İmza yarışı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu dışında iki isim daha aday oldu - Son Dakika
Politika

İmza yarışı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu dışında iki isim daha aday oldu

Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen isimlerin imza toplama yarışı saat 20.00 itibarıyla sona erdi. Kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın gereken 100 bin imzayı topladığını ifade etti. Böylece Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine 4 adayla gidecek. Bunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan olacak.

27.03.2023 20:54  Güncelleme: 02:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyenler için imza toplama süreci bugün saat 20.00'de sona erdi. YSK, cumhurbaşkanlığı adaylığı için gerekli olan 100 bin imza maratonunda toplanan imza sayılarını duyurdu.

4 ADAYIN İSMİ KESİNLEŞTİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener, adaylık için gerekli olan 100 bin imzayı geçen Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurdu.

Süreç sonunda topladığı güncel imza sayıları şu şekilde:

DOĞU PERİNÇEK HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

27 bin imzayı geçen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de süre sonuna kadar 100 bin imzaya ulaşamadı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

YSK, yarın geçici aday listesini duyuracak. Gelen itirazlar değerlendirildikten sonra 31 Mart'ta kesin aday listesi duyurulacak. 1 Nisan'da ise adayların oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK'da kura çekilişi olacak.

İmza yarışı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu dışında iki isim daha aday oldu

Son Dakika Politika İmza yarışı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu dışında iki isim daha aday oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Serkan Basar: Anayasa yerlerde 0 4 Yanıtla
  • ertuğrul şahin: Yeterli zaten 4 0 Yanıtla

Advertisement