Ankara: Yazıcıoğlu, Birlik Akademisi'ni Açtı - Son Dakika
Politika

Ankara: Yazıcıoğlu, Birlik Akademisi'ni Açtı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, siyasetin yalan sanatı haline getirildiğini belirterek, toplumda yalanı en iyi söyleyenin en iyi siyasetçi olarak görüldüğünü ifade etti.

02.06.2006 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, siyasetin yalan sanatı haline getirildiğini belirterek, toplumda yalanı en iyi söyleyenin en iyi siyasetçi olarak görüldüğünü ifade etti.

Yazıcıoğlu, Birlik Akademisi'nin açılışına katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen açılışta, Yazıcıoğlu, eğitimin önemine dikkat çekerek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyasetin yalan sanatı haline getirildiğini belirten Yazıcıoğlu, yalanı en iyi söyleyenin en iyi siyasetçi olarak görüldüğünü ifade etti.

"Meydanlarda başka türlü konuşanlar, iktidarda başka türlü davranmışlardır" diyen Yazıcıoğlu, AK Parti iktidarını kastederek, iç ve dış derin güçlerin emrine girdiklerini kaydetti. AK P'nin içeride ve dışarıda uluslar arası sermeyenin uşağı olduğunu belirten Yazıcıoğlu, "Milletin değil, yabancıların uşağı oldular" dedi.

Birlik ve beraberliğin sağlandığı milleti ve devleti kimsenin bölemeyeceğini söyleyen Yazıcıoğlu, BBP olarak bu konuda taviz vermeyeceklerini ve kararlı olduklarını söyledi. Bir gazetecinin Danıştay saldırısı ile ilgili sorusu Üzerine Yazıcıoğlu, "Uzun süredir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni mafyalaştırma süreci yaşanıyor. Mafyalaşmanın yeni bir versiyonuyla karşı karşıyayız. Nerede devletin görevlisi, nerede sermayenin görevlileri, nerede gaspçı, nerede ajan, nerede vatansever var belli olmayan bir tipoloji ortaya çıkarıldı" şeklinde konuştu. Sinemalarda, medya organlarımızda gençliğe çok farklı idoller sunulduğunun altını çizen Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

"Silah özendiriliyor, meşhur olma ve çabuk köşeyi dönme özentisi oluşturuluyor. Nasıl kazandığı, nereden kazandığı belli olmayan, aşırı lüks yaşayan, vurup kırdığı halde bir türlü bileğine kelepçe takılmayan sinema artistleri gerçek hayatta varmış gibi gösteriliyor. Bu da bugünkü sistemin ürettiği bir bataklıktır. Sistem bu doğrultuda teşvik ediliyor. Son zamanlarda her tarafta mantar gibi çeteler türedi. Sonu nereye kadar gidiyor belli değil. Hukuk devletinde böyle bir şey olamaz. Ülkeye patlayıcılar giriyor. Herkesin kolay kolay yapamayacağı mayınlar peynir ekmek gibi satılıyor. Bunlar nereden geliyor? Bir devlet, bunun sonucuna nasıl gidemez, nasıl çözemez? Bütün bunlar sistemin ürettiği bataklıktır. BBP iktidarında teröre geçit vermeyeceğiz. Kararlıyız. Teröre ve bölücülüğe kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Terör ve bölücülük bizim iktidarımızda asla başarılı olamayacak. Türkiye Cumhuriyeti'ni Devleti'ni böldürtmeyeceğiz. Devletimizi yıktırmayacağız. Bu milletin vicdanı olacağız. Milletin doğal ama mantıklı, aklını hislerinin önüne koyan sağduyusunu temsil edeceğiz."

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ankara: Yazıcıoğlu, Birlik Akademisi'ni Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement