Bölükbaşı Ak Parti'yi Eleştirdi - Son Dakika
Politika

Bölükbaşı Ak Parti'yi Eleştirdi

Bölükbaşı Ak Parti\'yi Eleştirdi

MHP'li Bölükbaşı: "Türkiye'nin Akp'den Kurtulmasına 128 Gün Kaldı"

03.02.2011 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, "Çözülen Ülke Türkiye ve MHP" adlı konferans için geldiği Yalova'da, AKP'ye yüklendi.

Partisinin Yalova teşkilatı tarafından hazırlanan konferansa konuşmacı olarak katılmak için Yalova'ya gelen Bölükbaşı, yaklaşan milletvekili genel seçimleri öncesi partililerle bir araya geldi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 12 Haziran günü sandık başında tecelli edecek milli iradenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını demokratik yolla tasviye edeceğini belirten Bölükbaşı, "Türkiye'nin AKP'den kurtulmasına 128 gün kalmıştır. 12 Haziran günü sandık başında tecelli edecek milli irade Başbakan ve arkadaşlarını demokratik yolla tasviye edecek. Daha sonra Sayın Başbakan ve AKP'yi uzun bir yolsuzlukların, usulsüzlüklerin, kanunsuzlukların hesabını yargı önünde verme süreci beklemekte. Sayın Başbakan Türk siyasetinde, 1001 surat siyasetçidir. Çok maskeli siyaset anlayışını siyasi literatüre sokan kişidir. Ama Türk Milleti, 12 Haziran günü Başbakan'ın maskelerini teker teker indirecektir. MHP tek başına iktidar hedefi doğrultusunda, açıkladığı seçim beyannamesinde de görüleceği gibi, bu konuda ön gördüğü politikalarla iktidara hazırdır. Biz hazırız, Türk milletinin de hazır olduğunu görüyoruz. Partimizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başbakanlığı için de gün sayıyoruz" şeklinde konuştu.

Emniyet'in, MHP liderinin korumalarını çağırarak, terör örgütü DHKP-C'nin hedefinde Bahçeli ile Grup Başkanvekili Vural'ın olduğu uyarısında bulunduğu şeklindeki iddialarla ilgili bilgisinin olmadığını belirten Deniz Bölükbaşı, "Bu konuda benim haberim yok. Bu suikast ihbarları biliyorsunuz Sayın Başbakan'la Arınç'ın konusu. "Bana suikast düzenleyecekler" dediler, ancak sonunda bir şey olmadığı ortaya çıktı. Siyaset riskli bir iştir. Bu yola çıkanlar bunun farkındalar. Bizim diyeceğimiz 'Allah'ın dediği olur" dedi. Ankara'da polisin torba anayasası protestosuna müdahalesini de eleştiren Bölükbaşı, "Habur'da yaşananlardan sonra şehit aileleri Ankara'da bir yürüyüş yaptı. TBMM'ye ellerinde bayraklarla gelmek istediler. Aynı polis şehit ailelerini de Sıhhiye Meydanı'nda yollarını keserek ellerindeki Türk bayraklarını topladı. Başbakan Erdoğan Hüsnü Mübarek'e gösterilere karşı "Anlayışlı ol, güç kullanma" derken, kendisi çok daha barışçıl Sıhhiye Meydanı'ndaki gösteriye biber gazlarıyla müdahale etmesi çelişkidir. Sayın Başbakan'ın eleştiriye tahammülü yoktur. Yapılan müdahaleler AKP klasiğidir ve AKP budur" ifadesini kullandı.

Bölükbaşı, Yalova Valisi Yusuf Erbay'ın mahkeme kararıyla yeniden göreve gelmesi hakkında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Danıştay'ı eleştirmesiyle ilgili olarak, "Beşir Atalay kendi işine baksın. Eğer Danıştay Yalova Valisi'nin alınmasıyla ilgi karar verdiyse bunu eleştirmek Beşir Atalay'ın işi değil. Beşir Atalay'ın yapması gereken uygulamaktır. Nitekim uyguladı da. Beşir Atalay'ın Danıştay'a dil uzatmadan önce aynaya bakması ve kendine çeki düzen vermesi lazım" açıklamasında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bölükbaşı Ak Parti'yi Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement