Türkiye'de En Çok Taraftar Galatasaray'da! - Son Dakika
Spor

Türkiye'de En Çok Taraftar Galatasaray'da!

Yapılan anket sonucu Türkiye'de en fazla taraftara sahip takım yüzde 32.5 ile Galatasaray oldu. Sarı kırmızılıları yüzde 30.4 ile Fenerbahçe ve yüzde 16.7 ile Beşiktaş izledi.

17.03.2016 08:28  Güncelleme: 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANDY-AR, 81 ilde yaptığı araştırmada taraftarın nabzını tuttu, en çok merak edilenleri sordu. Ankette, her dönem çok tartışılan "Kimin en çok taraftarı var?" sorusu ve bu taraftarın profili de yanıt buldu.

TARAFTARA SORULDU

Taraftar anketi, mart ayı başında ANDY-AR tarafından 81 ilde 2 bin 145 kişiyle kantitatif araştırma tekniklerinden CATİ (telefonla görüşme yöntemi) uygulanarak tamamlandı. Sosyo-ekonomik, sosyo-demografik gruba mensup kişilerden yaş, eğitim, mahalle/semt kotalarına göre tesadüfi olarak ulaşılan kişilerle görüşüldü. Deneklerin yüzde 63.3'ünü erkekler, yüzde 36.7'sini kadınlar oluşturdu. Ankete katılanların yüzde 15.3'ü 18-25, yüzde 23.5'i 25-34, yüzde 22.8'i 35-44, yüzde 18.9'u 45-54 yaş aralığında. Yüzde 19.5 ise 55 yaşın üzerinde. 2 bin 145 denekten yüzde 65.6'sı evli, yüzde 32.1'i bekâr, yüzde 2.3'ü boşanmış olduğunu beyan etti. Katılımcıların yüzde 22.4'ü ilkokul, yüzde 19.4'ü lise, yüzde 18.3'ü üniversite mezunu. Yüzde 1.1 okur yazar olmadığını söyledi.


İPİ, AZ FARKLA GS TRİBÜNÜ GÖĞÜSLEDİ

Ankette sorulan "Hangi takımın taraftarısınız?" sorusuna katılımcıların yüzde 32.5'i "Galatasaraylıyım" dedi. Fenerbahçelilerin oranı yüzde 30.4, Beşiktaşlıların yüzde 16.7, Trabzonsporluların yüzde 5, Bursasporluların yüzde 2.4, Eskişehirsporluların yüzde 2, Konyasporluların yüzde 1.8, Sivassporluların yüzde 1.6, Kayserisporluların yüzde 1.3. Yüzde 2.5 ise herhangi bir takımın taraftarı olmadığını söyledi.


GENÇLER ARASINDA BİRİNCİLİK GS'DE

Yaş gruplarına göre yapılan değerlendirmede, araştırmaya konu en genç grup olan 18-24 yaş aralığında en büyük yüzdeye Galatasaray sahip oldu. Bu yaş grubunda ankete katılanların yüzde 16.8'i sarı-kırmızılı renklere gönül verdiğini söyledi. 18-24 yaş aralığındakilerin yüzde 16.2'si Beşiktaşlı, yüzde 15.7'si Fenerbahçeli, yüzde 9.8'i Trabzonsporlu. 55 üstü yaş grubunda ise yüzde 19.6 Bordo- Mavililerin, yüzde 19.5 Fenerbahçe'nin, yüzde 19.3 Beşiktaş'ın, yüzde 16.8 Galatasaray'ın taraftarı.


YÖNETİMDEN EN ÇOK FB TARAFTARI MEMNUN

Kulübünün yönetilme biçiminden en çok memnunluk duyan taraftar grubu Fenerbahçeliler. "Kulübünüz iyi yönetiliyor mu?" sorusuna "Evet" yanıtı verenlerin oranı Fenerbahçe'de yüzde 81.2'yi buldu. Galatasaraylılar arasında ise memnuniyet oranı yüzde 18.4'te kaldı.


TRABZON'DA KADIN DESTEĞİ 2 İSTANBUL TAKIMINI GEÇTİ

Ankete katılanlar arasında en yüksek kadın oranı Galatasaray'da çıktı. Galatasaray taraftarı olduğunu söyleyenlerin yüzde 38.3'ü kadın. Galatasaray'ı yüzde 38.2 ile Trabzonspor, yüzde 36.3'le Fenerbahçe, yüzde 33.3'le Beşiktaş izliyor.


EN FAZLA ÜNİVERSİTE MEZUNU BEŞİKTAŞ'TA

Ankette taraftarlara eğitim durumları soruldu. İlkokul mezunlarının oranı Beşiktaş'ta yüzde 19.6, Fenerbahçe'de yüzde 20.5, Galatasaray'da yüzde 23.2, Trabzonspor'da ise yüzde 25.5 olarak gerçekleşti. Normal lise mezunları Beşiktaş taraftarlarının yüzde 20.7'sini, Fenerbahçelilerin yüzde 21.7'sini, Galatasaraylıların yüzde 18'ini, Trabzonsporluların ise yüzde 21.6'sını oluşturdu. Üniversite mezunlarının oranı Beşiktaş'ta 23.7, Fenerbahçe'de 18.3, Galatasaray'da 16.3, Trabzonspor'da ise yüzde 12.5 oldu. Alınan yanıtlar en çok üniversite mezununun Beşiktaş'ta, lise mezununun Fenerbahçe'de, ilkokul mezununun Trabzonspor'da olduğunu gösterdi.


TAKIM TERCİHİNİ AİLE BELİRLİYOR

Habertürk gazetesinin haberine göre; taraftarların tuttukları takımı seçme nedenlerine ilişkin de ortaya ilginç sonuçlar çıktı. Verilen yanıtlar, aile içindeki eğilimlerin bu seçimdeki en büyük etken olduğunu ortaya koydu. "Taraftarı olduğunuz takımı seçme nedeniniz nedir?" sorusuna ankete katılanların yüzde 30.6'sı "Anne-baba-aile" yanıtını verdi. Seçimin tümüyle kendi tercihi olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 25.2, "Eşim ve çocuğum" diyenlerin oranı yüzde 11.6. Genel kanının aksine, arkadaş çevresinin takım tercihindeki etkisi yüzde 9.5 gibi düşük bir oranda kaldı. Yüzde 3.7 ise akrabalarının etkili olduğunu ifade etti.


"GERÇEK BİR FUTBOL ÜLKESİYİZ"

Türkiye'nin gerçekten "futbol ülkesi" olduğunun son yaptıkları anketle bir kez daha ortaya çıktığını belirten ANDY-AR Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar, taraftarın da tıpkı siyasi konularda olduğu gibi ayrışmış bir pozisyonda durduğunu vurguladı. Acar, bugünkü verilerle ilgili şunları söyledi:

-Galatasaray'ın yüzde 32.5 oranla birinci, Fenerbahçe'nin de yüzde 30.4 oranla ikinci olması bizi şaşırtmadı. İki oran arasında çok büyük fark yok.
-Türkiye'de taraftarı olunacak takım seçilirken anne, baba, kardeşten geçen bir gelenekçilik söz konusu... Babanın evladıyla ilgili ilk planlarından biri tuttuğu takımın taraftarı yapmak oluyor. Ailede herkes bu konuda kendince bir misyon üstleniyor. Sonradan takım değiştirme yüzeysel de olsa futbola az ilgisi olan, özellikle de kadınlarda karşımıza çıkıyor. Örneğin eşinin taraftarı olduğu takıma yaklaşımı olumlu anlamda değişebiliyor.
-Beşiktaş'ta eğitim seviyesi yükseldikçe koyu taraftar olma eğiliminin düştüğünü görüyoruz. İlkokul ve yukarı doğru çıkan eğitim durumlarında diğer iki takımın daha fazla temsili olduğunu söylemek mümkün. Ama bu eğitimliler Beşiktaş'ı; eğitimsizler Galatasaray ya da Fenerbahçe'yi tutuyor anlamına gelmez. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, taraftarın yüzde 60'tan fazla bölümünü temsil ettiği için Türkiye toplumunun genel eğitim seviyesinin de burada ön plana çıktığını görebiliyoruz.
-Takım tutma tercihlerinde etkili olan maddeler arasında "Aile"den sonra ikinci sırada "Kendi tercihim" cevabı geliyor. Ailesinden, akrabalarından bağımsız olarak takım tercihi yapan gençlerin yaş aralığı düşünüldüğünde, UEFA Şampiyonluğu ve sonrasında ardı ardına gelen başarılı sonuçların Galatasaray lehine etkili olduğu, gençlerin başarının arkasında konumlandığı anlaşılıyor.

Türkiye\'de En Çok Taraftar Galatasaray\'da!

Son Dakika Spor Türkiye'de En Çok Taraftar Galatasaray'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • hakiki 61: takımını en çok seven taraftar Trabzonspor ,en çok forma satan Beşiktaş ,en çok yalandan penaltı atan gs, en çok en sevimsiz en şikeci takım fenevbahce ,en doğru anket bu çünkü trabzonda yapildı,,,,, 40 2 Yanıtla
  • Dalga: Haha hic inanmiyorum ama suda var kurtlerin %80 Gs tutar nedeni ise renkleri bayraklarina benzedigi icin . Ama Dunya da biliyorki fb nin taraftari fb ye ask icin bagli 26 5 Yanıtla
  • GGGGS: GS AZCIK İPİN UCUNU GEVŞETTİ HERKES KENDİNİ BÜYÜK SANDI.. 18 9 Yanıtla HKN: kardeşim ağzına sağlık 6 3
  • GALATASARAY TÜRKİYEDİR..: Boşuna demiyoruz 19 7 Yanıtla
  • serdar talak: ben evde 5 fenerbahceliyim hani bana kimse sormadi 23 2 Yanıtla
  • mb: TEK GERÇEK FENERBAHÇE ÜZERİNDEN PRİM YAPMAYIN 12 13 Yanıtla
  • Turko: Ya bi yürü git anket yapmışlar ben fenerbahçe liyim ve bana sormadılar tanımıyorum bu anket sonuçları nı;)))) 21 2 Yanıtla
  • Kral: Aslan her zaman kraldır bir kez daha kanıtlanmıştır kanaryalardan kartallardan Kral olmaz Bunu herkes böyle bilsin 5 18 Yanıtla
  • Vatandas: Aziz dede fb ye istediğin kadar üye yap dünyada ve türkiyede her zaman heryerde GS taraftarı fazladır bunu unutma dede dede 12 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement