Galatasaray'da Teknik Direktörlük İçin 3 Aday - Son Dakika
Spor

Galatasaray'da Teknik Direktörlük İçin 3 Aday

Mustafa Denizli'nin ayrılığının ardından Galatasaray'ın başına geçmesi muhtemel adaylar arasında Rudi Garcia, Marcelo Bielsa ve Lucien Favre var.

10.03.2016 08:12  Güncelleme: 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray, teknik direktörünü arıyor.. Basında sarı-kırmızılı ekibin başına geçmesi muhtemel adaylar arasında Rudi Garcia, Marcelo Bielsa ve Lucien Favre olduğu öne sürülüyor. Bu üç teknik direktörün kariyerlerini kısaca bir hatırlayalım...

BIELSEA KİMDİR ?

Arjantinli Marcelo Bielsa, teknik direktörlük kariyerine 1990 yılında Newells Old Boys takımında başladı. Daha sonra Atlas, America ve Velez Sarsfield'ı çalıştıran Bıelsa, Avrupa'ya ilk adımını 1998 yılında Espanyol'un başına geçerek attı. Kısa süreli Espanyol macerasının ardından Arjantin Milli Takımı'nda mesaiye başlayan Bielsa, 2004'e dek bu görevi sürdürdü. 6 yıl boyunca görev yaptığı Arjantin'den sonra Şili'nin başına geçen Marcelo Bielsa, Güney Amerika ekibinin son yıllarda yakaladığı ivmenin tohumlarını attı.

DÜNYA KUPASI'NDA BOY GÖSTERDİ

Bielsa ile Şili, 2010 Dünya Kupası'nda boy gösterdi. Şili Milli Takımı'ndaki 4 yıllık görev süresinin ardından Athletic Bilbao teknik direktörlüğünü yapan Bielsa, Iker Muniain başta olmak üzere Ander Herrera ve Javi Martinez gibi Bask ekibinin birçok genç oyuncusuna seviye atlattı.

SON OLARAK MARSİLYA'DA GÖREV YAPTI

Marcelo Bielsa, son olarak Marsilya'da görev yaptı. 2014-15 sezonunda mavi-beyazlı ekibi çalıştıran Bielsa, bir sonraki sezonun ilk maçının ardından istifa etti. Bielsa, rakip analizi üzerine saatlerce kafa yoran ve değişik futbol taktikleri üzerine fikir geliştiren bir antrenör olarak tanınıyor. 60 yaşındaki çalıştırıcı, Tottenham Menajeri Mauricio Pochettino, Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Gerardo Martino ve eski Şili Teknik Direktörü Jorge Sampaoli gibi son dönemin en çok konuşulan teknik adamlarına rehber oldu.

GARCIA, 3 İSMİ PARLATTI

Rudı Garcia ise en önemli çıkışını Lille'in başında gerçekleştirdi. 2008-2013 yılları arasında çalıştığı mütevazı Fransız ekibini 2010-11 sezonunda şampiyonluğa taşıyan Garcia, Eden Hazard, Moussa Sow ve Mathieu Debuchy gibi futbolcuların kariyerlerinde önemli bir rol oynadı.

SALİH UÇAN'IN HOCALIĞINI YAPTI

Lille'deki başarısıyla Roma'nın ilgisini çeken Fransız teknik direktör, 2013 yılında İtalya'nın yolunu tuttu. Roma, Garcia ile önceki yılların aksine yüksek bir puan ortalaması tutturmasına karşın, 2 sezon boyunca Juventus'u geçmeyi başaramadı. Bu sezona da Garcia yönetiminde başlayan Roma, alınan başarısız sonuçların ardından Ocak ayında Rudi Garcia ile yollarını ayırdı.

FAVRE BUNDESLIGA'DA PATLAMA YAPTI

Lucien Favre ise İsviçre'de servette ve Zürih'i çalıştırdıktan sonra 2007 yılında Hertha Berlin'in başına geçti. Benimsediği ofansif futbolla Almanya'da dikkatleri üzerine çeken Favre, 2011'de Borussia Mönchengladbach ile anlaştı. Marco Reus ve Ter Stegen gibi oyuncularla çalışan Favre, bu isimlerin dünya çapında tanınmasında önemli rol oynadı. Çalıştırdığı takımlarda topu hızlı dolaşmasını ve yüksek tempoyu benimseyen Lucien Favre, genç isimleri de takıma entegre etmeyi seven bir teknik direktör profili çiziyor.




Galatasaray\'da Teknik Direktörlük İçin 3 Aday

Son Dakika Spor Galatasaray'da Teknik Direktörlük İçin 3 Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Mehmet: dayak atacak teknik direktör lazım Yılmaz Vural gelsin 11 0 Yanıtla
  • anti-fener: Siz once besiktasin elinden sampiyonlugu koparin da sonra gelin buralara yorum yapin once bi sapiyon olun sampiyon olduk deyipte sahalara dokulup rezil olmayin sercebahceliler 9 1 Yanıtla
  • bir türk: aykut , yılmaz , daum,lucescu , güvenç , hikmet, yetermi cinconlar. yetmezse perreira yı verelim. 1 7 Yanıtla kakape: evine al lazım olur 11 1
  • DFGH: FATİH ÜREK TEN BAŞKASI ÇÖZÜM DEĞİL CİNCONCUKLAR 3 4 Yanıtla
  • gs: Ersun hoca en ideali 2 3 Yanıtla
  • .............: Ya niye anlamıyorsunuz en iyisi cübbeli ahmet hoca uçurur cimcimeyi 3 2 Yanıtla
  • heyhey: Şike Bahçe liler siz kendi işinize bakın braganın elinden kurtulamıyacaksınız bugün haydi braga at şikecilere 5 tane 1 3 Yanıtla ASDF: AHMED SPRLU OLDUNUZ BRAGALI OLSANIZ NE OLUR CİNCONİKLER 2 7 Gggg: Senin başkanın amed mi sporlu Boşuna kendini kandırma 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor
    09:21 Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlayacak ve 20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar ve 22 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Lider Galatasaray ise Pendikspor'u ağırlayacak. Zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe ise Sivasspor ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier ameliyat oldu
    09:01 Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier ameliyat oldu

    Trendyol Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier, sağ diz iç menisküs yırtığı nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyat sonucunda 1 ay sahalardan uzak kalacak olan Jeanvier'in sağlığına kavuşması temenni ediliyor.

  • Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor
    08:51 Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Develigücü, kalan maçlarını da kazanıp kümede kalmak istiyor. Başkan İbrahim Şimşek, hedeflerine çok yaklaştıklarını belirtti. Develigücü, 4. sırada bulunuyor ve son 3 maçını kazanarak hedefine ulaşmayı arzuluyor. Ancak Hacılar Erciyesspor'un puan kaybetmesini bekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

  • Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor
    08:48 Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Hacılar Erciyesspor, sahasında oynayacağı 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor. Futbol Şube Sorumlusu Halit Aysu, 'Kümede kalmak için kazanmalıyız' dedi. Ligde 5. sırada bulunan Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor müsabakasından galibiyetle ayrılarak yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

  • Hisarcık'ta 23 Nisan kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi
    08:17 Hisarcık'ta 23 Nisan kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ortaokullar arası satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında verilecek.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.


Advertisement