Başbakan Erdoğan, Türk Edebiyat Vakfı Binasının Açılış Töreninde Konuştu - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan, Türk Edebiyat Vakfı Binasının Açılış Töreninde Konuştu

Dha İstanbul- Başbakan Erdoğan, Türk Edebiyat Vakfı Binasının Açılış Töreninde Konuştu...

13.02.2011 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA İSTANBUL- BAŞBAKAN ERDOĞAN, TÜRK EDEBİYAT VAKFI BİNASININ AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU...

* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:

"Slogandan beslenen değil medeniyetimizden beslenen bir milliyetçilik anlayışını benimsiyoruz"

 

Başbakan Erdoğan, Ahmet Kabaklı'nın ölümünün 10. yıldönümü anma programları çerçevesinde restorasyonu tamamlanan Türk Edebiyatı Vakfı ve Edebiyat Kıraathanesi'nin açılış törenine katıldı. Törene, Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,İstanbul Eminyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada "hizmet binasının ve edebiyat kıraathenisinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. Erdoğan, vakıf için "Edebiyatçılar için bereketli bir sohbet zemini oluşturması" temmenisinde bulundu.

"İMAM HATİP YILLLARINDA YASTIK ALTI KİTABIM OLDU "

Başbakan Erdoğan, "Bu törenle birlikte bir büyük üstadı, bir gönül insanını merhum Ahmet Kabaklı hocamızı vefatının 10. yılında rahmetle hürmetle yad ediyoruz" diye konuştu. Erdoğan şöyle konuştu : "Allah'ın rahmetini merhametini esirgemesin. Mekanı inşallah cennet olsun. Geride bıraktığı onca eser, onca şiir için bize miras bıraktığı vakıf ve dergi, Kabaklı'nın hatırasanın yaşatılmasında en güzel vasıtalar olacaktır. Türk Edebiyat Vakfının 448. sayısında kendisi için kullanılan sıfatları geride nasıl bir eser, nasıl bir iz bıraktığını gayet güzel bir şekilde koyuyor. Gençlik döneminde olmak üzere kendisinden çok istifade etmiş yakından tanışma şerefine tanışmış biri olarak bugün burada birkez daha kendisi için birkez daha şehadet ediyor, iyi bilirdik diyorum. İmam hatip yılllarında yastık altı kitabım oldu Türk Edebiyatı Ansiklopedisi. Her an müracat ettiğim kaynak oydu".

"SLOGANDAN BESLENEN DEĞİL MEDENİYETİMİZDEN BESLENEN BİR MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞINI BENİMSİYORUZ"

Başbakan Erdoğan, "Merhum Hocamız bu toprakların kültürüne çok önemli katkıları olan pek çok eser vermiş bir aydındı" diyerek" Kuru milliyetçeliğe haşa kafatası milliyetçiliğine, slogan milliyetçiliğe asla prim vermemiş muhteşem bir tarihi muhteşem bir geleceğe tahlil etme mücadelesi içinde olmuştur. Diyor ki üstad Çanakkale'den Bolayır'a sallarla geçerek 40 mübarek atlıyla Üsküp'ün, Belgrad'ın kalelerini alan kahramanlarla birlikte yaşadım. Bu düşünce ve bu ruh bugün hedeflerimize ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz en önemli perspektifi tarif ediyor. Soydaşlarımızla akraba topluluklarla daha yoğun iletişim kuruyoruz. Türkiye'nin yardım elini artık Türkiyenin barış çağrılarını Türkçe'nin güzelliğini 5 kıtaya ulaştırmak için gece gündüz mesai sarf ediyoruz. Türkiye artık alan el olmaktan çıktı. Veren el durumuna eyvallah ulaştık. Zira biz milliyetçiliği millete ülkeye hizmet olarak görüyor, değerlendiriyoruz. Slogandan beslenen değil işte böyle çınarların gölgesinde yoğrulmuş kendi öz kültürümüz medeniyetimizden beslenen bir milliyetçilik anlayışını benimsiyoruz. Birliğe beraberliğe kardeşliğe özellikle paylaşıma karşı çıkan hem kendi ülkesine hem bölgesel küresel ölçekte dayanışmayı dışlayan anlaşıyışın karşısında özellikle Ahmet Kabaklı hocamızın ruhunun muazzep olacağını biliyor ve hissediyoruz.

Türk edebiyat Vakfı hizmet binası edebiyat dünyamıza ilim dünyamıza irfan dünyamıza hnayırlı olsun diliyorum. Özellikle edebiyat kıraathanesi bundan sonra aydınlık yarınlarımız için bir çok irfan ilim sahibi bilge insanlarımızın yetişmesine vesile olacaktır diliyorum2 şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan ardından "Ya allah bismillah" diyerek açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan, Türk Edebiyat Vakfı Binasının Açılış Töreninde Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement