Davutoğlu'nun ekibinde yer alan Cemal Eğin'den Ayasofya için öneri: Kararname ile ibadete açılabilir - Son Dakika
Politika

Davutoğlu'nun ekibinde yer alan Cemal Eğin'den Ayasofya için öneri: Kararname ile ibadete açılabilir

Davutoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi'nde Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Cemal Eğin, Ayasofya'nın siyasete alet edilemeyecek kadar kıymetli olduğunu belirterek "Bir kararname ile açılması mümkün olan bir ibadethanemizdir" dedi.

12.06.2020 12:54  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan Gelecek Partisi'nde Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Cemal Eğin, son günlerde gündemi fazlasıyla meşgul eden Ayasofya tartışmalarıyla ilgili bir öneride bulundu.

Verdiği bir röportajda Ayasofya'nın toplumca manevi bir değerimiz olduğuna ve siyasete alet edilemeyecek kadar kıymetli olduğuna vurgu yapan Eğin, "Bir kararname ile açılması mümkün olan bir ibadethanemizdir" ifadelerini kullandı.

- İstanbul seçimlerini en az hata bilen anket şirketlerinden KONDA Araştırma'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır'ın "Davutoğlu ve Babacan'ın partilerinin ölü doğduklarını sanmıyorum. İki oydan birini AK Parti seçmeninden alacaklar" şeklindeki analizi büyük ses getirdi. Deneyimli bir siyasetçi olarak bu analizi nasıl yorumluyorsunuz?

Partimiz ölü doğmuş olsaydı çok kısa zamanda 54 ilde il başkanlıklarımızı, yaklaşık 200 ilçede teşkilatlarımızı kuramamış olurduk . Ülkenin dört bir yanında olağanüstü bir teveccüh ile karşılaştığımızı görüyorum. Çoğu il ve ilçelerimizde 8-10 aday adayı çıkıyor ve biz de saha çalışması yaparak aralarında mülakat sonucu karar veriyoruz. Örneğin; iktidar ve ortaklarının takribi 12 Milyon resmî üyeleri vardır iktidar partisi tarafından yakın zamanda başlatılan yardım kampanyası 6 Milyon kişi tarafından olumlu yanıt almıştır. Bu koalisyondan ciddi bir kopuş olduğunu göstermektedir.

- HDP'den "Kapalı kapılar ardında ittifak görüşmelerine kapıları tamamen kapattık" şeklinde bir açıklama geldi. Sizce bu durum diğer partileri nasıl etkileyecektir?

Zaten HDP ile kapalı kapılar ardında bir görüşmemiz söz konusu olmamıştı. Laz, Kürt, Çerkes, Abaza, Zaza, Terekemen ayırmaksızın biz Türkiye partisiyiz. Kurucular listemize bakıldığında Alevi, Sunni, Kürt, Ermeni, Rum her kesimden insan vardır ve biz en başta toplumun tamamını kucaklama hedefi ile yola çıktık.

Davutoğlu'nun ekibinde yer alan Cemal Eğin'den Ayasofya için öneri: Kararname ile ibadete açılabilir

- Gelecek Partisi, sahada ciddi bir çalışma ortaya koyuyor. Özellikle yerel ölçekte rol alan kilit isimler, partiyi de tabana iyi anlatıyor. Yapılan bu çalışmalarda rol alan biri olarak sahadaki genel durum için neler söylemek istersiniz?

Evet yerelde de halkta karşılığı olan, STK'larda geçmişi olan özgün ağırlıklı insanlar partimizi yoğunlukta tercih etmiş durumdalar.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

- Malumunuz erken seçim söylentileri gündemden düşmüyor. Ülkenin içinde bulunduğu durumu da göz önünde bulundurursak sizce bir erken seçime gereksinim var mı?

Evet vardır. Ekonomi malum. Yakın zamanda Merkez Bankası'nın 40 Milyar Dolar akçesi kullanılmasına rağmen piyasalar düzelememiş olup, Merkez Bankası tarafından yine yakın zamanda 55 Milyar TL para basımı da piyasaların rahatlamasına katkı sağlayamamıştır. İktidar, aklına geldiği an plansız ve programsız açıklamalar yapmaktadır. En son sokağa çıkma yasağında bile Sağlık Bakanı sokağa çıkma yasağı uygulanmayacağını söylemesine rağmen, hemen akabinde İç İşleri Bakanı'nın sokağa çıkma yasağını ilan ediyor olması ve onun peşinden de Sayın Cumhurbaşkanı'nın sokağa çıkma yasağı olmayacağını ilan etmesi bir plan ve programlarının olmadığının göstergesidir. Sadece ekonomik ve siyasi olumsuzluklar yönünden baktığımızda da erken seçim aslında kaçınılmazdır.

- Sayın Davutoğlu, "Ne zaman ve hangi şartlarda olursa olsun seçime kendi gücümüzle girmeye kararlıyız" diyerek bir bakıma rakiplerine meydan okudu. Bu meydan okumayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

YSK'nın siyasi partiler hakkındaki seçime girebilme şartlarına baktığımızda çok yakın zamanda il, ilçe ve genel merkez kongrelerini yapmaya hazır olduğumuzu gördüğümden Gelecek Partisi olarak tek başımıza seçime girebilme hukuki haklarımızı elde etmiş oluyoruz.

KORONAVİRÜSTE NORMALLEŞME SÜRECİ

- Biraz da yaşantımızı önemli ölçüde etkileyen koronavirüs salgınına değinmek istiyorum. Normalleşme süreci kapsamında son haftalarda önemli adımlar atılıyor. Sizce bu adımları atmak için acele mi ettik?

Evet çok acele ettik. Sadece haftasonları ve bayramda sokağa çıkma yasağı getirilerek bu işin son bulamayacağı herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Avrupa ülkelerinde virüs salgını görüldüğü anda gerekli her türlü önlem alınarak 20 gün aralıksız sokağa çıkma yasağı getirilmeliydi. Vaktinde ve yerinde müdahale edilseydi bu işin can ve ekonomik yönden bu kadar ağır sonuçları ile karşılaşmayabilirdik. Yakın zamanda ilan edilen ekonomi paketi ile ilgili ise, zaten Covid-19 'dan dolayı insanlar uzun süre işyerlerini açamadılar, mal sahipleri kiralarını alamadı ve işçi-işveren herkes ekonomik yönden mağdur oldu. Dolayısıyla sadece turizme katkı sağlamak amaçlı tatile gitmek isteyenlere düşük faizli kredi verilerek toplumun ekonomik geleceği de ipotek altına alınmış oldu.

Davutoğlu\'nun ekibinde yer alan Cemal Eğin\'den Ayasofya için öneri: Kararname ile ibadete açılabilir

Son Dakika Politika Davutoğlu'nun ekibinde yer alan Cemal Eğin'den Ayasofya için öneri: Kararname ile ibadete açılabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Üyelerini Kabul Etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Üyelerini Kabul Etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakanlığın X sosyal medya hesabından Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım yapıldı. Paylaşımda, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da görüştüğü bildirildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Bakan Işıkhan: Seçim gününde Ak kadroların sandıklara sahip çıkmasını istiyorum
    19:23 Bakan Işıkhan: Seçim gününde Ak kadroların sandıklara sahip çıkmasını istiyorum

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Amasya'da yaptığı konuşmada seçim gününde AK Parti kadrolarının sandıklara sahip çıkmasını ve sandık güvenliğinin önemini vurguladı. Ayrıca, Gazze'deki kardeşlerimiz için dua edilmesini istedi.

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak
    19:13 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da yaptığı konuşmada emekli aylıklarının Temmuz ayında tekrar değerlendirileceğini söyledi. Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan banka promosyonları hakkında da bilgi verdi ve Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istihdam oranlarındaki başarısını vurguladı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bursa morali
    19:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bursa morali

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen miting öncesi vatandaşlar tarafından sevgi gösterisine maruz kaldı. Binlerce Bursalı, Erdoğan'ın otobüsüne çiçek attı ve kendisine moral verdi. Erdoğan da çocuklara oyuncak dağıttı. Mitingde 90 bin kişiye hitap eden Erdoğan, daha sonra Kocaeli'ne geçti.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu
    19:00 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu. Işıkhan, ayrıca emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ve emeklilerin refahını artıracak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti.

  • RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı
    18:59 RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un ücretsiz izin aldığını açıkladı. Şahin, Şengül Kurum'un etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek eşinin yanında olmasında hiçbir mahsur olmadığını belirtti ve yalan yanlış algılarla kurumu ve çalışanlarını yıpratmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.


Advertisement