Zonguldak Termik Santral Yemekhanesinde Pilav Kavgasına Soruşturma Termik Santral Yemekhanesinde... - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Termik Santral Yemekhanesinde Pilav Kavgasına Soruşturma Termik Santral Yemekhanesinde...

Zonguldak'ta devlete ait Çatalağzı Termik Santrali'nde (ÇATES) çalışan 53 yaşındaki Burhan Göktaş'ın, cami cemaatine dağıtılmak üzere santralin yemekhanesinde pişirttirdiği pilav ve tavuk yemeği, yemekhane sorumlusu 49 yaşındaki Hüseyin Güneş ile...

15.03.2013 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta devlete ait Çatalağzı Termik Santrali'nde (ÇATES) çalışan 53 yaşındaki Burhan Göktaş'ın, cami cemaatine dağıtılmak üzere santralin yemekhanesinde pişirttirdiği pilav ve tavuk yemeği, yemekhane sorumlusu 49 yaşındaki Hüseyin Güneş ile kavga etmesine neden oldu. Hüseyin Güneş, pilavın pişirilmesini idareye bildirmesi nedeniyle dayak yediğini, Burhan Göktaş ise Güneş'in pilav için ücret talep ettiğini, bu yüzden kavga ettiklerini iddia etti. Kavga ile ilgili savcılık da soruşturma başlattı.

Olay, 1 hafta önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Çatalağzı Beldesi'ndeki ÇATES Sosyal Tesisleri yemekhanesinde meydana geldi. Santralde 27 yıldır elektrik bakım ustası olarak görev yapan ve aynı zamanda Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Zonguldak Şube Sekreteri olan Burhan Göktaş, perşembe günü ücretini kendisi karşıladığı yaklaşık 8 kilo pirinç ve bir miktar tavuğu yemekhaneye bıraktırıp, cuma namazı çıkışında cami cemaatine dağıttırmak üzere pişirilmesini istedi.

YEMEKHANEDE YUMRUKLU KAVGA

Yemekhane sorumlusu Hüseyin Güneş, İdari İşler Müdürlüğü'ne bilgi vererek pilav ve tavuk yemeğini hazırlattı. Yaklaşık 80 kişilik pilav ve yemek, cuma öğleye doğru yemekhaneden alınarak cuma namazı çıkışında cemaate dağıtıldı. Cuma namazı çıkışında yemekhaneye gelen Göktaş, Güneş ile tartışmaya başladı. Kısa sürede kavgaya dönen olayda Göktaş'ın, Güneş'in boynunu sıktığı ve yumruk attığı ileri sürüldü. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde, basit tıbbi müdahale ile iyileşir yara izleri bulunduğuna yönelik rapor verilen Hüseyin Güneş, polise şikayette bulundu. Burhan Göktaş da polisin davetiyle karakolda ifade verdi.

'İDAREYE BİLDİRDİM, DAYAK YEDİM'

Hüseyin Güneş, pilavın yemekhanede pişirilmesini idareye bildirmesi nedeniyle dayak yediğini iddia etti. Güneş, Yemekhaneye geldi ve 'Tavuğun maliyetini çıkardın mı' diyerek boynuma sarılıp 3-4 yumruk attı. Ben karşılık vermedim. Ben onun delegesiydim. Kongrede ona oy verdim. Bizim hakkımızı koruması gerekirken, beni dövdü. Olay nedeniyle psikolojim bozuldu. Ailem de etkilendi. Şikayetçiyim diye konuştu.

'ZAMAN ZAMAN BU TÜR ÖZEL YEMEKLER YAPILIYOR'

Burhan Göktaş ise olayda yumruk olmadığını, sadece boğuşma yaşandığını, nedeninin de pilav için ücret istenmesi olduğunu iddia etti. İşyeri yemekhanesinde idarenin izni doğrultusunda bu tür özel yemeklerin iyi niyet içinde zaman zaman hazırlandığını ifade eden Göktaş, şöyle dedi

Benimki de bir hayır işiydi. Yemeği alan arkadaşlara, 'Bunun bedeli ne olacak, faturası ne olacak' demiş. Kendi kafasına göre işçilik bedeli koymuş. Zaten tuzuna, yağına varıncaya kadar bütün malzemeyi ben kendi paramla aldım. Cuma namazından sonra yemekhaneye gidip, 'Bunun faturasını çıkardın mı' dedim. Böyle yapmaması gerektiğini söyledim ve tartıştık, boğuşmaya dönüştü. Çok büyütülecek bir hadise yok. Hoş bir hadise değil, onaylamıyorum. Ama o an öfkelendik. O da karşılık verince tartışma ve boğuşma yaşandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Termik Santral Yemekhanesinde Pilav Kavgasına Soruşturma Termik Santral Yemekhanesinde... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement