Deniz Naki: Takım İçerisinde AKP'liler de Var - Son Dakika
Spor

Deniz Naki: Takım İçerisinde AKP'liler de Var

Amedspor'un gündemdeki futbolcusu Deniz Naki, takım içerisinde farklı görüşteki insanların olduğunu belirterek, "Biri CHP'lidir, biri HDP'li, biri AKP'lidir" dedi.

09.02.2016 10:39  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet gazetesinden Pınar Öğünç'e konuşan Amedsporlu Deniz Naki, hem kendisi ve takımı etrafında yaşanan tartışmaları değerlendirdi hem de Almanya'da iken "Türk" olduğu için yaşadığı ayrımcılığı anlattı.

"Her zaman barış mücadelesini veririm, kimse ağzımı kapatamaz, bedelini de öderim" diyen Naki, parti içerisinde AK Partili ve CHP'lilerin de olduğunu belirterek, "Bizim aramızda siyasi tartışma olmaz. Biri CHP'lidir, biri HDP'li, biri AKP'lidir" şeklinde konuştu.

Öğünç'ün, "Deniz Naki: Freedom yazsa sıkıntı olmazdı" başlıklı söyleşisi şöyle:

"DİYARBAKIR'DA İYİ BİR DÖVMECİ ARIYORUM"

En çok konuşulan "Azadi" (özgürlük) dövmesini iki yıl önce Türkiye'de yaptırmış, Che'yi de. İlki Dersim, bir de "Berxwedan jiyane" (yaşamak direnmektir) var. " Diyarbakır'da iyi bir dövmeci arıyorum, bulursam düşündüğüm bir şey var, zaten duyarsınız" diyor gülerek Deniz Naki. İngilizce "freedom" ya da Almanca "Freiheit" yazmış olsaydı "azadi" yerine? "İnan hiç sıkıntı olmazdı" diyor.

"BEDELİNİ ÖDERİM"

Bir süredir onun dövmeleri memleket meselesi. Politik görüşünü bedenine forma yapmayı ve hayatı maça dönüştürmeyi o seçmiş belki de. Ama futbolun ikinci sıraya düşmesinden de rahatsız.

"Tabii ki ön planda futbolum olsun isterim. Gerçekten şaşırıyorum, aklı başında olan insan barış ister. Barış diyorsun, siyaset yapıyor oluyorsun bu ülkede. Yetmiyor vatan haini oluyorsun, terörist oluyorsun. Ben yanlış bir şey yapmıyorum ki, her zaman barış mücadelesini veririm, kimse ağzımı kapatamaz, bedelini de öderim."

"TAKIMDA AKP'LİLER DE VAR"

Son bedeli bütün takım ödüyor. Buna üzülüyormuş. Takım arkadaşlarından, yöneticilerden tepki almamış ama sorumluluk hissediyor. Diğer yandan taraftarın kendisine gösterdiği itibar 'star' mertebesinde. Gülüyor, belli hoşuna gidiyor ama anında da ekliyor: "Ben bu takımın bir parçasıyım. Amedspor olmazsa ben de olmam ama kendimi hiçbir oyuncunun üzerine koymam. Takımın malzemecisi, masörü, yemeklerimizi yapan anneler ne kadar önemliyse biz de o kadar önemliyiz, eşitiz. Son dönemde ismim gündeme gelmiş olabilir ama hiçbiri de "Neden Deniz'i konuşuyorlar, bizi konuşmuyorlar" demez. Bizim aramızda öyle tartışma olmaz, siyasi tartışma hiç olmaz. Biri CHP'lidir, biri HDP'li, biri AKP'lidir. Takım olarak, aile olarak sportif bir hedefimiz var çünkü." Tekrar sordum, evet AKP'li de varmış.

HANGİSİ ZOR?

Deniz Naki, Almanya'daki futbol kariyeri boyunca "Türk" olduğu tribünlerden hatırlatılan bir oyuncuydu. Hikayesi uzun, neonazi maceraları da var. Hangisi zor, elbette Türkiye'de Kürt, hem de Alevi olmak... "Almanya'da Neonaziler var ama onları seven yok" diyor.

Çok sevdiği, hatta bazı taraftarların koluna Deniz Naki dövmesi yaptırdığı, Almanya'daki takımı St Pauli'den konuşuyoruz. Onlardan da destek gelmiş. St Pauli mi, Amedspor mu, diye soruyor, sonra pişman oluyorum. Hem karşımda "Hangi çocuğunu daha çok seviyorsun, gibi bir soru bu" diyen bir adam var. Hem de galiba cevabı duymak istemiyorum.

Deniz Naki: Takım İçerisinde AKP\'liler de Var

Son Dakika Spor Deniz Naki: Takım İçerisinde AKP'liler de Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • Sadık: Deniz misin baki misin neysen adam gibi futbolunu oynayıp işine bakacaktın yeterince özgür değilmisin 35 23 Yanıtla
  • urfa: Deniz bizim Öz evladimizsin...seni candan seviyoruz ve destekliyoruz....inadına Azadi inadına berxwedan jiyane 27 20 Yanıtla
  • oguz: Ne kadar malsın futbolla alakan yok senin gerizekalı 29 15 Yanıtla
  • Rojek: Sana cezai kesenler senın Parmağına kurban olsunlar 24 17 Yanıtla
  • Mehmet: Deniz Naki ülkeden defol Kandilde topunu oyna hain faşo 21 16 Yanıtla
    Halk: DENİZ KOŞ TOPU BURDA UNUTMUŞSUN... ULAN OKUMA YAZMADA ÖĞRETMİŞSİN TOPA WALLA HELAL SANA DENİZ... 1 11
  • Hakkarili: Deniz naki baba adamsın bir kürt olarak gurur duyururuz seninle ırkçılar a inat saldir ve parcala kürtler arkanda ?????? 18 19 Yanıtla
  • Hamza67: Akıllanmaya başlamiş bu cocuk Ama dil çok tehlikeli bir organ Her yere sokmamak lazım Kemigi yok yani 16 20 Yanıtla
  • eco: Spora bu kadar zarar veren sözde bir sporcu olmamistir.bu sadece spor icin degil ulke icinde bir provakatordur.spordan eli ayagi cektirilmelidir.gitsin bir siyasi partide provakatorluk yapsin.zaten birdahaki secimlerde ihanet sebekesi icinde goruruz bu pisligi.o da kesmezse daga cikmasi tavsiye olunur. 18 18 Yanıtla
  • Adıyamanlı: Slk mısın nesin sen bunun partilerle ne alakası var burada terör örgütünü destekliyorsun devlette sizi temizlemeye çalışıyoruz devlet olarak 17 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement