Zurnalı Karşılama - Son Dakika
Güncel

Zurnalı Karşılama

Zurnalı Karşılama

Akil insanlar heyetinin Doğu Anadolu grubu Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde davul-zurna ve kırmızı karanfillerle karşılandı.

30.05.2013 00:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil insanlar heyetinin Doğu Anadolu grubu Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde davul-zurna ve kırmızı karanfillerle karşılandı.

Doğu Anadolu'daki gezilerini sürdüren Can Paker başkanlığındaki akil insanlar Doğu Anadolu heyet üyeleri Ayhan Ogan, Abdurahman Kurt, Mehmet Uçum ve Zübeyde Teker, Doğubayazıt şehir merkezi girişinde sivil toplum örgütleri ve halk tarafından kırmızı karanfil, davul-zurna ile karşılandı. BDP ilçe binası önündeki karşılamada barış güvercinleri uçuruldu. Heyet yoğun kalabalıkla birlikte İsmail Beşikçi Caddesi üzerinde yürümeye başladı. Esnafın güllerle ve alkışlarla karşıladığı heyet esnaflarla bir süre sohbet edip birlikte çay içti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen heyet halkı dinleyip talep ve beklentilerini not aldı. Heyet Başkanı Can Peker, şunları söyledi: "Önümüzdeki süreç kritik bir süreç. Çok dikkatli adımlarımızı atmamız, provakasyonlara gelmememiz, taleplerimizi yerinde ve zamanında belirtmemiz lazım. Bir defa niye bugün başladı bu süreç? Cevabı çok basit; Cumhuriyet kurulduğundan beri bu ülkeyi askerler, yargıçlar yönetiyordu. Devlet kendisi için vardı halkı için yoktu ve burada kendilerine iki düşman seçtiler. Biri Kürtler, öbürü müslümanlar. Çünkü asıl büyük muhalefeti bu iki grup oluşturuyordu. Türkiye'nin durumu öyle bir hal aldı ki artık askerlerin ve yargıçların yönetimi ellerinde tuttukları bir yönetimi kaldıramaz hale geldi."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zurnalı Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement