Zonguldak: Yaralı Kediye Üniversite Öğrencisi Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak: Yaralı Kediye Üniversite Öğrencisi Sahip Çıktı

Zonguldak'ta Bir Aracın Altında Kalarak Yaralanan Sokak Kedisini Veterinere Götüren Üniversite Öğrencisi, İlk Müdahalenin Zamanında Yapılmasını Sağlayarak Kedinin Hayatını Kurtardı. Yaralı Kedi, Vali Yardımcısı Şeref Kayacan'ın Talimatıyla Ameliyat Edilmek Üzere Ankara'ya Gönderildi.

08.11.2006 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta bir aracın altında kalarak yaralanan sokak kedisini veterinere götüren üniversite öğrencisi, ilk müdahalenin zamanında yapılmasını sağlayarak kedinin hayatını kurtardı. Yaralı kedi, Vali Yardımcısı Şeref Kayacan'ın talimatıyla ameliyat edilmek üzere Ankara'ya gönderildi.

Zonguldak şehir merkezinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir sokak kedisi otomobilin altında kalarak ağır şekilde yaralandı. Kediye, olay yerinden geçen Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) öğrencisi Aslı Yücel sahip çıktı. Acı çeken kediyle kimsenin ilgilenmediğini gören Yücel, önce polisi, ardından da belediyeyi aradı. Ancak her iki kurumdan da olumsuz yanıt alan Aslı Yücel, kediyi veteriner hekim Fuat Sağlam'a götürdü. Yapılan muayenede kedinin çenesinin kırıldığı ve sol gözünün de yerinden çıktığı belirlendi. Aslı Yücel, veterinerin kediye müdahalesini gözyaşları içinde izlerken, bir yandan da hayvanı sakinleştirmeye çalıştı.

Veteriner hekim Fuat Sağlam, "Çarpmanın şiddetiyle kedinin gözü dışarı fırlamış, çenesi çatlamış. Acısını hafifletmek için ağrı kesici bir iğne yaptık. İç kanama da geçiriyor. Ancak bunun için 32 saat beklememiz gerekiyor. Bu sürenin sonunda ameliyat gerekebilir. Gözünü ise, içeride kan biriktiği için yerine sokamadık. Bunu daha sonra tekrar deneyeceğiz. Başarılı olamazsak, gözünü operasyonla alacağız" dedi.

Veterinerin müdahalesinin ardından sokak kedisini alan Yücel, bakımını yapmak üzere evine götürdü. Aslı Yücel'in yaptığı girişimlerin ardından ise Zonguldak Vali Yardımcısı Şeref Kayacan, yaralı hayvana yardım eli uzattı. Kayacan'ın talimatıyla kedi, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne ait sivil bir minibüsle sabah saatlerinde Ankara'da bulunan Vet Hospital isimli hayvan hastanesine gönderildi. Kedinin burada ameliyat edileceği bildirildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zonguldak: Yaralı Kediye Üniversite Öğrencisi Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement