Zonguldak'ta Kutlu Doğum Programı - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta Kutlu Doğum Programı

Zonguldak\'ta Kutlu Doğum Programı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak İl Müftülüğü tarafından "Hz."

15.04.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak İl Müftülüğü tarafından "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu panel düzenlendi.

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası Salonunda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapmasında Zonguldak İl Müftülüğü tarafından "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu panel gerçekleştirildi.

Panele, Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Zonguldak Müftüsü Nuh Korkmaz, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Kemal Gümrükçü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Sağlık İl Müdürü Bilal Cin, Çalışma ve İŞ-Kur Müdürü Gönül Demirsu, CHP İl Sekreteri Nurettin Yolcu, İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Cansız ve vatandaşlar katıldı.

Panelde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Soğuksu Cami İmamı Tevfik Berber tarafından kuran okundu. Ardından açılış konuşmasını yapan Zonguldak Müftüsü Nuh Korkmaz, "Peygamberimizin dünyaya gelmeden önce dünya hali dikkatimizi çekiyor. Efendimiz dünyaya gelmeden önce Roma İmparatorluğu ve İran Şahı idi. Bu iki idare altında yaşayan topluluklar o zaman tarihin bize bildirdiğine göre inim inim inliyordu. Bir gün İran Şahı, halkı toplayarak yeni vergileri ilan etmek için vergileri anlatır. İhtiyaç ayağa kalkar, mahsul toplayamadıklarını söyleyince, İran Şahı bunu hakaret kabul eder ve o ihtiyarı halkın önünde ateşe atar. İnsanlığın ihtiyaçlarını Kur'an-ı Kerim de anlatıyor. O gün halkına öyle diyordu peygamberimiz. 'Bende kimin alacağı varsa gelsin alsın, gelsin benden hakkını alsın' diyordu" dedi.

Konuşmanın ardından, Diyanet Başkanlığı tarafından "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" ile ilgili sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Zonguldak Müftüsü Nuh Korkmaz panele katılanlara gül dağıttı. Daha sonra, Zonguldak İl Müftülüğü İlahi Grubu tarafından ilahiler söylendi.

Ardından, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr Mehmet Nadir Özdemir ve Yrd. Doç. Dr. Osman Kabakçılı tarafından "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu panel hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

15.04.2013 16: 47: 58

TSI

NNNN - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta Kutlu Doğum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement