Osmaniye: Bakan Şahin, Osmaniye'de - Son Dakika
Politika

Osmaniye: Bakan Şahin, Osmaniye'de

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "2007 yılı sonuna kadar tüm Türkiye'de suyu olmayan, ulaşılamayan köyümüz kalmayacak" dedi.

04.06.2006 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "2007 yılı sonuna kadar tüm Türkiye'de suyu olmayan, ulaşılamayan köyümüz kalmayacak" dedi.

Bazı açılışlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye'ye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Osmaniye Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Şahin, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin iki önemli kriz atlatmış bir ülke olmasına rağmen, kısa sürede kendisini toparladığını belirterek, "Ülkemiz artık imkanlarını vatandaşının ihtiyaç duyduğu hizmet alanlarına yönlendirmektedir. Bunun bir örneği olan KÖYDES Projesi'ne büyük önem veriyoruz. Sayın Başbakanımız bir Bakanlar Kurulu toplantısında, 'Hala Türkiye'de suyu olmayan, yolu olmayan köylerin varlığı beni son derece müteessir ediyor. Buna bir çözüm bulalım' demişti. O zamanlar Bakanlar Kurulu'nda nasıl bir çözüm bulabiliriz diye tartışırken, bugün KÖYDES Projesi olarak olgunlaşan proje ortaya çıktı. 2007 yılı sonuna kadar tüm Türkiye'de suyu olmayan köyümüz ve yerleşim yerimiz ve ulaşılamayan köyümüz kalmayacak. Bu konuda son derece kararlıyız. Bu sene bu projeye ciddi ödenekler ayrıldı. Vatandaşımız artık 'Suyumuz yok' dememeli. Çağdaş Türkiye'ye, suyu olmayan köy gerçeği yakışmaz. Önümüzdeki yıl daha fazla ödenek ayrılarak, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir sıçramayı gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Hükümet olarak tüm imkanları milletin hizmetine aktarmaya gayret edeceklerini söyleyen Şahin, buğday taban fiyatının da yakında açıklanacağını bildirdi. Şahin, "Geçtiğimiz hafta içerisinde bizzat Sayın Başbakanımız'ın da müdahil olduğu çalışmalar yapıldı. Bu konudaki kararname imzaya açıldı. Yarın Bakanlar Kurulu toplantısı var. Sanıyorum orada olgunlaştırılır ve Tarım Bakanı veya Başbakanımız bunu kısa sürede açıklayarak, kamuoyunu bilgilendirecektir" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Osmaniye: Bakan Şahin, Osmaniye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement