ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley İstifa Etti! Nikki Haley Kimdir? - Son Dakika
Politika

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley İstifa Etti! Nikki Haley Kimdir?

ABD\'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley İstifa Etti! Nikki Haley Kimdir?

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley'in istifa ettiği haberi geldi. Başkan Donald Trump'ın da istifayı kabul etmesinin ardından Nikki Haley merak konusu oldu. Peki, Nikki Haley kimdir, neden istifa etti?

10.10.2018 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trump ile birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında duyurulan ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley'in istifası gündeme bomba gibi düştü. İstifa haberleri sonrasında Nikki Haley merak konusu oldu. İşte, Nikki Haley'in hayatı..

NIKKI HALEY KİMDİR?

Hindistan göçmeni bir ailenin kızı olarak 1972 yılında ABD, Güney Karolina'da dünyaya gelen Nikki Haley, Clemson Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden mezundur.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley İstifa Etti! Nikki Haley Kimdir?

Ocak 2017'de Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle Birleşmiş Milletler ABD Temsilcisi olarak seçilmiştir. 24 Ocak 2017'de Birleşmiş Milletler Amerika Daimi Temsilcisi olarak seçilmeden önce Güney Karolina eyaletinin ilk kadın valisi olarak görev yapmıştır.

Nikki Haley'in eşi eski bir Amerikan savaş gazisidir. Çiftin iki çocuğu bulunmaktadır.

Son Dakika Politika ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley İstifa Etti! Nikki Haley Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement