Kütahya: Dyp Kütahya Teşkilatı'ndan Osb'ye Ziyaret - Son Dakika
Politika

Kütahya: Dyp Kütahya Teşkilatı'ndan Osb'ye Ziyaret

Doğru Yol Partisi (DYP) Kütahya İl Başkanı İlhami Özatağ, Merkez İlçe Başkanı Hasan Tüfek ile partinin yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) işletmeleri gezip, işletme sahiplerinden sorunları hakkında bilgi aldı.

14.07.2006 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğru Yol Partisi (DYP) Kütahya İl Başkanı İlhami Özatağ, Merkez İlçe Başkanı Hasan Tüfek ile partinin yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) işletmeleri gezip, işletme sahiplerinden sorunları hakkında bilgi aldı.

DYP İl Teşkilatı'nın sabah 08.30'da Akça Ekmek Sanayii'nde gazeteciler ile kahvaltısıyla başlayan ziyaret programı, akşam 17.00'ye kadar devam etti. Gazetecilere OSB ziyareti hakkında kısa bir bilgi veren İl Başkanı Özatağ, bu ziyaretin amacının, Kütahya OSB'deki gelişmeleri ve sorunları yerinde görmek, işletme sahiplerinden sorunlarını dinleyerek, bunun basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılmasını sağlamak ve OSB'deki sanayicilerin sorunlarına sahip çıkmak için üzerilerine düşeni yapmak olduğunu söyledi.

DYP teşkilatı ilk olarak, OSB Müdürü Mehmet Zeyit Damar'ı ziyaret ederek, OSB hakkında bilgi aldı. OSBölge Müdürü Zeyit Damar, OSB'deki gelişmeleri anlattığı konuşmasında teşvik konusuna da değindi. Teşvik Kanunu'nun 30 kişi istihdamı öngörmesinden dolayı yüksek olduğunu söyleyen Damar, "Teşvik yararlı oldu ama yüksek kaldı. 30 kişi. Kütahya'ya bakarsak teşvik Kütahya'ya pek fazla ivme kazandırmadı" dedi.

DYP İl Başkanı İlhami Özatağ, yaptığı açıklamada, "OSB'de işletmelerin sorunlarını bizzat yerinde görmek, onları dinlemek için geldik, iktidara geldiğimizde onlar için neler yapabileceğimizi görmek için geldik. Ancak OSB yollarının hali hiç de iç açıcı değil" diye konuştu. Özatağ, teşvik konusuna da değinerek, teşviklerin yetersiz olduğunu iddia etti ve "Sektörel ve bölgesel bazda yeniden ele alınıp değerlendirmek lazım" dedi. Özatağ, "Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral da, bu şekliyle teşviğin yeterli olmadığını, sorunları çözmediğini ifade etti ve OSB Müdürlüğü'ne en kısa zamanda kendine yakışır bir idari binaya geçmesi temennisinde bulundu.

DYP İl Başkanı Özatağ ve beraberindekiler, OSB Müdürlüğü'nden sonra işletmeleri ziyaret ederek, işletme sahipleri ve yöneticilerinden faaliyetleri ve sorunları hakkında bilgi aldı. Sopa Koymaz Döküm Sanayi Yönetim kurulu üyesi Mehmet Sopakoymaz, "OSB'de güvenlik sorununun önemli bir problem olduğunu belirterek, "Bir kaza olması durumunda ilk müdahaleyi yapacak OSB'de bir sağlık kuruluşu yok. Ambulans yok. Yangın çıksa itfaiye yok" şeklinde sorunları dile getirdi. DYP teşkilatının diğer ziyaretlerinde de işletme sahiplerinin en çok şikayet ettikleri konular arasında yol sorunu ile birlikte sağlık kuruluşu, ambulans, itfaiye, elektrik ve dışarıdan gelen nakliyecilerin ihtiyaçlarını görecek tesislerin eksikliği yer aldı. Stonever İşletmesi sahibi Tacettin Demirer, "Evimin önündeki yolun bozukluğunu belki görmezden gelebilirim. Bir şey demem ama OSB'nin iş yapan, istidam sağlayan işletmemim, yolunun bu haline tahammül edemiyorum" dedi.

İşletme sahiplerinin sorunlarını dinleyen DYP İl Başkanı İlhami Özatağ, "Sorunlarınızı sahipleneceğiz. Kamuoyuna taşıyacağız. DYP olarak OSB'deki işletmelerimiz için elimizden ne gelirse yapacağız" diye konuştu. DYP'nin OSB ziyaretine İl Başkan Yardımcıları Atilla Palangalı, Mustafa Özgül, Salih Aytemur, yönetim kurulu üyeleri Erol Akdemir, Enver Özer, Hüdai Mandıra, Yüksel Tüysüz, Ömür Mercan, Süleyman Azizoğlu da iştirak etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kütahya: Dyp Kütahya Teşkilatı'ndan Osb'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement