Olmaz denilen oluyor! Türkiye'nin Dünya Kupası'na direkt katılması artık mucize değil - Son Dakika
Spor

Olmaz denilen oluyor! Türkiye'nin Dünya Kupası'na direkt katılması artık mucize değil

2022 Dünya Kupası G Grubu 9. maçında A Milli Takım, sahasında Cebelitarık'ı 6-0 yendi. Norveç'in Letonya'yla berabere kalmasının ardından averajla 2. sıraya oturan Milliler için Hollanda'nın da Karadağ'da puan kaybetmesiyle Dünya Kupası'na direkt katılma olasılığı doğdu.

14.11.2021 07:28  Güncelleme: 07:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2022 Dünya Kupası G Grubu'nda A Milli Takım, Norveç'in puan kaybetmesiyle 2. sıraya yükseldi. Gruplarda oynanacak son maçlar öncesi Hollanda'nın da Karadağ'da puan kaybetmesiyle zirve hattı karıştı. Artık tüm ipler A Milli Takım'ın elinde.

TÜM İPLER BİZİM ELİMİZDE

A Milli Takım grubun son maçı olan Karadağ mücadelesinden galibiyetle ayrılması halinde puanını 21'e yükseltecek. Hollanda ise Norveç maçını kazanması durumunda Dünya Kupası biletini alacak ve Milliler grubu 2. bitirerek play-off turuna yükselecek. Ay-Yıldızlılar'ın Karadağ'ı yendiği senaryoda Norveç de Hollanda'yı bizim averaj üstünlüğümüzü bozmayacak bir skorla devirirse A Milli Takım direkt olarak Dünya Kupası'na katılma şansı elde edecek. Türkiye ve Norveç'in son maçlarını kaybetmesi durumunda ise play-off biletini alan yine A Milli Takım olacak.

PLAY-OFF FORMATI

Gruplarını lider tamamlayan 10 takım, doğrudan 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılacak. Grup ikincisi 10 takım ile UEFA Uluslar Ligi'nden gelecek iki ekip ise play-off maçlarına çıkarak Dünya Kupası vizesi arayacak. Tek maç eleme usulüyle oynanacak 12 takımlı play-off maçlarının ardından Dünya Kupası'na katılacak diğer 3 ülke de belli olacak.

Olmaz denilen oluyor! Türkiye\'nin Dünya Kupası\'na direkt katılması artık mucize değil

Son Dakika Spor Olmaz denilen oluyor! Türkiye'nin Dünya Kupası'na direkt katılması artık mucize değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement