Bakan Albayrak'ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı ikiye ayrılıyor iddiası - Son Dakika
Politika

Bakan Albayrak'ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı ikiye ayrılıyor iddiası

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmesinin ardından siyaset kulisleri hareketlendi. İddiaya göre yeni Kabine çarşamba günü açıklanacak ve Hazine ve Maliye Bakanlığı birbirinden ayrılacak. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile ve Çalışma Bakanlığı'nın da ikiye ayrılması planlanıyor.

09.11.2020 22:34  Güncelleme: 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir" ifadeleri yer aldı. Bu açıklama sonrası herkes yeni Kabine'de nasıl bir değişiklik yapılacağına kilitlendi. Kulislere yansıyan bilgilere göre yeni Kabine Çarşamba günü ilen edilecek.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI İKİYE AYRILIYOR

Independent Türkçe'nin ulaştığı kaynaklar, bazı bakanlıklarda birleşme ve ayrılma kararnamesi hazırlandığından kabine değişikliği çarşamba gününe kalacağını bildirdi. Kaynaklara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı birbirinden ayrılıyor. Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan, "Dış Ticaret Kurumu" Hazine Bakanlığı bünyesine katılacak.

İKİ BAKANLIK DAHA İKİYE AYRILACAK

Ayrılması beklenen bir diğer bakanlık ise Kültür ve Turizm Bakanlığı. Bakanlık Kültür ve Turizm olarak ikiye ayrılacak. Aile ve Çalışma Bakanlığı'nın ikiye ayrılacağı gelen haberler arasında.

KABİNE ÇARŞAMBA GÜNÜ İLAN EDİLECEK

Çarşamba günü kararnamelerin hazır olması ve değişikliklerin tamamlanması ile birlikte yeni kabine kamuoyuna ilan edilecek. Yeni kabinede Berat Albayrak'a hiç bir görev verilmeyeceği ifade edilirken, Turizm Bakanlığı için ise Menderes Türel ismine sıcak bakıldığı belirtiliyor.

NE OLMUŞTU?

Bakan Albayrak'ın Instagram hesabından geçtiğimiz Pazar günü istifa ettiğine yönelik paylaşım yapıldı. Albayrak'ın paylaşımında "Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım" ifadeleri kullanıldı. Bu istifa paylaşımı sonrası İletişim Başkanlığı, Berat Albayrak'ın istifasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildiğini duyurdu.

Bakan Albayrak\'ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı ikiye ayrılıyor iddiası

Son Dakika Politika Bakan Albayrak'ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı ikiye ayrılıyor iddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi
    19:09 CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi

    CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün toplanan TBMM Genel Kurulu'nda belediye başkanlıklarını tercih ettiklerine ilişkin dilekçelerinin okunmasıyla sone erdi. Buna göre, CHP'nin milletvekili sayısı 129'dan 125'e, toplam milletvekili sayısı ise 594'e düştü. Bağımsız Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın katılımıyla MHP'nin milletvekili sayısı yeniden 50 oldu.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı ile bir araya geldi
    18:58 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı ile bir araya geldi

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet, Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi. Taraflar, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin önemini vurgulayarak, işbirliğinin derinleşeceği umudunu dile getirdi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapmayı Planlıyor
    18:55 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapmayı Planlıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni dönem ilk meclis toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması önergesi, değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe komisyonu ile Esnaf Komisyonuna sevk edildi.

  • Hakan Makar Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi
    18:53 Hakan Makar Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi

    Artvin İl Genel Meclisi Başkanlığına Hakan Makar seçildi. İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda, encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçildi. Hakan Makar'ın İl Genel Meclisi Başkanlığa getirildiği toplantıda, Sosyal Denge Sözleşmesi imzalanması için Vali Cengiz Ünsal'a yetki verilmesi de oylanarak onaylandı.

  • CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti
    18:49 CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti

    CHP'liler, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasını protesto etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklanan belediye başkanını cezaevinde ziyaret etti ve basına açıklama yaptı. Protesto sırasında yaşanan arbede sonucunda bir kişi fenalaştı.

  • Perinçek: Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı cephededir
    18:48 Perinçek: Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı cephededir

    Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran ve İsrail arasındaki ilişkilere dair basın açıklaması yaptı. Perinçek, Türkiye'nin İran ve Azerbaycan ile aynı cephede olduğunu belirterek, Rusya, Suriye, Irak, Filistin, Yemen ve diğer Batı Asya ülkelerinin de bu cepheyle birlikte olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail'in stratejik hedefinin Kürdistan adı altında ikinci bir İsrail devleti kurmak olduğunu söyleyen Perinçek, Türkiye'nin bölünmesinin bu ülkelerin bölünmesine bağlı olduğunu vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    18:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonrası ilk kez toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunuyor.

  • Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu
    18:40 Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu

    Ankara'nın Altındağ ilçesinde 9 yıl önce boşandığı eşini önce başından keserle yaralayan ve ardından defalarca bıçaklayarak öldüren kadın polise teslim oldu. Olay, saat 03.00 sıralarında Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde meydana geldi. Eski eşi tarafından öldürülen adamın cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Kütahya İl Genel Meclisi Yeni Döneme Başladı
    18:35 Kütahya İl Genel Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeleri seçildi. Muammer Özcura tekrar başkan seçildi.

  • Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor
    18:24 Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı. En düşük emekli maaşının 35 bin lira olmasını ve yoksulluk sınırına çıkarılmasını talep eden sendika, imzaları TBMM'ye gönderecek.

  • Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti
    18:24 Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti

    Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü EXPO Kisecik'teki makamında ziyaret etti. Öntürk, ziyarette yapılacak hizmetler ve projeler hakkında bilgi verirken, Masatlı da Öntürk'ün Hatay'ın ihya ve inşasında başarılı işlere imza atacağına inandığını belirtti.


Advertisement