Doktoru, 46 kiloya düşen Seren Serengin'in hastalığını açıkladı: Dumping Sendromu - Son Dakika
Magazin

Doktoru, 46 kiloya düşen Seren Serengin'in hastalığını açıkladı: Dumping Sendromu

Önceki gün hastaneye kaldırılan ve hızla kilo kaybettiği için 46 kiloya düşen Seren Serengil'in doktoru Op. Dr. Ersin Aksu, ünlü sunucunun hastalığının "Dumping Sendromu" olduğunu açıkladı. Mide ameliyatları sonrası ortaya çıkabilen "Dumping Sendromu" midenin çok hızlı boşalması olarak tanımlanıyor.

28.12.2020 19:56  Güncelleme: 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Magazin programı sunuculuğu yapan Seren Serengil, sağlık sorunları yaşadığını duyurmuştu. Instagram hesabından açıklama yapan Serengil, 46 kiloya düştüğünü ve ameliyat olmazsa yaza sağ çıkamayabileceğini ifade etti.

Bu gelişmenin ardından bugün Beyaz TV'de kendisinin sunduğu program olan Söylemezsem Olmaz'da doktoru Op. Dr. Ersin Aksu'yu konuk eden Seren Serengil, hastalığıyla ilgili merak edilen ayrıntıları paylaştı.

"MİDE AMELİYATLARI SONRASI DUMPİNG SENDROMU GÖRÜLEBİLİYOR"

Op. Dr. Ersin Aksu, Serengil'in hastalığıyla ilgili, "Gastrik bypass operasyonlarında "Dumping Sendromu" dediğimiz bir sendrom var. Bu genelde yediğimiz gıdanın ince bağırsağı hızlı geçişi sonrası halsizlik, baş dönmesi bazen de çarpıntı gibi bir takım olumsuzluklar olabiliyor. Özellikle şekerli gıdaları yediğimizde oluşuyor. Seren Hanım'da böyle bir durum yapıyor, özellikle sabahları. Mide ameliyatının doğasında olan bir şey. Herkeste olacak diye bir kaide yok ama bazen olabiliyor. Geçici bir dönemi oluyor bu semptomun, vücut zaman içerisinde alıştırıyor buna kendini. Bizim de az bir zamanımız kaldı, inşallah bunu geçirdiğimiz zaman rahatlayacağız." dedi.

"HAFTADA BİRKAÇ GÜN SERUM TAKILACAK"

Aksu'nun sözlerinin ardından konuşan Serengil, su içemediği için ilaç ve vitaminleri alamadığını belirterek 46 kiloya düştüğünü söyledi. Op. Dr. Aksu'nun tavsiyeleriyle haftada birkaç gün hastaneye gideceğini ve serum takılacağını belirten Serengil, kilo kaybı sürerse tekrar ameliyat olmayı düşündüğünü söyledi.

SERENGİL 4 YIL ÖNCE AMELİYAT OLMUŞTU

Seren Serengil 4 yıl önce hayalindeki kiloya kavuşmak için mide küçültme ameliyatı olup 25 kilo vermişti. O dönemde Serengil'in ameliyat olma kriterlerine uyup uymadığı tartışma konusu olmuştu.

Doktoru, 46 kiloya düşen Seren Serengin\'in hastalığını açıkladı: Dumping Sendromu

Son Dakika Magazin Doktoru, 46 kiloya düşen Seren Serengin'in hastalığını açıkladı: Dumping Sendromu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • YAA ŞU: GEREKSİZLERİN HABERLERİNİN YERİNE İŞE YARAR BİLGİLERE BAKIN BUNLAR TOPLUMUN YÜZ KARASI ASALAKLARIDIR AHLAK DESENİZ ZATEN HAK GETİRE 12 2 Yanıtla

Advertisement