Tomtom Sokak'ta bu hafta !.. - Son Dakika
Kültür Sanat

Tomtom Sokak'ta bu hafta !..

Konser Öncesinde Ve Sonrasında Pikapların Başında Murat Beşer!

23.02.2011 00:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, 'Sen' isimli yeni albümünü Ada Müzik'ten çıkarttı. Her zamanki gibi tüm söz ve bestelerde sanatçının imzasını taşıyan 'Sen' çok özel Ortaçgil şarkılarıyla bezeli.

Bülent Ortaçgil, yoğun konser temposuna rağmen yedi yıldır albüm yapmamıştı. Son çalışması 'Sen'de yer alan yeni şarkılar sanatçının sevenlerini ziyadesiyle memnun edeceğe benziyor. Albümde müziklerin yanı sıra şarkı sözlerinin de şiirselliği göze çarpıyor.

'Sen'de Ortaçgil her zamanki gibi gitar ve vokaliyle yer alırken usta müzisyenler Baki Duyarlar (klavye), Cem Aksel (davul), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon) ve Barlas Tan Özemek (elektrik gitar) enstrümanlarıyla sanatçıya eşlik ediyor. SEN in ilginç bir özelliği de 14 kişilik bir yaylı gurubuyla çalınmış olması. Bu kayıtlar Hollanda da Power Sound studyosunda gerçekleştirildi.

Diğer kayıtlar Türkiye' de Ortaçgil in yıllardır birlikte çaldığı arkadaşlarıyla yapıldı.

Düzenlemeler ise Baki Duyarlar'ın.

Sanatçının son stüdyo albümü 'Gece Yalanları'nı 2003 yılında yine Ada Müzik etiketi ile yayınlamıştı.

Albümde Yer Alan Şarkılar: Hiç Canım Yanmaz, Denize Doğru, İstediğini Yap, Sen Sorumlusun, Acıtır, Adalar, Telefon, Ayrıntılar, Niçin, Sen ve Ben.

Bülent Ortaçgil Diskografi:

Stüdyo albümleri

- 1974: Benimle Oynar Mısın?

- 1990: İkinci Perde

- 1991: Oyuna Devam

- 1994: Bu Şarkılar Adam Olmaz

- 1998: Light

- 1999: Eski Defterler (Eski şarkıların yeni yorumları)

- 2003: Gece Yalanları

Diğer albümler

- 1976: 3 Masal (Masal albümü)

- 1984: Rüzgara Söylenen Şarkılar (Canlı kayıt)

- 1985: Biz Şarkılarımızı... (Fikret Kızılok ile)

- 1986: Pencere Önü Çiçeği (Fikret Kızılok ile)

- 2007: Konser ( Teoman'la)

2007: Büyükler için Çocuk Şarkıları (Fikret Kızılok ile)

Kapı Açılış : 25.02.2011 22:00:00

INDIGO

26 Şubat C.tesi

DR. LEKTROLUV

Yeşermesi için sinirlenmesine gerek olmayan, kahramanlık yeteneği güzel müzik yapmak üzerine kurulu, sakin ve bir o kadar da retro bir isim. James Bond'a gönderme yapan kostümü, günümüzün klasik sayılan filmlerini albüm kapaklarına taşıması ve duş başlığı kulaklığı ile Dr Lektroluv 26 Ocak gecesi Indigo sahnesinde.

Gizemli yeşil şu ana kadar on dan fazla albüm miksledi. Bu onun sadece görsel bir şov olduğunu sananlara ilk söylediği. İkinci söylediği ise eğer bilet kalmışsa mutlaka şovuna katılmaları. Elektro, eğlenceli bir konsept ve müzik janrıysa Dr Lektroluv kesinlikle bu dünyanın bir parçası.

Onun işi günümüz elektro sahnesinin hip plaklarını eski klasiklerle birleştirerek dans pistine keyifli zaman geçirtmek. Son üç albümünün, canlı performanslarından alınan kayıtlardan hazırlandığı düşünülürse kendine ne kadar güvendiği de ortaya çıkıyor.

Aynı zamanda bir plak şirketi sahibi olan Dr Lektroluv, kendi dünyasını yaratma düşüncesinin peşinden de koşuyor; bu arada I Love Techno, Dance Valley, Amsterdam Dance Event gibi oldukça güçlü festivallerde 'headliner' olmayı da ihmal etmiyor.

Yakışıklı elektro soundunun yanında etkili sahne şovunu da getirmeyi ihmal etmeyecek olan Dr Lektroluv 26 Ocak gecesi onu dinlemeye gelenlere Indigo'yu rengarenk bir boyamaları için oldukça fazla malzeme verecek. Gecenin ev sahipliğini yapmak üzere Semih Akay DJ kabinindeki yerini alıyor.

Kapı Açılış : 26.02.2011 22:00:00

ALT.

22 Şubat Salı

Jülide Özçelik Gitar: Cem Tuncer

Bas: Kağan Yıldız

Klavye: Ercüment Orkut

Davul: Alp Doğan Türeci

İstanbul doğumlu olan Jülide Özçelik müzik eğitimine 'Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin Hafif Batı Müziği bölümünde başladı. Bu bölümden, Selmi Andak, Melih Kibar, Hakan Şensoy gibi değerli eğitmenlerden aldığı derslerle 1998 yılında mezun oldu. Aynı yıl 'İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'ne tam burslu olarak girdi.

Bu bölümde Nükhet Ruacan, Randy Esen ve Yıldız İbrahimova'dan vokal teknikleri, Can Kozlu, İmer Demirer, Raci Pişmişoğlu, Ayşe Özbekligil, Selen Gülün, Donovan Mixon, Ricky Ford ve Timur Selçuk gibi değerli akademisyenlerden de ensemble, solfej, armoni ve Klasik Türk Müziği gibi dersler alarak Caz Vokal Performans Bölümünden mezun oldu.

Bize ait ama evrensel standartlarda ve Türkçe sözlü bir caz albümü yapma fikriyle yola çıkan şarkıcı kendi bestelerini ve sevdiği türküleri değerli ve yetenekli genç caz müzisyeni arkadaşlarıyla birlikte yorumlayarak 2008 yılı başında "Jazz İstanbul Volume-1" adı altında çıkardı.

ALT.

23 Şubat Çarşamba

Birsen Tezer Vokal: Birsen Tezer

Gitar: Tunç Öndemir

Gitar: Emre Tankal

Bas: Mümtaz Solmaz

Perküsyon: Ahmet Özbilen

Ortaokul yıllarında müzikle tanışan sanatçı, İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı mezunu. Bülent Ortaçgil, İlhan Şeşen, Gürol Ağırbaş gibi sanatçılarla çalıştı. Kalan Müzik etiketiyle yayınlanan Cihan adlı albüm hücum kayıt olarak, o an ne hissedildi ve ne düşünülerek çalındıysa hapsedildi. Kusurlar bırakıldı. Beş kişi tek bir duyguda yoğunlaşıp bütünleşmeyi yaşadı... Gönül gönüle, yüz yüze ve göz göze aynı odada! Albümde kendi bestelerinin yanı sıra Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen ve Zafer Cımbıl'ın eserlerini de yorumladı.

ALT.

24 Şubat Perşembe

Cenk Erdoğan Trio Perdeli ve perdesiz gitarlar: Cenk Erdoğan

Bas: Okan Kaya

Davul: Gökçe Gürçay

Zamanın dışında kalmak istediğimiz anlarda, gözlerimizi kapatıp dinlemek istediğimiz albümler vardır. Kulak kesildiğimiz boşluklar, tanıdık melodiler içine çeker bizi… ve bir parçası olmaya başlarız dinlediğimiz müziğin. Sıcak ve samimi bir iletişim hali gibi belki…

Hani üç arkadaşın sohbetine denk…

Cenk Erdoğan Türkiye'nin ünlü caz müzisyenleri ile caz kompozisyon çalıştı, aynı zamanda Türk klasik müziği alanında da çalışmalar yürüterek perdesiz gitar üzerine uzmanlaştı. Perdesiz gitarda Türk geleneksel sazları olan bağlama ve tanburdan etkilenen özel bir teknik kullanarak caz armonizasyonlarını geleneksel melodilerle birleştiren Cenk Erdoğan, yurtdışındaki uzmanların da dikkatini çekiyor.

ALT.

25 Şubat Cuma

Kürşat Başar Quartet Saksafon: Kürşat Başar

Kontrbas: Volkan Hürsever

Davul: Deniz Dündar

Saksofonda Kürşat Başar, basta Volkan Hürsever ve davulda Ediz Hafızoğlu'nun yer aldığı dörtlü, caz standartlarından Keith Jarrett, Charlie Haden gibi modern cazın önemli isimlerinin bestelerine kadar geniş bir repertuvara sahip.

ALT.

26 Şubat C.tesi

Erkan Oğur – İsmail Hakkı Demircioğlu Anadolu ezgilerini evrensel tınılarla buluşturan iki büyük üstat Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu Alt sahnesinde...

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tomtom Sokak'ta bu hafta !.. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement