Zonguldak'ta Aile Destek Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Aile Destek Merkezi Açıldı

Zonguldak Valiliği Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfının katkıları ile açılan Aile Destek Merkezi, kadınların kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak.

26.04.2023 13:50  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınlar aile destek merkezi ile kendilerini geliştirecekler

ZONGULDAK - Zonguldak Valiliği Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın katkıları ile Aile Destek Merkezi açıldı.

Zonguldak Aile Destek Merkezi'nin açılışı İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri Aile Destek Merkezinin kurdelesini kesti. Ardından protokol üyeleri arasında iş birliği protokolü imzalandı. Programın son bölümünde ise Aile Destek Merkezinin açılmasında emeği geçen iş insanlarına plaket takdim edildi.

Programda konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, yaşanan sıkıntılara rağmen devletin desteklerine dikkat çekti. Tutulmaz, "Son iki üç yılda dünya ve ülkemiz önemli sıkıntıları yaşadı. Önce pandemiyle daha sonra savaşın getirdiği olumsuzluklarla üretim, sosyal alanda ekonomik alanda değişik sıkıntılar ortaya çıktı. Ama şükür ülkemiz sosyal yardımlaşma vakıflarıyla bu sıkıntıları en aza indirmek için çok ciddi gayret gösterdi. Vatandaşlarımıza günlük hayatında sıkınıtılı olan bölümlerinde onlara destek olundu. Ekonomik sıkıntıyı en aza indirilmeye çalışıldı. Yine yaşlılarımıza, zor durumda kalanlara el atıldı. Atılmaya da devam ediyor. Burada toplumun, ailenin temeli kadın. Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadınlarımızı topluma kazandırabilmek adına bu ADEM'i bugün açıyoruz. Benzer uygulamalar daha önce farklı illerde verimli şekilde uygulandı ve uygulanmaya devam ediyor. Buraya gelen kadınlarımız çocuklarıyla beraber burada hem sosyalleşecekler hem de kendilerini geliştirme imkanı bulacaklardır" dedi.

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı da ADEM'deki faaliyetlere ilişkin şöyle dedi:

"10 personelle çalışıyor. Devletin sosyal yardımlarında çok büyük bir gelişme ve genişleme olduğu için bir çok bir çok merkezi yardımın kararları vakfımız müteveli heyeti tarafından verilmektedir. 1 yıllık istatislik rakam aldım. 80 milyon Zonguldak merkez ilçede sosyal yardım var. Bunun yanında aile destek gibi projelerimiz var. Biri aşevi. Günde bin 500 kişiye sıcak yemek veriyoruz. 15 personelle çalışıyoruz. Bunun yanında vefa projemiz var. Evinde yalnız kalan yaşlı olan özürlü olan vatandaşlarımızın temizlik ve ziyaretlerini yapıyoruz. Bir diğer SODAM açılmıştı. Roman vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel, gelişimlerine ve ekonomik gelişimine hizmet ediyor. Aile Destek Merkezimiz fırsat eşitliğini yakalayamamış ama özgüveni olup da devlet desteği ile belli noktalara gelecek hanımefendiler kursa devam edece ve buradan faydalanacaklardır."

Açılışa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Yıldırım Uçar, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kd.Alb.Cezmi Yalınkılıç, Başsavcı Abdurrahim Alan, Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Hakkı Özölçer, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Veli Köktürk, İş Kur Müdürü Okan Şentürk, Atatürk Kültür Merkezi Müdürü Taner Dursun, Zonguldak Kızılay Şube Başkanı Murat Kanlı, Güvenlik Acil Durumlar Kordinasyın Merkezi(GAMER)Ahmet Hakan Gencer, İl Müftüsü Aşır Durgun ve vatandaşlar katıldı.

Zonguldak\'ta Aile Destek Merkezi Açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Aile Destek Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement