Mahkemeden Ezgi Mola kararı! Suçu basit yargılama olarak değerlendirilecek, duruşma yapılmayacak - Son Dakika
Magazin

Mahkemeden Ezgi Mola kararı! Suçu basit yargılama olarak değerlendirilecek, duruşma yapılmayacak

Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle oyuncu Ezgi Mola'ya 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle açılan dava, suçun belli bir ağırlığa ulaşmadığı gerekçesiyle basit yargılama usulü olarak görülecek. Basit yargılama usulünde, duruşma yapılmaksızın dava dosya üzerinden yürütülüyor.

08.06.2021 11:11  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyuncu Ezgi Mola hakkında, Batman'ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihar ederek hayatını kaybeden İpek Er'in, intihardan önce bıraktığı mektupta, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Mola'nın 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle açılan dava mahkeme tarafından, suçun belli bir ağırlığa ulaşmadığı gerekçesiyle dosya üzerinden basit yargılama usulü olarak görülecek. Mahkeme Ezgi Mola'dan 15 gün içinde dilekçeyle savunmasını isteyecek ve davayı dosya üzerinden karara bağlayacak.

NE OLMUŞTU?

Oyuncu Ezgi Mola hakkında, geçen yıl Batman'da intihar eden İpek Er'in bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazdığı Musa Orhan'a sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak Mola'nın 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. Orhan'ın avukatı yaptığı açıklamada, "Özür dilememiş ve müvekkilime gelecek on binlerce küfür ile tehdide zemin hazırlamıştır" sözlerine yer verdi.

PEK ÇOK ÜNLÜ DESTEK VERDİ

Günlerdir sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına giren Ezgi Mola'ya başta Hazal Kaya, Atilla Taş, Barış Atay, Metin Uca, Hasibe Eren, Aslı İnandık, Mahsun Kırmızıgül, İlkay Akkaya, Fatma Turgut, Funda Eryiğit, Serkay Tütüncü, Sarp Akkaya, Tan Taşçı, Ayşenil Şamlıoğlu, Rahşan Gülşan ile Selçuk Balcı başta olmak üzere çok sayıda isim destek verdi. Ancak Orhan'ın avukatı Ezgi Mola'ya destek veren ünlü isimler hakkında da suç duyurusunda bulundu.

BASİT YARGILAMA USÜLÜ NEDİR?

Basit Yargılama Usulü, Asliye Ceza Mahkemesince, iddianamenin kabulünden sonra belli bir ağırlığa ulaşmamış suçlar bakımından uygulanabilen ve duruşma yapılmaksızın dosya üzerinden yürütülen özel bir ceza muhakemesi yöntemidir.

Mahkemeden Ezgi Mola kararı! Suçu basit yargılama olarak değerlendirilecek, duruşma yapılmayacak

Son Dakika Magazin Mahkemeden Ezgi Mola kararı! Suçu basit yargılama olarak değerlendirilecek, duruşma yapılmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement