AK Parti'den Ali Babacan'ın 'Baykar' açıklamasına tepki: Bunu neden söylersiniz? - Son Dakika
Politika

AK Parti'den Ali Babacan'ın 'Baykar' açıklamasına tepki: Bunu neden söylersiniz?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar'ı hedef alarak yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Çelik, "Bu çok yanlış bir şey. Bu Türkiye'nin milli kazanımıdır ve tüm dünyada da takdir edilmektedir" diye konuştu.

16.01.2023 18:36  Güncelleme: 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir programda Baykar'la ilgili "Devletin tüm imkanları tek şirkete aktarılıyor" demişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Babacan'ın tartışma yaratan çıkışına tepki gösterdi.

"TEKELLİK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

İHA- SİHA, Türkiye'nin milli güvenliği açısından lehimize oyun değiştirdi. Bununla gurur duyuyoruz. Ne kadar kuvvetli kazanımların ortaya çıktığını gösterdi. Kaynaklar sadece ona aktarılıyor diyorlar. Ama böyle bir tekellik söz konusu değil. Faydalandıkları kaynaklar diğer şirketlerin faydalandıkları kaynaklar. Cumhurbaşkanımızla akrabalıkları üzerine yapılan açıklamalar çok daha başka bir konu. Diğer şirketlerin adı da belli. Bunu neden söylersiniz? Bu çok yanlış bir şey. Bu Türkiye'nin milli kazanımıdır ve tüm dünyada da takdir edilmektedir. Bunlar barışı koruma misyonundan dolayı Türkiye teşekkür almıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu AK Parti'nin değil, Türkiye'nin kazanımı. Bunun yakınlıkla alakası yok. Türkiye'de zaten rekabete açık, dünya ile rekabet ediyor. Dünyada da öz kaynakları ile rekabet eden bir şirket yok. Baykar öz kaynakları ile yapıyor, yalnızca herkesin faydalandığı kalemleri kullanıyor. Bir kere daha bu kazanımları ülkemizde gerçekleştirenlere teşekkür ediyoruz. Kızılelma'yı da diğerlerini heyecanla bekliyoruz.

NE OLMUŞTU?

Selçuk Bayraktar'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olmasına göndermede bulunan Babacan, "Söylediklerimden sonra yapılan açıklamalar bir genel müdürün değil, siyasetle iç içe geçmiş bir yapının açıklaması aynı zamanda. Özellikle bu akrabalık, şirketlerle hükümet arasındaki böyle girift ilişkiler doğru bir şey değil. Adilliği, şeffaflığı ve eşitliği yerle bir eden yaklaşımlar bunlar." demişti.

İktidara gelmeleri durumun savunma sanayisinde yapılanları sorgulayacaklarını da ifade eden Babacan, "Şimdi seçim yaklaşıyor ve hükümetin elindeki en önemli propaganda projelerinden bir tanesi de bu. Bu proje de öyle bir hale getirildi ki bu çok kutsal, dokunulmaz, dokunanı mahvederiz falan filan ya. Kusura bakmayın ya dokunacağız tabii, doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz. Tek bir şirket üzerinden bu işler olmaz açıkça söylüyorum. Eğer rekabetten korkuyorlarsa korksunlar." ifadelerini kullanmıştı.

BAYKAR'DAN TEPKİ

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medyadan tepki göstermişti. Bayraktar söz konusu paylaşımında, "Komplo teorilerine hoş bakmam ama son iki günde; tescilli Türkiye düşmanı Michael Rubin'in, Baykar'a yaptırım çağrısı, kaçak FETÖ'cünün Youtube iftiraları, Ali Babacan ve yardımcılarının iftiraları, peş peşe gelen bu saldırıların arasında korelasyon mu var, yoksa nedensellik mi?" demişti.

Bayraktar ayrıca, "Baykar hayatında ne devletten ne özel sektörden tek bir kuruş kredi kullanmamış bir firma." şeklinde konuşmuştu.

Tartışma yaratan bu çıkışa Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da tepki göstermişti.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bayraktar, "Baykar, birilerinin kirli siyasi ajandalarına malzeme olacak bir müessese değil. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz! İdeal ve değerlerimizden asla taviz vermeden mücadelemizi sürdürecek; Alçakça atılmış iftira ve yalanlara karşı hakkımızı sonuna kadar savunacağız!" demişti.

AK Parti\'den Ali Babacan\'ın \'Baykar\' açıklamasına tepki: Bunu neden söylersiniz?

Son Dakika Politika AK Parti'den Ali Babacan'ın 'Baykar' açıklamasına tepki: Bunu neden söylersiniz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Sedat Solmaz: BENCE BABACAN HAKLI VE BUNU HALK KARAR VERİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM GERİSİ BOŞ YENİ İHDİDAR GELİNCE .ONLAR KARAR VERİR BENCE. HİÇ KİMSE VEYA ŞİRKET DOKUNULAMAZ OLAMAZ .... 0 1 Yanıtla
  • Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor
    13:08 Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor

    Karaman'da bulunan 57 mahallede, 31'i kadın olmak üzere toplam 277 kişi muhtarlık için yarışıyor. Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, bu seçimde aday sayısının önceki seçime göre arttığını belirtti. Öngay, muhtar adaylarının yoğun bir şekilde çalıştığını ve herkesin seçilebilmek için gece gündüz demeden çalıştığını ifade etti.

  • DEAŞ Terör Örgütüyle Bağlantılı 15 Şahıs Yakalandı
    13:06 DEAŞ Terör Örgütüyle Bağlantılı 15 Şahıs Yakalandı

    Bolu merkezli Sakarya ve Ankara'da düzenlenen 'BOZDOĞAN-17' adlı operasyonda DEAŞ terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen 15 şahıs yakalandı. Operasyonlar sonucunda suç unsurları ele geçirildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa mitingi için kente geldi
    13:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa mitingi için kente geldi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitingi için kente geldi. Erdoğan'ı karşılamak üzere Bursa Valisi, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti İl Başkanı hazır bulundu. Erdoğan, halkı selamlayıp hediye dağıttıktan sonra miting için Gökdere'ye geçti.

  • Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti
    13:02 Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'u ziyaret etti. Babacan, partisinin il başkanı ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı ve partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce açıkladıklarını ve belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladıklarını belirtti. Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor
    13:02 Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor

    Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmaların yarısı tamamlandı. Yapımı tamamlanan daireleri ve örnek daireyi hak sahipleri Başkan Yıldırım ile yerinde inceledi.

  • İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü
    13:00 İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü

    Seferihisar'da CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin'in düzenlediği ilk seçim mitingi binlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

  • Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi
    12:58 Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kayseri'de alkollü mekan olmamasını eleştirmesi Kayserili vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

  • Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu
    12:57 Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek hizmetlerini anlattı ve Denizli'ye hizmetkar olmanın mutluluğunu dile getirdi.

  • Samsun Yakakent İlçe Emniyet Amirliği'nde yapılan operasyonda radar cihazı ve bıçak ele geçirildi
    12:54 Samsun Yakakent İlçe Emniyet Amirliği'nde yapılan operasyonda radar cihazı ve bıçak ele geçirildi

    Samsun Yakakent İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok asayiş ve NARVAS uygulamasında yapılan kontrollerde 1 adet kurusıkı tabanca, 14 adet kurusıkı tabanca fişeği, 3 adet radar tespit cihazı ve 4 adet bıçak ele geçirildi. Ayrıca 5 araca 75 bin 351 TL trafik cezası uygulandı. Operasyon kapsamında 3 şahsa 12 bin 436 TL idari para cezası verilirken, 3 şahsa adli tahkikat başlatıldı ve 2 şahsa idari işlemler başlatıldı.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Memur-Sen Karabük Şubesi Üyeleriyle İftar Programında Buluştu
    12:54 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Memur-Sen Karabük Şubesi Üyeleriyle İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Hürriyet Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında Memur-Sen Karabük Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Çetinkaya, davetlilerle birlikte orucunu açarak ramazanın bereketine ortak olduklarını ve projelerinden bahsetti. AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da Çetinkaya için destek istedi ve kenti gerçek ve sosyal belediyecilikle buluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

  • CHP İzmir İl Başkanı: Seçim güvenliği için bütün tedbirleri aldık
    12:52 CHP İzmir İl Başkanı: Seçim güvenliği için bütün tedbirleri aldık

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir İl Örgütü olarak seçim ve seçim güvenliği konusunda uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini ve seçimde herhangi bir oyun heba olmaması için bütün tedbirleri aldıklarını söyledi. Aslanoğlu, vatandaşlara sandıklara gitme ve oylarını kullanma çağrısı yaparken, İzmir'de sandık sayısının arttığını ve yaklaşık 40 bin kişilik bir orduyla sandıkların güven içinde olacağını belirtti. Ayrıca, CHP'nin anlık verileri paylaştığını ve hataları anında yakalayıp müdahale ettiklerini ifade etti. İzmir'de 3 milyon 459 bin 745 seçmenin olduğunu ve toplamda 10 bin 740 sandık bulunduğunu aktaran Aslanoğlu, Buca'nın yoğunluk açısından ilk sırada yer aldığını ve Beydağ'ın ise en sakin ilçe olduğunu bildirdi.

  • Milli Eğitim Bakanı Erzurum'da SKM'yi ziyaret etti
    12:52 Milli Eğitim Bakanı Erzurum'da SKM'yi ziyaret etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da Çat ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek esnafı da ziyaret etti. Bakan Tekin, seçmenden Cumhur İttifakı adayına destek istedi.


Advertisement