Son Dakika: Saadet Partisi, oylama öncesi kararını değiştirdi ve tezkereye "hayır" oyu vereceklerini açıkladı - Son Dakika
Politika

Son Dakika: Saadet Partisi, oylama öncesi kararını değiştirdi ve tezkereye "hayır" oyu vereceklerini açıkladı

Son dakika: Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, partisinin tezkerede "hayır" oyu kullanacağını duyurdu. Böylelikle, toplantı öncesinde "evet" oyu kullanacağız açıklamasını yapan Saadet Partisi, oylamaya dakikalar kala karar değiştirmiş oldu.

02.01.2020 16:51  Güncelleme: 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM, Libya'ya asker gönderme tezkeresi için Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı. Oylama öncesinde partisi adına söz alan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, partisinin "hayır" oyu kullanacağını duyurdu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Meclis toplantısı öncesinde, tezkerenin destekçisi olduklarını ve oylamada "evet" oyu kullanacaklarını açıklamıştı. Böylelikle, oylamaya dakikalar kala, Saadet Partisi karar değiştirmiş oldu.

"SAADET PARTİSİ ADINA İFADE ETMEK İSTİYORUM"

Tezkere görüşmelerinde konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, tezkereye karşı olduklarını söyledi. Karaduman, "Cuma namazını Şam'da kılacağız hamasetinin Suriye'yi getirdiği nokta ortadayken bundan ders çıkarılmalıdır. Bu sebeple kahraman olmak hayalleriyle atılacak hiçbir adımının bu coğrafyaya huzur getirmediği açıktır. Bütün bunların neticesinde Libya'da yapılacak yanlışların vebali iktidarın omuzlarında olacaktır. Biz bu vebale ortak olmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini kabul etmediğimizi Saadet Partisi adına ifade etmek istiyorum. Ve bu vesileyle hepinizi 1 Mart ruhuyla selamlıyorum" dedi.

Son Dakika: Saadet Partisi, oylama öncesi kararını değiştirdi ve tezkereye

SAADET PARTİSİ TERS KÖŞE YAPTI

Saadet Partisi, Meclis'teki tezkere toplantısı öncesi, tezkereye sıcak baktıklarını ve "evet" oyu kullanacaklarını açıklamıştı. Meclis'te 2 milletvekili bulunan Saadet Partisi'nin, tezkereye evet oyu vermesi beklenirken, oylama öncesi vekil Karaduman'ın, "hayır" oyu vereceklerini açıklaması dikkat çeken husus oldu.

2 VEKİLDEN BİRİ KATILMAMA KARARI ALMIŞTI

Saadet Partisi'nin iki milletvekilinden biri olan Cihangir İslam, TBMM'deki oylamaya destek vermeyeceğini sosyal medya hesabından duyurmuştu. Cihangir İslam, "Libya'ya asker gönderme konusunun görüşüleceği bugünkü TBMM oturumuna katılmama kararı aldım. Oturuma girmeyecek ve oy kullanmayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

TEZKERE KABUL EDİLDİ

Gruplar adına yapılan konuşmaların ardın oylamaya geçildi. Oylama sonucunda, Libya'ya asker gönderilmesini içeren tezkere, 325 oyla kabul edildi. Tezkereye 184 vekil hayır dedi.

TEZKEREDE NE VAR?

Tezkere hükümete Libya'ya asker gönderme yetkisi veriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Libya'daki görev süresi, bir yıl olarak belirlendi. Libya'ya gönderilecek asker sayısı ve kapsamı Mehmetçiğin hangi bölgede görev yapacağı ise Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

Tezkerenin kullanım amaçları "Milli çıkarlara yönelik her türlü tehdide karşı önlem almak, Libya'daki gayrimeşru grupların Türkiye'nin menfaatlerine yönelik, saldırılarını bertaraf etmek, Kitlesel göç gibi risklere karşı önlem almak, Libya halkına insani yardımların ulaşmasını sağlamak" şeklinde sıralandı.

Son Dakika: Saadet Partisi, oylama öncesi kararını değiştirdi ve tezkereye "hayır" oyu vereceklerini açıkladı

Son Dakika Politika Son Dakika: Saadet Partisi, oylama öncesi kararını değiştirdi ve tezkereye 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement