Zürih Marimba Duo, Süleymanpaşalıları Kendinden Geçirdi - Son Dakika
Yerel

Zürih Marimba Duo, Süleymanpaşalıları Kendinden Geçirdi

Zürih Marimba Duo, Süleymanpaşalıları Kendinden Geçirdi

Süleymanpaşa Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali hız kesmeden sürüyor.

09.02.2017 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleymanpaşa Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali hız kesmeden sürüyor. Beşinci akşamın konuğu Zürih Marimba Duo oldu. Lerzan Tuncer ve Raphael Christen'an oluşan ikiliye dünyaca ünlü euphonium sanatçısı Thomas Ruedi eşlik etti.

Konser öncesi enstrümanlar hakkında kısa bir bilgi veren Lerzan Tuncer, marimbanın yüz yıllık geçmişi olan bir çalgı olduğunu ve Guatemala'da yetişen bir ağaçtan Afrikalı köleler tarafından üretildiğini aktardı. Sunumun ardından başlayan performans izleyicilerin beğenisini kazandı.

Performans büyüledi

Her ikisi de vurmalı enstrümanlar olan marimba ve vibraphonun hipnotize edici sesleri izleyicileri konser boyunca etkisi altına aldı. Özellikle Fransız sinemasının önemli filmlerinden Amelie'nin hafızalara kazınan film müziği "Comptine d'un autre ete" performansı ile sanatseverlerin gönlünde taht kuran topluluk, balkan ezgileri ile salonu dolduran Süleymanpaşalıları adeta kendilerinden geçirdi.

Halit Turgay ve Misha Dacıc sahnede olacak

Festivalin altıncı gününde de yine uluslararası üne sahip iki müzisyen sahne alacak. Türkiye'nin ilk flüt konçertosunun bestecisi Halit Turgay, dünyaca ünlü piyano virtüözü Miroslav Dacic ile aynı sahneyi paylaşacak.

Namık Kemal Üniversitesi Değirmenaltı Yerleşkesi Rektörlük binasında bulunan konferans salonunda gerçekleştirilecek olan konser saat 20'de başlayacak. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zürih Marimba Duo, Süleymanpaşalıları Kendinden Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement