"Yazıyı Yazmadan Cevabı Yazılmaya Başlanmış" - Son Dakika
Politika

"Yazıyı Yazmadan Cevabı Yazılmaya Başlanmış"

"Balyoz Planı" davasının tutuklu sanıklarından Korgeneral Turgut Atman, "Diyarbakır'dan yazımı göndermeden Bandırma'da 6.Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Beyazıt Karataş, büyük bir öngörü veya telepati yoluyla benim yazımın varlığına ve içeriğine ulaşarak ve benim yazımı dayanak göstererek bana cevap yazmaya başlıyor" dedi.

02.12.2011 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Balyoz Planı" davasının tutuklu sanıklarından Korgeneral Turgut Atman, "Diyarbakır'dan yazımı göndermeden Bandırma'da 6. Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Beyazıt Karataş, büyük bir öngörü veya telepati yoluyla benim yazımın varlığına ve içeriğine ulaşarak ve benim yazımı dayanak göstererek bana cevap yazmaya başlıyor" dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan Atman,

"Bana yöneltilen ve iğrenç bir organizasyon ürünü olduğu son derece açık olan suçlamayı asla kabul etmiyorum. Kaba sahtekarlık niteliğindeki bu oluşum içinde yer alarak şahsımı, insanlık onurumu ve aile yaşamımı karalayan, çalan her kişi ve kurumdan sonuna kadar şikayetçiyim ve bunun takipçisi olacağım" diye konuştu.

40 yıllık meslek hayatında hak, hukuk ve adalet ilkelerine uygun hareket etmeye özen gösterdiğini belirten Korgeneral Atman, "Bu süre içinde hiç kimseden iddianamedeki suçlamaya yönelik yazılı, sözlü veya ima yoluyla emir almadım ve kesinlikle vermedim" dedi.

Hakkındaki belgelerin düzmece ve sahte olduğunu savunan Atman, "Sadece adımın yazıldığı, ancak imzamın olmadığı, nerede ve kimin bilgisayarında yazıldığı belirsiz, evrensel hukuk kriterlerine göre delil niteliği taşımayan dijital verilerle neden burada olduğumu anlamak ve izah etmek mümkün değildir" diye konuştu.

Atman, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı görevinde bulunduğu sırada, Bandırma 6. Ana Jet Üssü'nde bulunan Beyazıt Karataş ile sözde bir dijital yazışmanın suç delili olarak kullanıldığının belirtildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Benim yazdığım iddia edilen word belgesi üzerindeki çalışmaya Diyarbakır'da 5 Mart 2003'te başlıyorum, 7 Mart'ta tamamlayarak o dönemde henüz TSK'de mevcut olmayan veya nasıl iletildiği sadece bu paçavrayı hazırlayan sahtekarlar tarafından bilinen yollar vasıtasıyla birilerine gönderiyorum. Ben 6 Mart'ta Diyarbakır'da yazıyı yazarken, Bandırma'da 6. Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Beyazıt Karataş, bana cevap yazmaya başlıyor. Yani ben henüz Diyarbakır'dan yazımı göndermeden Karataş, büyük bir öngörü veya telepati yoluyla benim yazımın varlığına ve içeriğine ulaşarak ve benim yazımı dayanak göstererek bana cevap yazmaya başlıyor."

Suçlanmasına kaynak olan dijital kayıtlara ilişkin İstanbul Emniyeti'nden 2 ayrı birim tarafından inceleme yapıldığını ifade eden Atman, "İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bilişim Suçları Şube Müdürlüğünün yaptığı inceleme ve veriler bu düzenbazlığı doğrulamaktadır. Bu 2 rapor arasındaki çelişkili zaman bilgileri ve içerikleri de incelenmesi gereken ayrı bir sahtekarlık konusudur" dedi.

-CHP'li Milletvekillerinin açıklamaları-

CHP İstanbul Milletvekilleri Nur Serter, Umut Oran ve Ali Özgündüz de duruşmayı izledi.

Serter, duruşmaya verilen arada Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bundan sonrada CHP'den görevlendirilen 3 milletvekili olarak bu davayı düzenli bir şekilde izlemeyi sürdüreceğiz. Burada ne olup, ne bittiğini yıllardır çok iyi biliyoruz ve gözlemliyoruz. Burada aslında TSK'ya yönelik yapılan bir siyasi darbenin davası görülmektedir. Burada üretilen sahte delillerle TSK'nın son derece değerli üst düzey komutanları ve mensupları bir kafes içerisinde tutulup, onların bilgi ve birikiminden Türkiye yoksun bırakılmaktadır.

Burada insan haklarından ve adaletten söz etmek mümkün değildir. Burası daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği gibi bir Silivri toplama kampıdır. Bugün Silivri toplama kampının TSK mensuplarını yargıladığı davayı gözlemledik. Burada çiğnenen hukuku içimiz burkularak ve acıyla izledik."

Milletvekillerinden Ali Özgündüz de buradaki yargılamanın ters yüz edildiğini, usul dışına çıkıldığını öne sürerek, "Savcılık suça ilişkin delilleri ortaya koyar. Savcılık sanığın aleyhine ve lehine olan delilleri de toplamakla yükümlüdür. Burada lehte delil toplanmamış, aleyhte toplanmış bir kısım sahte delilleri sanıklar çürütmek ve suçsuzluklarını ispatlamak için çırpınıyorlar. Bunu gördüm. Herkes çaresizlik ve yalnızlık içinde. Mahkemeye saygı içinde sanıklar adalet beklemektedirler. Bu davanın temeli yoktur, çürüktür" dedi.

Umut Oran da "Ortada çok büyük bir hukuksuzluk ve insan hakları ihlalleri var. Özgürlüklerin kısıtlandığı bir ortam var. Şu anda içerde yatan herkes masum. Hiçbirinin suçluluğu ispat edilmemiş durumda. İnatla ve zorla bu suçsuzluklarını ispat ettirmeye çalışıyoruz. 21. yüzyıl Türkiyesine yakışmıyor" diye konuştu.

CHP olarak görevlerinin bu konuda iktidarı uyarmak olduğunu belirten Oran,

"İktidarın bu konuda gerekli yasal düzenlemesini yapmasını sağlamak. Bu ayıptan Türkiye'yi kurtarmak. Bu çalışmaları CHP olarak mecliste sürdüreceğiz. Kamuoyunu bu konuda bilgilendireceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Yazıyı Yazmadan Cevabı Yazılmaya Başlanmış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti
    12:34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 ülkeden gelen çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'da ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek, onların enerji ve umut verdiğini belirtti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali boyunca çocukların İstanbul'un farklı noktalarında eğleneceğini ve birbirlerinin kültürlerini tanıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, çocukların evrensel bir dille sevgi ve arkadaşlık kurduklarını vurgulayarak, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade etti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.

  • Sivas Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:26 Sivas Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Sivas Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun'un yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda meclis başkanvekili, katip üyelikleri, encümen ve komisyon üyeleri belirlendi.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti
    12:23 Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki protokol üyeleri, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Özlü, ikinci dönemine başlarken tebrikleri kabul etmeye devam ediyor.

  • Bitlis'te düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi
    12:19 Bitlis'te düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi

    Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, Tatvan ilçe kırsalında toprağa gömülü halde bir AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 353 adet fişek, telsizler ve diğer yaşam malzemeleri ele geçirildi. Delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza altına alınırken, diğer malzemeler ise imha edildi. Güvenlik güçleri, bölge halkının desteğiyle terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir.

  • Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor
    12:18 Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda vatandaşların teveccühü ile Belediye Başkanı olarak seçilen Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Mazbata alım töreninden itibaren bugüne kadar yoğun bir ziyaretçi akını ile karşılaşan Belediye Başkanı Necdet Akel, başkanlık makamında vatandaşların tebriklerini kabul ediyor.


Advertisement