Zübeyde Anne Bakırköy'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Zübeyde Anne Bakırköy'de Anıldı

Zübeyde Anne Bakırköy\'de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım ölümünün 91. yılında Bakırköy'de yapılan törenle anıldı.

15.01.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy Belediyesi ve Türk Anneler Derneği Bakırköy Şubesi tarafından Bakırköy Belediyesi Attila İlhan Parkı'nda bulunan Zübeyde Anne Büstüne çelenklerin konulmasıyla başlayan anme töreni saygı duruşu, İstiklal Marşı ve konuşmalarla devam etti.

14 Ocak 1923'de İzmir'de vefat eden Zübeyde Hanım'ın anma törenine Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Türk Anneler Derneği Başkanı Çiğdem Göymen, sivil toplum örgütleri üyeleri, Bakırköy Belediyesi Zübeyde Ana Çocuk Evi'nde eğitim gören 3-6 yaş arası çocuklar ve kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.

Zübeyde Anne ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi olduğu için hepimizin annesi diyerek sözlerine başlayan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen yaptığı konuşmada şunları söyledi:" Mustafa Kemal Atatürk sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu değil aynı zamanda yaşadığı çağın en önemli lideridir. Zübeyde Anne hepimizin annesi, anneannesi, babaannesi, ninesidir. İyi ki Zübeyde Anne'miz doğmuş da Mustafa Kemal Atatürk de doğmuş oldu. Barışı seven, hoşgörü sahibi, çağdaşlaşma konusunda sürekli adım atan, Türk kadınına büyük değer veren Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştirdiği için kendisine şükran borçluyuz. Bir Fransız Atasözünde söylediği gibi : İnsanlar fiziksel olarak öldüğü zaman hemen ölmezler, o insan ancak kendisi hatırlanmadığı zaman ölür der. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu müddetçe ne Mustafa Kemal Atatürk ölecek ne de Zübeyde Anne ölecek. Biz ve bizlerden sonra gelenler hep Onlar'ı kalbimizde yaşatacağız. Ve Onlar bize ışık tutmaya devam edecek. Zübeyde Annemizin ve ulu önderimiz Atamız'ın toprakları bol olsun, huzur içinde yatsınlar."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zübeyde Anne Bakırköy'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement