Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Biz burası CHP'li demedik" sözlerine Beylikdüzü Belediyesi'nin yaptığıyla yanıt verdi: Hangisi devletçilik? - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Biz burası CHP'li demedik" sözlerine Beylikdüzü Belediyesi'nin yaptığıyla yanıt verdi: Hangisi devletçilik?

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yapılacak yeni konutların temel atma töreninde, CHP'li belediyelerin deprem bölgesinde olmadığını savunarak, "Biz burası CHP'li demedik." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. İskenderun'da CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'nin kurup kaymakamlığa devrettiği çadır kentin fotoğrafını paylaşan Kılıçdaroğlu, "Hangisi devletçilik? "Biz burası CHP'li demedik…" deyip övünmek mi, yaptığı çadır kenti devlete teslim etmek mi?" dedi.

25.03.2023 21:51  Güncelleme: 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Hatay'ın İskenderun ilçesinde deprem konutları ve yeni devlet hastanelerinin temel atma töreninde CHP'li belediyeleri hedef aldı. CHP'li belediyelerin deprem bölgesinde olmadığını söyleyen Erdoğan, "Biz burası CHP'li demedik. Biz ne dedik, 'Bunlar da bizim vatanımız, bunlar da bizim vatandaşımızdır' dedik." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, CHPli Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kaymakamlığı'nın İskenderun'da yaptığı çadır kentin fotoğraflarını paylaştı.

"PARTİ DEVLETİ SON BULACAK"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Hangisi devletçilik? "Biz burası CHP'li demedik…" deyip övünmek mi, yaptığı çadır kenti devlete teslim etmek mi? Beylikdüzü Belediyemiz yaptı, devlete teslim ettik. Devlet yeniden devlet olacak, partiler de parti... Parti devleti son bulacak."

Erdoğan'ın 'Biz burası CHP'li demedik' sözlerine Beylikdüzü Belediyesi'nin yaptığıyla yanıt verdi: Hangisi devletçilik?

"KİMİ DEPREM TURİSTLERİ FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN BURALARA UĞRAYABİLİR"

Ana muhalefete, "Deprem turistleri" diye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söylemişti: "Kimi deprem turistleri sadece fotoğraf çektirmek, görüntü vermek için arada bir buralara uğrayabilir. O arada yalan yanlış laflar da edebilirler. Siz onlara aldanmayın. Keşke bunun yerine ellerindeki imkânları geçici barınma merkezleri kurarak yardım faaliyetlerini sürdürerek yüreklerini depremzede kardeşlerimize açarak kullanabilseler de insanlarımızın gönüllerini alabilseler.İnşallah o da olur. Bugün ana muhalefetin 10'u aşkın 11 büyükşehir belediyesi var.

"NEREDE BU BELEDİYELER?"

Nerede bu belediyeler? Bu belediyeler acaba buralara uğradı mı? Biz sorumluluğumuzun gereğini, kendimize yakışanı sizlerin beklediği işleri yaparak deprem şehirlerimizi bir yılda ayağa kaldırma sözümüzü tutmaya bakacağız. Bugüne kadar milletimize verdiğimiz her sözü nasıl tuttuysak her afette kayıpları nasıl telafi ettiysek inşallah bu defada da yapacağız. Hiç kimse endişeye tereddütte kapılmasın. Biz burası CHP'li demedik. Biz ne dedik, 'Bunlar da bizim vatanımız, bunlar da bizim vatandaşımızdır' dedik. Tek yapamayacağımız şey ölenleri geri getirmektir. Onun dışındaki her kaybı telafi edecek güce, imkana kararlılığa sahibiz."

Kılıçdaroğlu, Erdoğan\'ın "Biz burası CHP\'li demedik" sözlerine Beylikdüzü Belediyesi\'nin yaptığıyla yanıt verdi: Hangisi devletçilik?

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Biz burası CHP'li demedik' sözlerine Beylikdüzü Belediyesi'nin yaptığıyla yanıt verdi: Hangisi devletçilik? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Ferdi dayfur: Yerel yönetimler de özerklik şartını yerine getireceğim diye kemal Kılıçdaroğlu daha devletçi 44 23 Yanıtla
  • okan yabanci: Bu nasıl bir rezillik! Hatay İskenderun chp li belediye çadırları kurdunuz tamam Adıyaman a Gaziantep e de aynısından kurdunuz mu? 37 20 Yanıtla

Advertisement