Zonguldak'ta Bir Okul Daha Hayat Buldu - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta Bir Okul Daha Hayat Buldu

Zonguldak\'ta Bir Okul Daha Hayat Buldu

Zonguldak’ta Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Cengiz Topel İlköğretim Okulunun çevre düzenlemesi ve ağaçlandırılması yapıldı.

03.04.2015 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Cengiz Topel İlköğretim Okulunun çevre düzenlemesi ve ağaçlandırılması yapıldı.

"Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında bu yıl hizmete giren Zonguldak İli Kozlu İlçesi Cengiz Topel İlköğretim Okulunun çevre düzenlemesi ve ağaçlandırılması törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Kozlu İlçesi Kaymakamı Ahmet Karakaya, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, DSİ 232. Şube Müdürü, Kurum Yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel törende yaptığı konuşmada; Ormanların öneminin sanayileşme ile birlikte daha da arttığını ifade ederek "Ormanlar oksijen kaynağımız dikilen her fidan ile birlikte gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmaya çalışıyoruz. Okullarımızın öğrenciler ve yetişkinler tarafından hayat boyu öğrenme, eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkan veren, yaşayan güvenli alanlar oluşturulması amacıyla ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçelerinin oluşturularak çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesini hedefliyoruz" dedi.

Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu yaptığı konuşmada ise tüm katılımcıların Orman Haftasını kutlayarak, Cengiz Topel İlköğretim Okulunun bu hale gelmesinde emeği geçen Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerin ardından Zonguldak Orman Bölge Müdürü tarafından "Orman Sevgisi" temalı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk oyunu gösterilerinin ardından okul bahçesinde uygun alanlara çeşitli türlerde 500 fidanın dikimi gerçekleştirildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta Bir Okul Daha Hayat Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement