Denizli: Başbakan Erdoğan, Denizli'de...(2) - Son Dakika
Politika

Denizli: Başbakan Erdoğan, Denizli'de...(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Denizli İl Kongresi'nde 2007 seçimlerine hazırlandıklarını söyledi.

10.06.2006 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Denizli İl Kongresi'nde 2007 seçimlerine hazırlandıklarını söyledi.

Denizli Atatürk Stadı'nda yapılan ve 10 binin üzerinde partilinin katıldığı AK Parti Denizli İl Kongresi öncesi araçla tribünlerin önünden vatandaşı selamlayıp çiçek atan Erdoğan'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katıldığı kongrede stadı dolduran partililere hitap eden Başbakan Erdoğan, göreve geldikleri günden itibaren Türkiye'nin büyük bir değişim yaşadığını söyledi. Konuşmasına 2007 seçimlerine hazırlandıklarını söyleyerek başlayan Erdoğan 14.5 katrilyon tutan nemaların ödenmesinin 20 Haziran'da sona ereceğini söyledi. Tasarrufu Teşvik Fonu kesintilerinin kendilerinden önceki hükümetler tarafından kesildiğini ama o iktidarların bu paraları ödemediklerini belirten Erdoğan, "Bu parayı ödemek bize düştü, biz de ödedik. Devlet vatandaşa borçlu olamaz. 14.5 katrilyon tutan nema ödemelerinin yanı sıra bugüne kadar imarzedelere 6.5 katrilyon lira ödedik. İmarzedelere ödenecek 8.5 katrilyon lirayı Ocak ayında bitireceğiz" dedi.

Türkiye'nin IMF'nin 29 kurucusundan biri olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "IMF dünyada akreditasyon kuruluşudur. Bunu görmezlikten gelenler var. Daha önce bu kuruluşla işi olmamış gibi konuşuyorlar. Borçlananlar onlar; daha önceki hükümetlerin 23.4 milyar dolar borcu vardı. Şimdi bu rakam 11 milyar dolara düştü. Bunu biz hortumları keserek ödedik. Çünkü dürüst, temiz ve güvenilir bir yönetim var. Bunlar olmasaydı ödenemezdi" diye konuştu.

Göreve geldiklerinde Merkez Bankası'nın kasasında 26 milyar dolar para olduğunu ama şu anda bu paranın 58 milyar dolara yaklaştığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "32 milyar dolar üstüne koyduk. Nema ve imarzedelerin parasıyla beraber dönemimizde 90 katrilyon lira artı değer kazandırdık. Kaynak soranlara kaynağımız Türkiye ve AK Parti dedik, kaynaklar da sahibini buldu" şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahiplerine kömürün bedava gittiğini, soba bile dağıtıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "İlköğretimde kitapları bedava veriyorduk, orta öğretimde de sıkıntıların olduğunu gördük. 2006 -2007 eğitim öğretim yılında liseliler de kitapları sıranın üzerinde ve bedava bulacak. Çünkü, paralar hortumculara gitmiyor" açıklamasında bulundu. Ana muhalefet partisinin bundan rahatsız olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Fakire veriyorsunuz anladık da zengine niye veriyorsunuz diye soruyorlar. Bizim felsefemizde öğrencinin zengini fakiri olmaz. Eğitim bir numaralı sorunumuz, eğitime de büyük hamleler yaptık. Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'ndan öğrencilere maddi yardım veriyoruz. Bizim medeniyetimizde ilim öğrenmede kız erkek ayırımı yoktur. El ele omuz omuza verip çocuklarımızı okutmalıyız. Biz göreve geldiğimizde okuma-yazma oranı yüzde 80 civarındaydı. Bu oran şimdi yüzde 90'lara çıktı. İnşallah yüzde 100 olacak. Bu yıldan itibaren bilişim sınıfları olmayan okul kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Sağlıkta da büyük yatırımlar yaptıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Devlet ve SSK hastanelerine birleştirdik. Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nu çıkardık. Bundan sonra her çocuk sigortalı doğacak. Artık hastane kapısından çocuklar geri dönmeyecek. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlet olmak bunu gerektirir. Genel sağlık sigortası uygulaması yakında başlayacak" dedi.

Hastanelerde koğuş sistemini kaldıracaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Koskoca bir koridorda bir tuvaleti bir banyosu olan hastaneye giren sağlam birisi hasta çıkar. Hastaneler bir ve iki kişilik odalar şekilde olacak" diye konuştu. Ulaşımda da önemli projelere imzalar attıklarını, duble yolların hızla devam ettiğini, Denizli-Ankara duble yolunun en kısa zamanda tamamlanacağını belirten Erdoğan, "Sıkıntılar zamanla aşılıyor. Denizli, kentsel dönüşüm yaşıyor. Modern bir şehirde yaşamak tüm vatandaşların hakkıdır" şeklinde konuştu. Tarımda daha güzel şeylerin olacağını mazot ve gübre yardımı ile prim ödemelerinin devam edeceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Doğrudan gelir desteğinde bazı adaletsizliklerin olması sebebiyle bu ödemelerin azaltılmaya başladığını söyledi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından diğer partilerden AK Parti'ye katılan il genel meclisi üyesi, belediye üyesi ve belediye başkanlarına partisinin rozetini taktı. Denizlispor Başkanı Ali İpek, Başbakan Erdoğan'a üzerinde ismi yazılı 20 numaralı Denizlispor forması hediye etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Denizli: Başbakan Erdoğan, Denizli'de...(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement