Malatya: Bakan Yıldırım Malatya'da...(2) - Son Dakika
Politika

Malatya: Bakan Yıldırım Malatya'da...(2)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, telefon dinlenmeleri denetleme konusunda Telekomünikasyon İletişim Bşkanlığı kurduklarını ve daha önce denetlenmeyen dinlemelerin denetim altına alındığını belirtti.

11.06.2006 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, telefon dinlenmeleri denetleme konusunda Telekomünikasyon İletişim Bşkanlığı kurduklarını ve daha önce denetlenmeyen dinlemelerin denetim altına alındığını belirtti.

Bir dizi açılış, temel atma törenleri ve ziyaretler için Malatya'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Altın Kayısı Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının çeşitli konularındaki sorularını cevaplandıran Bakan Yıldırım'a bir basın mensubu, bazı siyasilerin telefon şirketlerinin yabancı ortaklı kuruluşlara verilmesinin, telefon dinlenmesi hakkındaki endişelerini iletti. Bakan Yıldırım, "Bunların hepsi bu ülkenin kontrolünde olan şirketlerdir. Bizim her türlü kontrol mekanizmamız var. Dinlemelerin hangi usullürle yapılacağı Türk Ceza ve Terörle Mücadele Kanunu'nda açık şekilde belirtilmiştir. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kurduk. Yasadışı dinleme teşebbüsleri her ülkede olabilir. İşletmenin kimde olduğu önemli değil. Bu iddialar her zaman her ülke için vardır. Vatandaş da, siyasetçisi de asker de söyler. Bizim amacımız bütün tereddütleri ortadan kaldırmak için yasal olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kurduk. Böylece koruyucu güvenlik bakımından hem de hertürlü terörle mücadele bakımından, kanun suç saydığı unsurlar ve ülkenin güvenliği açısından bu çatı altında çalışılacak. Daha önceden istihbarat kurumlarının denetlenmesi yoktu, bağımsız çalışıyorlardı. Şimdi başkanlık bunları denetleyebilecek. Dinleyenlerin de keyfiliği ortadan kalktı. Bile bile olmaz. Kurumun içinde biri yanlış yapabilir. Ama kuruma bunun faturası gelir, bunu önlemik için bu düzenleme yaptık. Bu nedenle bu tür iddialar yersizdir" dedi.

Bir basın mensunun, Demiryolları'nın özelleştirilip özelleştirilmeyeceğine ilişkin sorusuna da Bakan Yıldırım, "Demiryollarının özelleştirilmesi çok zor bir iştir. Bir babayiğit var mı, her yıl 600-700 trilyon lira para verecek. Aldıktan sonra ayakta tutmak için. Varsa böyle bir babayiğit gelsin. Amacımız, Demiryalları'nın rehabilitesidir. Altyapıyı iyileştirmek, vagon ve lokomotiflerini iyileştirmekdir. Yılların ihmali sona erdikten sonra özelleştirne yapmayacağız. Nasıl karayolları yolları yapıyor, hizmete sunuyorsa, bizler de diyoruz ki biz demiryolu hizmetini vereceğiz, Ahmet'in Mehmet'in de şirketi yararlansın diyoruz" şeklinde cevap verdi.

Bu arada, Altın Kayısı Oteli'nde, Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) tarafından haftalık olarak çıkartılan Rehber Gazetesi tanıtım töreni ve sivil toplum kuruluşlarının önemi konulu toplantıda da konuşan Bakan Yıldırım, yerel ve görsel basına güven erezyonunun hala devam ettiğini ileri sürüp, "Gündemlerinin çoğunluğu sessiz çoğunluğun sesiyle örtüşmüyor" dedi. Moral bozucu yayınlara vatandaşın prim vermediğini söyleyen Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının önemini de anlattı.

Vali Halil İbrahim Daşöz ve (MAKİAD) Başkanı Kubilay Karaaslan'ın konuşmasından sonra, Vali Daşöz, Bakan Yıldırım'a, halı hediye etti. Halıyı alan Ulaştırma Bakanı, "Böylece çocukların çeyizlerini de hazırlıyoruz ve gezilerimiz bedavaya geliyor" diye espri yaptı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Malatya: Bakan Yıldırım Malatya'da...(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement