Zürih'te Camideki Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Zürih'te Camideki Silahlı Saldırı

Zürih\'te Camideki Silahlı Saldırı

İsviçre'nin Zürih kentinde, "Islamisches Zentrum" camisinde 3 kişiyi yaraladıktan sonra intihar eden saldırganın 24 yaşında ve İsviçre vatandaşı olduğu bildirildi.

20.12.2016 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre'nin Zürih kentinde, "Islamisches Zentrum" camisinde 3 kişiyi yaraladıktan sonra intihar eden saldırganın 24 yaşında ve İsviçre vatandaşı olduğu bildirildi.

Zürih Suç Dairesi Şefi Christiane Lentjes Meili, AA muhabirine yaptığı açıklamada ismi açıklanmayan saldırganın İsviçre'nin Uster şehrinde doğduğunu belirtti.

Meili, saldırganın suç dosyasının kabarık olduğunu belirterek, "Pazar günü de yakın arkadaşlarından birini öldürmüş, Polis kendisini her yerde arıyordu. Camide böyle bir saldırıda bulunmasını ve bunun nedenlerini araştırıyoruz. Onu buna iten motivasyon nedir henüz bilmiyoruz. Saldırıdan sonra da intihar etmiş. Soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor." dedi.

Düzenlenen basın toplantısında da Meili, bir mağazada çalışan saldırganın evinde yapılan incelemelerde satanizmi andıran mistik fotoğraf ile bulgulara rastlanıldığına dikkat çekti.

İsviçre basınının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Meili, Zürih Üniversite Hastanesi'ne kaldırılan ve ağır yaralanan iki kişinin durumunun stabil, diğerinin ise daha iyi olduğunu aktardı.

"Irkçı bir saldırı olduğunu düşünüyoruz"

Öte yandan, Zürih'in en büyük camilerinden ve Somalililerin ağırlıklı olarak ibadet ettiği Şeyh Zayed İslam Merkezi İmamı Saad Subaan, saldırıyı kınadığını ifade etti.

Subaan, kendilerinin İsviçre'deki yasalara uyan barışçıl bir topluluk olduğunu ve böylesine bir saldırı karşısında şok olduklarını vurgulayarak, "Polisin verdiği bilgilerden bunun ırkçı bir saldırı olduğunu düşünüyoruz. İnşallah tekrarlanmaz. Yaralı arkadaşlarımızı bizzat tanıyorum. İnşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar." değerlendirmesinde bulundu.

Zürih polisinin, dün gece düzenlenen saldırının ardından mühürlediği "Islamisches Zentrum" camisininin en kısa zamanda ibadete açılmasını beklediklerini de dile getiren Subaan, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Zürih'teki Türk toplumunun saldırı sonrası kendileriyle yakından ilgilendiğini de belirten Subaan, desteklerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı ve UETD İsviçre Bölge Başkanlığına teşekkür etti.

"Hastanesi yetkilileri bilgi vermiyor"

Öte yandan, saldırı sonrası ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan "Islamisches Zentrum" camisi cemaatinden Shardi Cisman Abdikarim'in eşi Kulmiye İsman Shardi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zürih Üniversite Hastanesi yetkilileri defalarca sormamıza rağmen eşimle ilgili tek bir bilgi dahi vermiyor. Sadece dün akşam telefon açtılar, 'eşiniz hastanede buraya gelin' dediler. Bunun dışında bilgi vermediler. Nasıl yaralandı, neresinden yaralandı haberimiz yok. Eşim ve diğer yaralılar için endişeli bekleyişimiz devam ediyor. Dua ediyoruz." diye konuştu.

Saldırıda yaralanan "Islamisches Zentrum" camisi imamı Mustaf Ali Kalif ile Farah Sed'in yakınlarınının da hastanedeki bekleyişleri sürüyor.

"Islamisches Zentrum" camisinde dün gece düzünlenen silahlı saldırının ardından bölgede arama yapan Zürih polisi, camiye 300 metre uzaklıktaki Gessner Köprüsü'nde bir ceset ve tabanca bulmuştu. Polis, cesedin bulunmasını takiben arama çalışmalarına son vermiş "Islamisches Zentrum" camisini mühürleyerek bölgeden ayrılmıştı.

Polisten bu sabah yapılan açıklamada da bulunan cesedin, "Islamisches Zentrum" camisinde 3 kişiyi yaralayan saldırgana ait olduğu bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zürih'te Camideki Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement