKKA eski Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, Amerika'da 2 yıl kaldığını, Harvard Üniversitesi'nde staj gördüğünü belirterek, FETÖ terör örgütüyle bir bağının olmadığını söyledi. Kuzu, telefonunda ByLock programı bulunduğu iddialarını kabul etmediğini ifade ederek, "Ben örgütün herhangi bir toplantısında yer almadım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Yaşlı annem, psikolojik tedavi gören çocuklarım var. Onlara bir an önce kavuşmayı istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Tutuklu sanıklardan Musa İnce ise, Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları (Sağlık-Sen) Zonguldak Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu, terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmediğini söyledi. Hasta olduğunu ve tahliyesini isteyen İnce, şöyle konuştu:

"1994'te Şırnak'ta askerlik görevini yaparken yanımızda patlayan havan mermisiyle arkadaşlarımı kaybettim. Ben de yaralandım. O günden bugüne halen vücudumda şarapnel parçasıyla yaşıyorum. Hal böyle iken terör örgütüyle anılmam ağrıma gidiyor. Vatan haini değilim. Terörist hiç değilim. Terör örgütü üyeliğini tasvip etmiyorum. Üzerime atılı bu suçlamaları kabul etmiyorum. 7-8 yıldır diyabet hastasıyım. İlaçla besleniyorum desem yalan olmaz. Cezaevi şartları ağır. Beraatimi, aksi taktirde tahliyemi, olmazsa adli kontrol şartıyla serbest bırakılmamı talep ediyorum."

Duruşma, diğer sanıkların dinlenmesi için yarına ertelendi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta 30 Sanıklı Fetö Davasının Duruşmasında İkinci Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement