Falcao'yu 'Messi' lakaplı doktor Joaquin Juan iyileştirecek - Son Dakika
Spor

Falcao'yu 'Messi' lakaplı doktor Joaquin Juan iyileştirecek

Galatasaray'da sakatlığı büyük tartışmalara neden olan ve bir süre daha sahalardan uzak kalması beklenen Radamel Falcao'nun tedavisini İspanya'daki 'Messi' lakaplı doktoru Joaquin Juan yapıyor.

06.11.2019 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolombiyalı yıldızın uzun süredir fizyoterapistliğini yapan M2RLAB biyomedikal şirketinin sahibi Juan, sol dizinden geçirdiği ağır sakatlık sonrasında Kolombiyalı yıldızı tekrar eski formuna kavuştutan isim. Yeni teknolojiler ve kullandığı farklı ilaç tedavileri ile kas sorunlarında daha hızlı bir çözüm bulduğu kaydedilen Joaquin Juan, sporcuların ilerleyen dönemlerde başka sorunlar yaşamasını da engellediğini söylüyor.

 <a class='keyword-sd' href='/falcao/' title='Falcao'>Falcao</a>'yu 'Messi' lakaplı doktor Joaquin Juan iyileştirecek

BİRÇOK YILDIZLA ÇALIŞTI

İspanyol fizyoterapist, spor dünyasından birçok isimle çalışıyor ve 'Doktorların Messi'si olarak da anılıyor. Cristiano Ronaldo ile birlikte 2019 Dünya Kupası'nda çalışan Juan, Real Madrid'in efsane isimlerinden Raul Gonzalez, James Rodriguez ve İspanyol basketbolcu Pau Gasol ile uzun yıllardır çalışmalar yürütürken, Formula 1 eski pilotlarından Fernando Alonso'nun da doktorluğunu yapıyor.

Juan, spor dünyasında sakatlıklardan sonra iyileşme ve bir daha sakatlık yaşamama konusunda yaptığı çalışmalarla en çok tanınan fizyoterapistlerin başında geliyor.

Falcao'yu 'Messi' lakaplı doktor Joaquin Juan iyileştirecek

"GELENLER BİZE GÜVENMEK ZORUNDA"

Ünlü fizyoterapist, oyunculara dinlenmek için daha uzun süreler verilmesi gerektiğini belirtirken, "Kulüpler oyuncuları transfer ederken çok para harcıyor ancak onlara dikkat konusunda eksik kalıyorlar. Biz insanlarla ilişkilerimizi güven üzerine kuruyoruz. Bize gelenler, yüzde 100 bize güvenmek zorunda. Atletico, Real ve Barcelona'da çalıştım, sporculara nasıl davranıldığını gördüm. Oyuncular çok fazla oynuyor. Sporcuları olduğundan daha güçlü görüyoruz. Onların da dinlenmeye ihtiyaçları var. Bazı oyuncularının rejenerasyonu uzun sürer, bazılarının daha kısa" ifadelerini kullanıyor.

Joaquin Juan, sezon başında Real Madrid'in Kolombiyalı yıldızı James Rodriguez'in uzun süren sakatlığı sonrasında eleştirilere maruz kalmış ve kendini savunmuştu. Juan, "James çalıştığım en iyi profesyonllerden biri. Bizim her şartı kontrol eden profesyonellerimiz var ve fiziksel konularda olmayan şeyleri değiştiremeyiz. Bu konuda sahtecilik yapılamaz. Bir oyuncu hazır değilse, değildir. Çok fazla fiziksel ağırlık yaşadı ve onun da süreye ihtiyacı var" ifadelerini kullanmıştı.

Falcao\'yu \'Messi\' lakaplı doktor Joaquin Juan iyileştirecek

Son Dakika Spor Falcao'yu 'Messi' lakaplı doktor Joaquin Juan iyileştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Rademellim BALCAO: işim bitmiş oynamaya mecalim yok.tatili en iyi şekilde yapıyorum. 0 1 Yanıtla
  • Hemşinli: :)))) Bugunde yüzümüzü güldürdün gaasray Allah daha beter etsin inşallah HHOhoohhoHohoooooooooo 0 1 Yanıtla
  • Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'
    13:29 Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'

    Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'nın önemli maçı öncesinde taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Kırıkkalegücü FSK, kümede kalma mücadelesi veren rakibi Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşılaşacak ve en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Lara, Kırıkkalelilere 'stadyumu doldurmalıyız' diyerek maça davet etti.

  • Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor
    13:25 Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor

    Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, yeni teknik direktör arayışlarının devam ettiğini ve Sergen Yalçın ile görüşmediklerini belirtti. Aybaba, ayrıca yeni sezon öncesi kadro yapılanması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ise, Beşiktaş'a yakışacak olan hocayı belirleyeceklerini ve sezon sonunda anlaşma yapacaklarını söyledi.

  • Cebrail Gençoğlu Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda şampiyon oldu
    13:16 Cebrail Gençoğlu Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda şampiyon oldu

    Kick boksta ülkemize defalarca madalya ve şampiyonluk kazandıran Cebrail Gençoğlu, Bosna Hersek'te düzenlenen Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda hem 63 kiloda hem de 69 kiloda şampiyon olarak altın madalya kazandı.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Şampiyonların Belli Olacağı Yarış Şöleni Başlıyor
    13:14 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Şampiyonların Belli Olacağı Yarış Şöleni Başlıyor

    İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda başlayacak olan İlkbahar - Yaz yarış sezonunda, yeni taylar ve Gazi Koşusu adayları boy gösterecek. Orhan Meker ve Ergin Talay Koşuları ise günün önemli mücadeleleri olacak.

  • Muğla'nın Dalaman ilçesinde rafting sporunun geliştirilmesi için düzenlenen kampa 30 sporcu katılıyor
    13:04 Muğla'nın Dalaman ilçesinde rafting sporunun geliştirilmesi için düzenlenen kampa 30 sporcu katılıyor

    Muğla'nın Dalaman ilçesinde rafting sporunun geliştirilmesi için düzenlenen kampta, Türkiye Kano Federasyonu tarafından 9 ilde eş zamanlı başlatılan Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kamplarının bir ayağı gerçekleştiriliyor. Kampta, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan rafting takımlarından 30 sporcu yer alıyor.

  • Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı
    12:58 Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı

    Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Aydın'da düzenlediği yarışmada büyükler ve minikler kategorisinde 3 kupa birden kazandı.

  • Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama
    12:44 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama

    Beşiktaş Futbol Takımı Genel Koordinatörü Samet Aybaba, teknik direktör arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılarla adı sıkça anılan Sergen Yalçın hakkında açıklamalarda bulundu. Aybaba, "Sergen Yalçın ile şu an için bir görüşme olmadı. Sergen, şu anda takım çalıştırıyor. Bu durum, etik olarak da doğru olmaz" dedi.


Advertisement