Partiler CHP'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Partiler CHP'yi Ziyaret Etti

(HAS Parti) heyetleri, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

31.08.2011 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP, DSP, BBP, Saadet Partisi, Demokrat Parti

(DP), İşçi Partisi (İP), Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) ve Halkın Sesi Partisi

(HAS Parti) heyetleri, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

Partilerden gelen konuklar, CHP Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Ali Arif Özzeybek tarafından ağırlandı. Konuklara çikolata ve çay ikram edildi.

MHP'den CHP'yi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MYK Üyesi İsmail Hakkı Yücel'den oluşan heyet ziyaret etti.

CHP Ankara Milletvekili Kuşoğlu, ilk defa milletvekilleri tutukluyken bayram yaşandığını söyledi.

MHP'li Mevlüt Karakaya, Ramazan ayında, milleti üzen birçok şey olduğunu, terörün zirve yaptığını ifade etti.

Karakaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, Cumhuriyetin kuruluş felsefesi bakımından büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Dün, konu tamamen bir protokol konusu haline indirgendi. Şekil, esasın önüne geçti. Öz, arka planda kaldı" diye konuştu.

Karakaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de dünkü kutlamalara, bu özel anlam bozulduğu için katılmadığını kaydetti.

CHP'li Güler, Cumhurbaşkanının "Başkomutan" sıfatıyla tebrikleri kabul ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"İyi de Başkomutanın askeri olan karargahı dinlenmiş. 'Kim dinlemiş olabilir?' denildiğinde, yabancı servisler olabileceği söyleniyor. Yani, Başkomutanlık karargahının dinlendiği bir dönemde ve o dinlemeler sonunda da birtakım yargılamaları yapan bir hükümet döneminde, Cumhurbaşkanının başkomutanlığını hatırlamış olması çok ironik bir şey. Yani, gerçek anlamda başkomutanlığı temsil etme kapasitesi, yetkisi, yeteneği ancak karargahlarınız başkalarınca dinlenmediği zaman sizin hakkınız olabilir. "

Güler, partisinin telefon ve ortam dinlemelerine karşı mücadele verdiğini, bunu vermeye de devam edeceklerini anlattı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, Çukurca'da terhis olduğu halde güvenlik nedeniyle memleketlerine gönderilemeyen askerlerin Başbakanın talimatıyla kalkan helikopterle bölgeden alınmasının insani boyuttan bakıldığında olumlu olduğunu belirtti.

Karakaya, "Ama bir şey daha ortaya çıkıyor. Terhis olduğu halde asker 15 gün memleketine dönemiyor. Askerlerin neden dönemediğini birilerinin sorgulaması lazım" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Kuşoğlu da şunları söyledi:

"Başbakan bunu kendi kişisel itibarı için kullanıyor. Ama başında olduğu devletin, bu meseleyle ne kadar itibarsızlaştırıldığının farkında değil. Terhis olan askerler 15 gündür güvenlik nedeniyle memleketlerine dönemiyor. Başbakan devreye giriyor. Başbakan burada şahsi egosunu tatmin ediyor. Devletin ne hale düştüğünü unutuyorlar. Devlet çok zor durumda. Demek ki güvenlik nedeniyle 15 gündür askeri memleketine sevk edemiyorsunuz. "

-DSP heyeti-

DSP'den PM Üyeleri Nahit Söyler ve Nursel Kızılırmak CHP'ye ziyarette bulundu.

CHP'li Güler, TBMM'nin çalışmalarına 1 Ekim'de başlayacağını anımsatarak,

"1 Ekim'de parlamentonun hızı birçok şeyin önüne geçecek" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Kuşoğlu, Nahit Söyler'in sarı lacivert kravatına dikkati çekerek, bu kravatı takmasının bir anlamı bulunup bulunmadığını sordu.

Bunun üzerine Söyler, "Ben Fenerbahçeliyim ve bilhassa takıyorum" dedi.

Güler de "Fenerbahçe'de yaşananların çok üzücü olduğunu" söyledi.

-BBP heyeti-

CHP'yi, BBP'den Genel Başkan Yardımcısı Yakup Demirkale başkanlığındaki heyet ziyaret etti.

Demirkale, milletin sıkıntılı günler geçirdiğini ifade ederek, Ramazan Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını diledi

CHP heyeti, konuklarının sorusu üzerine Kılıçdaroğlu'nun Somali'ye yaptığı ziyaret hakkında kısa bilgi verdi.

Bu sırada CHP Ankara Milletvekili Kuşoğlu, "Biz, açıklamamıştık, ama bir ay kadar önce kararlaştırmıştık. Tayyip Bey'den önceydi bizim ziyaret programı. Ondan önce belli olmuştu. Gerçi onun öyle olmasından dolayı da maalesef Kızılay Başkanının da başını yedik. Biraz biz de sebep olduk galiba" dedi.

-Saadet Partisi heyeti-

CHP, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri Atik Ağdağ ve Yılmaz Bölükbaşı ile Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Resulü Küçük'ten oluşan heyeti de bayram vesilesiyle ağırladı.

Ağdağ, Türkiye'nin aleyhine yürüyen süreçlerin, iktidar partisince "çok iyiymiş" gibi topluma gösterildiğini ileri sürdü.

-DP ve İP heyetleri-

DP Genel Başkan Yardımcısı Nuran Talu, Genel Başkan Başdanışmanı Cahit Kale ve Genel Başkan Danışmanı Yüksel Bilici'den oluşan DP heyeti de CHP'yi ziyaret etti.

İP Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, Merkez Karar Kurulu Üyesi Nazan Dikmen ve Genel Sayman Osman Yılmaz da CHP'ye ziyarette bulundu.

İP heyeti, ziyarette CHP'lilere Doğu Perinçek'in "Türk Ordusu Kuşatmayı Nasıl Yaracak" adlı kitabını hediye etti.

-HAK-PAR heyeti-

HAK-PAR Başkanlık Kurulu üyeleri İbrahim Küreken, Celal Yıldız ve Reşit Deli'den oluşan heyet, CHP'yi ziyaret etti.

Reşit Deli, ziyarette partisi hakkında bilgi verdi. CHP'nin Türkiye'de çok önemli bir parti olduğunu ifade eden Deli, CHP ile bayramlaşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin durumunun iyi olmadığını anlatan Deli, bölge insanının zorluk içinde olduğunu kaydetti. Bu gidişata "dur" denilmesi gerektiğini söyleyen Deli, bunun da ancak diyalogla olacağını belirtti.

CHP'li Birgül Ayman Güler, iki partinin sol geleneği paylaşmasının önemini belirterek, "Bölgenin sorunlarına yaklaşımımızda önemli farklılıklar var. Bildiğim kadarıyla sizin federasyon talebiniz var. Bu, CHP açısından kabul edilebilir değil. İnkarcı politikaları benimsemiyoruz. Ama etnisiteye bağlı farklılıkların, ülkenin aydınlık geleceğine hizmet etmeyeceğini düşünüyoruz" dedi.

-HAS Parti heyeti-

CHP'yi son olarak HAS Parti Genel Başkan Yardımcıları Hasan Basri Aktan ve Zeliha Lali ile Mali İşler Başkanı Süleyman Danacı ziyaret etti.

Öte yandan, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in başkanlığındaki parti heyeti, parti üyeleri ve vatandaşlarla da genel merkezde bayramlaştı. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Partiler CHP'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement