Zonguldak'ta, İnsan Kaynakları ve Kariyer Günlerinin İkincisi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta, İnsan Kaynakları ve Kariyer Günlerinin İkincisi Yapıldı

Zonguldak\'ta, İnsan Kaynakları ve Kariyer Günlerinin İkincisi Yapıldı

Zonguldak'ta, İnsan Kaynakları ve Kariyer Günlerinin ikincisi yapıldı.
Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektör Yardımcısı...

12.11.2013 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, İnsan Kaynakları ve Kariyer Günlerinin ikincisi yapıldı.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Uğur Akdeniz, Zonguldak Müftüsü Nuh Korkmaz, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, SGK İl Müdürü Kamuran Ören, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, işverenler, işkur çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Toplantı da açılış konuşmasını yapan Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, "Bilindiği gibi kariyer, sonu olmayan bir gelişme yoludur. Kariyer, yaptığı işte insanın kendisini sürekli geliştirebileceğini düşündüğü alanların tespit edip, yaşam boyu bu alanda yoğunlaşarak kendini mesleki, ekonomik, sosyal, fikirsel ve duygusal açıdan tatmin edebilmesidir. Kariyer günleri aynı zamanda iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler ile yeni mezunların iş dünyasını tanımalarını sağlar. Düzenlemiş olduğumuz bugünde ilimizdeki işgücünü arzedenler ile işgücünü talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde buluşturmayı amaçladık. Bu yılki kariyer günü etkinliğimiz ile öğrencilerimizin iş bulma ve iş arama becerilerine katkı sağlamak istiyoruz. Bunu yaparken hem öğrencilerin hem de yeni mezunların iş dünyasını tanımasını sağlıyoruz. Onları işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak suretiyle çalışma hayatına hazırlıyor ve çalışabilecekleri işlerle ilgili rehberlik ediyoruz. Ayrıca kariyer günleri ile genç istihdamı desteklemeyi, işsizlik oranını düşürmeyi ve istihdamda tutmayı hedefliyoruz. Kurumumuz, öğrencilerin yanı sıra iş arayanlara ve işverenlere de hizmet vermektedir. İş ve mesleki seçimi kişilerin hayatlarındaki en önemli tercihlerden birisidir. İşkur ailesi olarak yürüdüğümüz yolda emek veren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "İnsan olan bir yerde güzel çalışmalar olmalı. İnsan beyni gerçekten çok mükemmel bir şekilde, çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve bulunduğu konuma hükmedebiliyor. Özellikle bilimin ve teknolojinin son derece geliştiği bir ortamda gerçekten bu hızlı gelişime bizler dahi ayak uyduramıyoruz. Kariyer, bulunduğunuz yerden, bulunduğunuz kurumdan mesleğiniz ne olursa olsun o meslek içerisinde bir şeyler katabilmektir. Kariyeri geliştirebilmek adına gençler gerçekten kendilerini çok iyi yetiştiriyorlar. Zonguldak'ta gerçekten iş istihdamı adına müdürümüz ve ekibi çok güzel çalışmalara imza atıyor. Bu çalışmalar en güzel şekilde devam eder" diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ise "Kariyer günlerimizin Zonguldak'ımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu günü, bu etkinliği düzenleyen Gönül müdürümüze, ekibine ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Bu ürüne sahip çıkmak ve onu değerlendirmekte sanırım hedef kitleye düşüyor. Hedef kitlemizde en başta gençlerimiz. Çünkü gençlerimiz her türlü bilgiye muhtaç, bilgi açlığı çekmekteler. Bizlerinde görevi daha tecrübeli büyükleri olarak onlara bu açlığını doyurmak düşüyor. Bununla ilgili olarak da bu iki gün Gönül müdürümüz ve arkadaşları gençlere yeterli bilgi gıdasını onlara aktaracaklar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bu yılki başarılı 12 işverene plaket ve teşekkür belgeleri verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta, İnsan Kaynakları ve Kariyer Günlerinin İkincisi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement