Fenerbahçe, Süper Lig'in 32. haftasında Sivasspor'a 2-1 mağlup oldu - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe, Süper Lig'in 32. haftasında Sivasspor'a 2-1 mağlup oldu

Fenerbahçe, Süper Lig'in 32. haftasında Demir Grup Sivasspor ile kozlarını paylaştı. Lig üçüncülüğü yarışını sürdüren iki takımın maçında gülen taraf 2-1'lik skorla kırmızı-beyazlı ekip oldu. Böylelikle sarı lacivertlilerin üçüncü olma şansı kalmadı.

12.07.2020 20:44  Güncelleme: 23:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa kupalarına katılma yarışını sürdüren Fenerbahçe, Süper Lig'in 32. haftasında önemli bir maça çıktı. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş derbisi öncesinde 4 puan gerisinde olduğu Demir Grup Sivasspor'u konuk etti. Karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetti.

Ülker Stadı'nda oynanan müsabakayı 2-1'lik skorla Sivas temsilcisi kazandı. Sivasspor'a galibiyeti getiren golleri 9. dakikada penaltıdan Arouna Kone ve 44. dakikada Emre Kılınç kaydetti. Fenerbahçe'nin tek golü ise 27. dakikada Deniz Türüç'ün ayağından geldi.

Kırmızı beyazlılar, 4 maçlık galibiyet hasretine son verip 57 puanla 3. sırada yer aldı. Sıralamada ezeli rakibi Galatasaray'ın üstüne çıkma şansını tepen Fenerbahçe ligin bitimine 2 hafta kala 50 puanla 7. basamakta kaldı. Sarı lacivertliler, üçüncü olma umutlarını yitirdi.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor karşısına 2 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertlilerde, Mehmet Ekici sakatlığı, Serdar Aziz ise cezası nedeniyle Demir Grup Sivasspor karşısında forma giyemedi.

4 OYUNCU CEZA SINIRINDAYDI

Sarı-lacivertlilerde Vedat Muriqi, Deniz Türüç, Jailson ve Tolga Ciğerci, Demir Grup Sivasspor maçında forma giyip sarı kart görmeleri durumunda 33. haftadaki Beşiktaş derbisinde cezalı olacaktı. Oyunculardan kimse bu maçta sarı kart görmedi.

RODRIGUES YİNE YEDEK

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Garry Rodrigues, Demir Grup Sivasspor karşısında maça yedek kulübesinde başladı.

Sarı-lacivertlilerin ligin 29. haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor ile oynadığı karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ve sarı kart görerek cezalı duruma düşen Rodrigues, sonraki Göztepe mücadelesinde cezası nedeniyle forma giyememişti.

ÖMER FARUK, İLK KEZ 11'DE

Fenerbahçe forması giyen 16 yaşındaki Ömer Faruk Beyaz, Süper Lig tarihinde sarı-lacivertli formayla ilk 11'de maça çıkan en genç oyuncu oldu.

TOLGA CİĞERCİ YENİDEN KADRODA

Fenerbahçe'nin tecrübeli orta sahası Tolga Ciğerci, 3 maç sonra 21 kişilik kadroda yer aldı. Tolga, yaşadığı sakatlık sebebiyle ligdeki son 3 maçı kaçırmıştı.

28 yaşındaki futbolcu, son olarak ligin 28. haftasında Kasımpaşa deplasmanında kadroda yer almıştı.

OZAN TUFAN STOPERDE

Fenerbahçe'nin milli orta saha oyuncusu Ozan Tufan, Demir Grup Sivasspor maçına savunmada başladı. Sezon başından beri stoper ikilisinde istikrarı yakalayamayan sarı-lacivertlilerde, Demir Grup Sivasspor karşısında da bu sezon ilk kez bu pozisyonda Ozan Tufan'a şans verildi.

Söz konusu mevkide birçok isme şans verilen ve beklenen katkı alınamayan Fenerbahçe'de, orta saha oyuncuları Jailson ve Luiz Gustavo'nun ardından bu pozisyonda Ozan Tufan da görevlendirilmiş oldu.

28. RANDEVU

Fenerbahçe ile Demir Grup Sivasspor, yapacakları maçla Süper Lig'de 28. kez karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Sivas'taki müsabaka, ev sahibinin 3-1'lik üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Altay, Dirar, Ozan, Falette, Hasan Ali, Gustavo, Tolgay, Deniz, Ferdi, Ömer Faruk, Muriqi.

Demir Grup Sivasspor: Samassa, Marcelo, Aaron, Caner, Uğur, Claudemir, Cofie, Mert Hakan, Yatabare, Emre, Kone.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 1: Claudemir'in ara pasına hareketlenen Mert Hakan'dan önce kalesini zamanında terk eden Altay topa hakim oldu.

Dakika 4: Appindangoye'nin pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Emre'nin vuruşu üstten dışarı gitti.

Dakika 5: Fenerbahçe'de Hasan Ali'nin sol kanattan yaptığı ortasına kafayı vuran Muriqi'in vuruşu yandan dışarı gitti.

Dakika 7: Ozan Tufan'ın ceza sahasında Emre Kılınç'ı düşürmesinin ardından Sivasspor penaltı atışı kazandı.

Dakika 9: Kone, penaltıyla Sivas'ı öne geçirdi.

Dakika 15: Mert Hakan'ın sağ kanattan uzak direğe doğru yaptığı ortasına gelişine vuran Kone'nin şutu az farkla auta çıktı.

Dakika 16: Hasan Ali'nin sol kanattan yaptığı ortasına arka direkte kafayı vuran Muriqi'in şutu üstten dışarı gitti.

Dakika 21: Sivasspor'da Yatabare'nin ceza yayı üzerinden çektiği gelişine şut Hasan Ali'den geri döndü.

Dakika 28: Falette'in uzun pasına hareketlenen Deniz Türüç, kaleci Samassa'dan topu kurtarıp dar açıdan ağlarla buluşturdu.

Dakika 36: Fenerbahçe'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunu Appindangoye uzaklaştırdı.

Dakika 39: Fenerbahçe'de savunma arkasına sızan Muriqi, Appindangoye ile girdiği ikili mücadelenin ardından ceza sahasında yerde kaldı. Maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

Dakika 45: Samassa'nın kale vuruşunu savunma arkasına kafayla indiren Yatabare'nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Emre'nin plase vuruşu Altay'ın yanından ağlarla buluştu.

Dakika 45+3: İlk yarı Sivasspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

Dakika 52: Yatabare'nin indirdiği kafa topunu Emre ceza sahasında kontrol etti, vuruşunu Altay çıkardı, ardından topu önünde bulan Mert Hakan'ın vuruşunu Hasan Ali kornere gönderdi.

Dakika 57: Sivasspor'da ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Yatabare'nin vuruşu yan ağlarda kaldı.

Dakika 65: Fenerbahçe'de Muriqi ceza sahasında Ozan'ın pasını eliyle kontrol ettiği için maçın hakemi topu Sivasspor'a verdi.

Dakika 76: Hasan Ali'nin sol kanattan yaptığı ortasını savunmada Uğur Çiftçi uzaklaştırdı.

Dakika 79: Fenerbahçe'de Muriqi topu ağlara gönderdi ama öncesinde ofsaytta olduğu için gol geçerli sayılmadı.

Dakika 91: Ferdi'nin sağ kanattan arka direğe yaptığı ortasına Allahyar kafayı vurdu, şutu az farkla auta çıktı.

Dakika 90+2: Sağ kanattan kullanılan köşe atışına yine Allahyar kafayı vurdu, şutu az farkla auta gitti.

Dakika 90+5: Karşılaşma Sivasspor'un 2-1'lik galibiyetiyle sona erdi.

Fenerbahçe, Süper Lig\'in 32. haftasında Sivasspor\'a 2-1 mağlup oldu

Son Dakika Spor Fenerbahçe, Süper Lig'in 32. haftasında Sivasspor'a 2-1 mağlup oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Kuşadası fenerbahceli: Bu yönetim ve bu anlayış seneye de bizi ilk on a sokar sa , şükredelim!!.. 0 0 Yanıtla
  • hakan: son haftalarda inişte olan sivasspor'a yenilen fenerbahçe için, söylenebilecek bir şey yok. bu başkanla ancak 6. lık mümkün 0 0 Yanıtla
  • Coşkun: Fener Hakan Mert Yandaş Yerine Emre Kılınçı alsaymış daha iyi olurmuş Emre Dar alanda ve dikine daha iyi gidiyor Hakan Mert Yandaş ise tam bir davar gibi kafasını kaldırmadan koşuyor öküz oğlu öküz 0 0 Yanıtla
  • Zafer ünal: Tamamen futboldan uzak lakayit citdiyetsiz. Mucadele desen sifir Futbolcularin en az 15 tanesi fenerbahceye yakismiyor. Bunlarin sozlesmesine fenerbahce ilk uce giremesse tazminat odeyeceksiniz.hukmu koyarsaniz.oynarlar. 0 0 Yanıtla

Advertisement